sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

TTouch perusharjoituksia!

Lainasin  kirjastosta hyvin kiinnostavalta tuntuvan kirjan, 100 vinkkiä koiran käytösongelmiin. Meillä nyt ei suurempia ongelmia ole mutta kirja oli silti hyvin kiinnostava. Kirjan kirjoittajat perustavat suuren osan koulutuksesta TTouch hierontaan ja harjoituksiin sekä positiiviseen vahvistamiseen!

Kokeilin Glorian kanssa eritasopuomeja, korotettujapuomeja sekä viuhkaa. Eritasopuomit parantavat jossain määrin koordinaatiota. Korotetutpuomit poistavat kireyttä kun koira joutuu yli mennessään pehmentämään selkäänsä ja laskemaan kaulaansa. Viuhka parantaa koordinaatiota ja puomien yli kulkeminen parantaa selän ja kylkien joustavuutta. Tarkoituksena ei ollut mennä nopeasti yli vaan saada koira ajattelemaan enemmän liikkumista. Palkkaa ei kannata pitää koiran nenän edessä sillä silloin koira ei katso minne astuu. Koiran pitää olla harjoituksia tehdessä hihnassa jotta voit kunnolla hallita sen liikkumista ja  esteet eivät saa olla isoja vaan tarkoituksena olisi että koira pystyy helposti astumaan yli!







Gloriasta nämä harjoitukset olivat aika tylsiä. Neitiä  ei kiinnostanut pätkääkän hyvin matalalle laitetut puomit joissa ei ollut mitään haastetta.:) Mutta olihan se hyvää jumppaa lihaksille ja paransi koordinaatiota! Lisäksi jumpattiin pienellä jakkaralla jossa tehtiin erilaisia liikkeitä!












Putkeen lähetystä reenittiin myös. En uskalla nurmikolla saati kotona muutenkaan alkaa hypyttää , joten mentiin sitte putkia. Kaveri oli palkkaamassa ettei Gloria opi lähestymään minua joka esteen jälkeen vaan suunta olisi eteenpäin. Lopuksi otettiin vileä kahdella putkella.



Nyt Gloria saakin 1vk treeni tauon, kun itse lähden tiistaina Kittilään vaellusriparile.:) Toivotaan että rekisteripaperit olis vihdoin sen jälkeen tullut, että saatais ne rekkarit sinne Suomen kennelliittoon!

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Töllit möllit...

Seuraaminen taluttimessa.
Tänään treenattiin ahkerasti tokon ALO liikkeitä, tai ainakin osaa niistä. Eli seuruuta, perusasentoa ja liikkeestä maahan. Heti kun en suunnitellut treenejä kunnolla niin huomasihan sen miten se meni... Ensin meni hermo minulta ja sitten meni hermo koiralta. Eli kyllä se hyvä suunnittelu kannattaa. Seuruu onneksi sujuu jo paremmin, kontakti ei tipu läheskään niin paljon kuin ennen, kiitos naksuttimen! Mutta se liikkeestä maahan on täysi fiasko. Ei siitä kyllä voi odottaakkaan kymppi suoritusta kun ollaan vasta pari päivää kunnolla treenattu, mutta siis joudun käyttämään TOSI suuret vartaloavut ja silloinkin koira on vähän hämillään. Pitänee hidastaa tahtia eikä edetä liian nopeasti.

Olen ottanut nyt parin päivän ajan naksutinta mukaan kun treenaan ja sillä on alkanut jo lyhyessä ajassa näkyä tulosta. Seuraamisen kontakti paranee niin kuin jo sanoin. Nyt mennään jo pidempää pätkää ilman kontaktin tippumista. Onko kenelläkään lukioista/muista vinkkiä, käännöksien harjoitteluun? Yleensä kontakti tippuu juuri käännöksessä tai vaihtoehtoisesti joudun hokemaan käännöksen aikana seuraa,seuraa, seuraa että kontakti pysyisi...:// Tämä on tällä hetkellä se ongelman ydin.


Syy tähän treeni innostukseen lähti siitä kun luin koirat.comista että elokuussa on tulossa lähipaikkakunnalle möllit. Eli möllitoko jossa luokat mölli, ALO ja AVO. Osallistutaan ainakin mölliin ja jos rahkeet riittää silloin niin ALOon.:) Samassa tapahtumassa on kanssa mätsäri joten saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Näyttely treeniä ja meidän toko harrastus vauhtiin...


Meni hermo koiralla.;)
Sitte meni hermo mullaki...



Tää meni ihan ok.
Sitte seuruu taluttimetta.






































Agility peruttiin taas, koska paikkakunnalle parkkeeras tivoli, jonka piti parkkeerata sille kentälle juuri silloin kun meillä piti olla harkat. Seuraavalla viikolla alkaakin kuinkas ollakkaan tiistaina (agility pv.) mulla ripari. Ja se ripari loppuu, kuinka ollakkaan, tiistaina. Eli nyt jää kuta kuinkin kolmen viikon harkat väliin! >:(   Ärsyttää ihan suunnattomasti! Tämä agility harrastus ei nyt etene... Ajattelin että voisi käväistä joku pv. Jyväskylässä agilityn "irtokerralla". Siellä voi vissiinkin mennä treeneihin, sitoutumatta joka viikko menemään, eikä maksakkaan maltaita tällainen irtokerta.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Lomailemaan...

Juu, eli tulin tekemään pikapostauksen ennen lähtöä. Käydään siis yhden yön lomalla tässä välissä, Gloria menee mummolaan hyvään hoitoon!;) Palataan kuitenkin tiistain agilityyn mennessä joten sieltä saatte sitten postausta. Ja nyt uskallan luvata että seuraavalla vk.lla tulee kuvia agilitystä ja samaisella viikolla uudistuu tämä meidän ulkoasumme, kun saadaan sopivia harrastuskuvia tuohon banneriin! Mutta mukavia kesäpäiviä kaikille ihanille lukioille ja suuret kiitokset uusille lukioille!:D



torstai 12. heinäkuuta 2012

Jyväskylä KV 2012

Sinneppä siis... Glorian rekkapaprut lähti siis n.4pv sitten Latviaan. Luultavasti menee vähän aikaa että saadaan ne takas, sen jälkeen ne matkaa heti suomenkennelliittoon!:) Jyväskylä KV odottelee jo. Se onkin sitten meidän eka näyttely ja jännittää jo nyt kun ajattelee sitä. Yritän kirjoittaa tätä mahdollisimman nopeesti etten ehdi perumaan... Joo mut anyway, sinne ollaan menossa.

Eniten pelkään.
a) Sitä että Gloria sekoaa kun näkee muut westit.
b) Sitä että se alkaa haukkua ja räkyttää sekopäisesti kehässä.
c) Sitä että se ei näytä hampaita ja koko trimmi yms työ menee hukkaan kun saadaan EVA.
d) Sitä että itse mokaan/kaadun keskelle kehää.:)
e) Sitä että kaikki tujottaa murhaavasti kun en saa Gloriaa ruotuun...

Joo, siis toi lista voi jatkua vaikka kuinka pitkään, mutta lopetan tuohon!:P Tärkeintä oli nyt se että mahdollisimman moni kopeloisi Gloriaa ennen näyttelyä ja saatais mahdollisimman monet mätsärit tähän väliin! Sitten pari kuukautta ennen aloitetaan kuntokuuri, eli juoksua/hölkkää, epätasaista maastoa ja uintia! Sitten kun näyttely koittaa niin keskityn vain koiraan enkä välitä muiden katseista höykäsen pöläystä... Vien sen suoraan kehään ja arvostelun saatuani juoksen pois, näin se käy! Heh...  Äidin sain värvättyä viemään koira ilmoittautumisesta läpi, niin itse saan jännittää vain kehää...

Eka mätsäri on 31.8. Se on Jyväskylässä, ja järkkääjänä Suomen tiibetinmastifit ry. Sinne mennään harjoittelemaan. Tuossa alla kuvat nami seisotuksella ja ilman. Sorry toisen tarkennus ihan pyllyssä, mutta halusin panna tänne vertailu kuvat. Kumpi parempi teidän mielestä?
Ilman.
Namilla.










Naapuriin tuli pari pv. sitten pieni hauva vauva! Cairnterrierin pentu kyseessä. Suloinen kuin mikä ja oikein terhakka terrierin alku! Gloriaa ei ole vielä uskallettu viedä tapaamaan, mutta pian pääsee Gloriakin tutustumaan uuteen tulokkaaseen.
 




Sittn loppuun vielä treeniliivin suunnitelma. Elikkä eilen illalla innostuin etsimään netistä treeniliiviä, Hurtan treeniliivi olisi ollut hyvä, mutta mahdottoman kalliita enkä pitänyt nuista lifeguard väreistä...
Netti "kirppiksiltäkin" etsiskelin huonoin tuloksin... Päätin siis toteuttaa tämän ensi vuoden käsityössä! Luulen että voisi olla suht helppo toteuttaa, kun voi ottaa takista kaavat, ommella parit taskut eteen ja taakse, sitten ompelisi vaikka westiekerhon logon rintaan ja lisäisi renkulan johon voi laittaa avaimet/naksuttimen yms. roikkumaan!:) Ei varmaan keneltäkään samanlaista löytyis ja olis itselle juuri istuva ja hyvä!





tiistai 10. heinäkuuta 2012

Agilitytreenit

Tänään oltiin pitkästä aikaa agilitytreeneissä. Sain eilen illalla sähköpostia uudelta vetäjältä, että onnistuuko treenit näin lyhyellä varoitusajalla. Ryhmäläisiä olikin ilmoittautunut vain kaksi. Me Glorian kanssa ja yksi nainen kerrynsä kanssa.

Juu, mutta ennen reeneihin lähtöä olin vielä kahden vaiheilla mennäkkö vai ei. Ukkonen jyrisi takana päin ja pilvet näytti siltä että kohta tulee vettä kuin saavista... Lähdettiin kuitenkin Glorian kanssa uhmaamaan säätä ja päästiinkin kentälle asti kuivina. Ohjaaja odotteli jo, ja hieman huolestutti tuo ukkonen... Vettä alkoi tulemaan melkein heti ja ukkonen alkoi nousemaan päälle. Pidettiin sitten sadetta estevajassa. Onneksi ukkonen ja sade meni pian ohitse!

No sitten vihdoin päästtin aloittamaan!:) (litimärällä kentällä) Tällä kertaa treenattiin aitoja, keinua, putkea ja keppejä. Ekaks kokeiltiin aitoja suorana. Kolme aitaa peräkkäin. Ohjaaja toimi "namitätinä" ja palkkasi koiran suoran jälkeen. Ensi kangisteluiden jälkeen alkoi asiat sujumaan! Otettiin toistot molemmilta puolilta ja vaihdettiin estettä.

Seuraavaksi vuorossa oli putki. Harjoiteltiin putkeen lähettämistä. Eli ekaks lähetin suoraan putken edestä, ohjaaja taas palkkaamassa. Sitten alettiin ottaa lähetykset vinommin, eli tulinkin koiran kanssa sivu suunnasta ja lähetin putkeen! Se meni hienosti, Gloria oli ihan fiiliksissä! :D

Kepeissä harjoiteltiin yhä tekniikkaa ja ohjausta. Nyt aloin itse kääntyä niin että rintamasuunta on eteenpäin. Juu, kai se tekniikka tulee aikanaan...;)

Keinu olikin sitten uusi ja jännittävä. Sitä mentiin sitten niin että ohjaajalla oli remmi ja itse sitten imuttamalla, nami melkein kuonossa kiinni ohjasin Gloriaa. Näin aluksi keinun "pamahtamista" maahan vielä hiljennetään.

Lopuksi otettiin vielä pikkuisen valssia. Sitä reenattiin kahden aidan avulla. Aloitettiin niin että koira on vasemmassa kädessä ja sitten valssattiin se oikeaan käteen. Se meni hienosti ja Gloria alkoi syttymään, vauhtiakin alkoi jo löytyä ja ohjaaja sanoikin että kun vielä jatketaan saattaa olla niin että myöhemmin minulla voi olla vaikeuksia pysyä perässä. Lopuksi ohjaaja veti oman koiransa kanssa parit esteet ja sitten kerättiin esteet pois. Ensi viikolla on jälleen treenit ja odotan niitä jo nyt innolla!

Gloria veti kotiinpäin hirmuista rallia... Tais koiralla olla kivaa! Se spurttaili hirveitä sprinttijuoksuja, kun jäi jälkeen ja juoksenteli edellä. Jos se jatkaa tähän malliin on sille hierojalle pian käyttöä! Ajattelin ajan tilata nyt syksylle sitten kun ollaan käyty jo vähän enempi. En halua mitään kipeitä lihasjumeja koiralle joten jos rupeaa yhtään kipuilemaan niin mennään jo aikaisemmin näyttämään. En kyllä tiedä miten Gloria suhtautuu vieraan ihmisen hipelöintiin...


maanantai 9. heinäkuuta 2012

Älä jätä koiraa yksin autoon!!!

Noniin eli ajankohtainen asia jonka toivon muiden bloggaajien kopsaavan omiin blogeihinsa! Moni ajattelee että kesällä on mukava ottaa koira mukaan kauppareissulle, kun matkan aikana on viileä ilmastointi. Mutta he eivät tule ajatelleeksi sitä että lämpötila kohoaa nopeasti autossa kauppareissun aikana! Älä siis jätä koiraasi kuumalla yksin autoon tai seurauksena voi olla lämpöhalvaus!


Lenkille kera uuden kaverin!

Eilen käytiin liikuntapuiston pururadalla lenkillä Glorian ja Glorian uuden ystävän Nellin kanssa. Saatiin siis molemmat minä ja Gloria mukavaa seuraa lenkille.:) Kiitos siitä heille! Käytiin semmonen keskipitkä lenkki, kun oli ihan hurjan kuuma ja hiostava ilma. Olin unohtanut ottaa vettä mukaan pulloon joten ei voinut sitten käydä pidemmällä kun Gloria alkoi jo reilusti läähättää. Ukkonenkin alkoi tulemaan päälle, jyrisi jo ihan mukavasti!:D Muuten menikin kivasti, juteltiin niitä näitä ja Gloria tuli hyvin toimeen Nellin kanssa! Hyttyset oli kyllä vähän kiusana, vaikka olikin pitkähihanen päällä...
 
Liikuntapuiston valloittajat!
 

Tänään ja eilen hoidin sitten tuttujen westietä. Suuri ero kun vertaa Gloriaa (5v) ja tuttujen westietä (13v).:) Ihania persoonia on kyllä molemmat ja itsepäisyyttä löytyy... Käytin siis lenkit, pidin seuraa, annoin ruoat ja vaihdoin vedet... Mukavaa oli meillä.

Mennään myös tänään katsomaan kaverin cairni pentua. Varmasti terhakka terrierin alku, ikää vissiinki vähän yli 8vk!:) Tui, tui! Katsotaan jos Gloriankin pääsisi vähän ajan päästä tutustumaan häneen! Tulee itellekkin ihan pakosta pentukuume, kun untuu että joka puolella on pieniä terrieri vauvoja!


lauantai 7. heinäkuuta 2012

Millainen on onnistunut harjoitus?

Olin eilen laittamassa vanhoja koiramme-lehtiä myyntiin kun bongasin 2008 vuoden lehdestä otsikon nimisen jutun. :) Todella hyvä juttu, jossa hirmu hyviä pointteja ja ohjeita harjoituksiin. Sain oikeen treenikärpäsen kun pitkään on tuntunut että junnataan koulutuksessa paikallaan. Jutussa kerrottiin siis onnistuneen harjoituksen perustat ja se millainen on hyvä treeni. Tässä listassa joitain hyviä pointteja, mistä voi olla apua harjoituksissa.

Harjoitukselle on asetettu selkeä tavoite.
Eli jos kentällä pyöritään turhaan ja sahataan vanhoja liikkeitä ei koirakko edisty yhtään. Kun harjoitukselle on asetettu selkeä tavoite, vaikka ihan pienikin, liike edistyy ja olette yhden askeleen lähempänä päämäärää.

Oikea asenne.
Jos kentälle lähdetään treenaamaan ärtyneenä ja väsyneenä, ohjaaja vaikuttaa omalla mielentilalla myös koiran toimintaan. Pahimmassa tapauksessa ohjaaja voi pilata koko liikkeen tiuskimalla ja äyskimällä koiralle. Kentälle kannattaa lähteä aina hyvällä mielellä, jos on väsynyt mene suosiolla lenkille.

Lopeta ajoissa.
Jokaiselle koiralle sopiva treenin kesto on erilainen. Pienelle pennulle saattaa riittää pari onnistunutta 20s toistoa, kun taas aikuiselle koiralle monta toistoa jotain vaikeampaa liikettä. Treenin aikana kannattaa seurata tarkasti koiran mielentilaa jotta osaa lopettaa ajoissa. Lopeta aina onnistuneeseen suoritukseen.

Pureudu ongelmaan analyyttisesti.
Jos harjoituksessa sinua kohtaa ongelma laita koira autoon/muualle ja mieti miten saat ongelman ratkaistua. Älä sahaa liikettä ja aiheuta vahinkoa jos se menee joka kerta pieleen. Jos et heti keksi ratkaisua mieti niin kauan kun keksit siihen ratkaisun ja olet varma siitä mitä teet.

Keskity koiraasi.
Kun koet harjoittelemisen vaivan, niin tee se kerralla kunnolla. Jos vaadit koiraltasi 100% keskittymistä, anna sama koirallesi. Unohda työ/koulu asiat ja tee täysillä...

Suunnittele.
Suunnittele harjoitus kunnolla. Mitä haluat edistää? Mikä on realistinen tavoite? Mitä teet mahdollisessa ongelmatilanteessa? Minkä asian pitäisi treenin jälkeen olla kunnossa?

Mieti.
Treenin lopuksi mieti, mikä meni hyvin. Mikä meni huonosti? Mitä olisit voinut tehdä toisin? Miten tästä jatketaan? Tarvittaessa aloita treenipäiväkirjan pito. Kirjaa ylös treenit kuukauden ajalta, mitä teitte, missä edistyitte... Tuossa alla Glorian treeni suunnitelma.





Glorian suunnitelma tämän pv. treeniin.
Seuraaminen: Harjoitellaan kontaktin kestoa liikkeen aikana. Palkkio   tulee vaihdellen parin askellen tai kymmenen askeleen jälkeen.

Paikallaolo: Suoritukseen haetaan kestoa. 3x5 jättöä. Kestoa vaihdellaan 10s-30s.

luoksetulo: Harjoitellaan oikeaan kohtaan tuloa. 3x5 toistoa.


Arvio: Seuraaminen meni hyvin. Kontakti veivaa tai tippuu yhä välillä. Lisää treeniä! Kuumuudella ehkä osuutta asiaan.
Paikallaolo on varmaa. Gloria pysyy paikallaan kuin nakutettu. Kestoa voidaan lisätä pikkuhiljaa.
Luoksetulo vähän löysä. Seuraavaksi harjoitellaan nopeaa luoksetuloa. Palkkasin Glorian jalkojen välistä jottei se jää nin kauas. Ei ihan 5 toistoa joka kerta. Koira oli jo väsynyt. Eli tuollaiset oli meidän treenit tänään.


perjantai 6. heinäkuuta 2012

Terrieri niin hyvässä kuin pahassa...

Tänään on ollut jälleen todella kuuma päivä. Gloria läkähyksissä kun ei halua uimaankaan... Lenkillä ollaan parisen kertaa käyty, mutta lenkin jälkeen aina hirvee läähätys päällä. Voi raasua! Juo muutenkin hirveen niukasti vettä joten huomenna ajattelin laittaa ruoan niin että seassa n.1dl vettä. Saapahan ns. "pakkonesteytyksen". :) Lisäks kokeilin tänään viilennysviittaa jonka tein talvella, mutta kanttinauhat alko valuttaan väriä niin että Gloriasta meinas tulla vihreä... Onneks huomasin ajoissa! Tein sitten vaan pyyhkeeseen reiän ja kastelin pyyhkeen, sai kelvata! Viilentykin koira ihan mukavasti.


Iltapäivällä päätettiin sitten totuttaa Gloriaa kaverin hoitokoiraan, jota Gloria inhoaa. Viimeks meni alku rähinän jälkeen hyvin, mutta tänään liekkö lähestyvällä juoksulla osuutta asiaan, meni ihan päin mäntyä. No mut kuitenki siis käveltiin eka Glorian kanssa niin että naksutin aina kontaktista. Kun koira meni ohi sai Gloria hermarin... (Joo, älkää kysykö ei se yleensä oo tällanen) No rauhotin tilanteen ja palkkailin taas kontaktista ja kun alko sen turhautumis räksytyksensä laitoin hihnan jalan alle, käänsin selän ja odotin. Kun alko taas hakemaan kontaktia palkkaa tuli. Joo, no näin sitten jatkettiin ja Gloria alkoi hienosti seuraamaan, haki kontaktia ja rauhoittui. Sitten tuli kaveri ja hoitokoira vastaan. Siitä se alko, Gloria räksytti kuin hullu ja tärisi kun oli ihan yli kiihtyneessä tilassa. Käytännössä stressitaso nousi liian korkealle. Juu, no siis tässä tilassa ei koiralle maistu edes namit joten palkkaus jäi siihen. Käveltiin sitten heidän perässä ja Gloria veti ja läähätti ja oli ihan kauhea. Itse yritin pysyä mahdollisimman rauhallisena, mutta päättäväisenä joka oli tässä tilanteessa hirmu vaikeaa. Meinasin kokoajan alkaa antamaan Glorialle samalla mitalla takaisin, mutta sain pidettyä itseni kurissa!:D No juu, lopetettiin sitten tuohon ja mentiin eri suuntiin. Ei niitä tarvitse pakottaa samaan tilaan jos ne ei tule toimeen keskenään, mutta kyllä Glorian pitää oppia sietämään niitä koiria joista se ei pidä...

No illalla oli sitten pikkuveljellä synttäri ja talo täynnä Glorian pelkäämiä poikia... Eli siis juu, se meni ihan kiitettävästi lukuun ottamatta paria räyhäys/murinaa. Yhdestä asiasta olin kuitenkin hirmu tyytyväinen. Gloria pelkää siis vauvoja ja pieniälapsia ja meille tuli sitten tuttu jolla oli ihan pieni vauva mukana. Gloria haukkuin aluksi, mutta lopetti siihen. Annoin  sille muuta tekemistä ja se alkoi innokaasti pohtia kongin arvoitusta... Lopulta oli jo ihan rauhoittunut.:)

Verijälkeen sain nyt kipinän seuraamastani blogista. Eli syksyllä kun kaverin pentukin kasvaa, niin tehdään porukalla mettään verijälki. Kaupungille lähetin jo kysymyksen nuista luvista, eli selvennykseksi  verijäljen tekoon tarvitsee aina maanomistajan luvan. Helppo harrastus aloittaa, kun ei tarvitse muutakuin pesusienen, verta, ämpärin, narua, pyykkipoikia ja koiralle valjaat sekä liinan. Koira nauttii kun saa käyttää energiaa luonnolliseen toimintaan ja "saalistaa" yhdessä omistajan kanssa.

http://blogit.hs.fi/koirat/category/koiraharrastukset/page/2/







keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Canicrossia ja kuumien päivien kuulumisia!




Eilen ei sitten ollut agilityä... Ohjaaja oli jälleen jättänyt ilmoittamatta, syynä oli kuulemma se että edellinen ohjaaja ei ole vielä antanut meidän yhteystietoja... Seli, seli sanon minä, mutta omapahan on asiansa. :// Pistää vaan ärsyttämään kun lampsitaan turhaan kentälle joka ikinen viikko! Tein sitten jokusen minuutin Glorian kanssa häiriö työskentelyä, kun sai hyvän häiriön edellisen rhmän pennuista/nuorista koirista. Seuruuta ja perusasentoa, kuumuus häiritsi joten koira teki aika löysästi...:P

Tessu rohkeni melkein uida...
Tänään käytiin sitten iltapv. lenkillä ja päästiin vähän järveen viilentymään. Gloriaa ei olis uinti huvittanut, mutta otin valjaista kiinni ja ohjasin neitiä veteen. Kun rupes peruuttelemaan en päästänyt ja kun lopetti löysäsin. Päälle kunnon kehut!:) Kyllä se sillain vähän kahlaili ja valelin vähän sen selkää vedellä. Neiti ei pitänyt tästä hommasta yhtään ja lähti lipettiin... Juu ja siis tänään oli hieman erimielisyyksiä tällä samaisella lenkillä, kun Glorialla oli terrierin itsepäisyys kohtauksia. Jäi koko ajan jumittamaan ja kun kutsuin niin ei tullut luokse yms. Kävin sitten hakemassa sen pois hajujen luota ja yritin ottaa pari onnistunutta luokse tuloa, mutta koiralla oli niin kova kiire pusikkoon että eihän siitä mitään tullut...

Gloria canicrossaa:





Hyiii kun on märkää...
Lenkkin jälkeen otettiin sitten nuo canicross videot, kun oli hyvät alkulämmittelyt tehty lenkin muodossa. Ei hirveesti viitsiny kuumalla juoksuttaa, mutta pari pätkää otettiin. Kaveri tomi meidän jäniksenä ja palkkas Glorian juoksun jälkeen. Hyvin veti tyttö, mutta ei tämä canicross ehkä meidän juttu ole... Juoksee pikemmin sen takia että juoksusta saa namia ja omistajan onnelliseks!:DKaveri otti kanssa pätkän kultsinsa kanssa. Hienosti veti Tessukin. Tuosta videosta sen verta että kone eisuostu tekemään alku/lopputekstejä noihin videoihin eli laiskuuttani en jätä niitä nuin!

 



Tän jälkeen mentiin taas uimaan. Samalla tuli jäähyttelyt. Gloria ei taaskaan tullut uimaan, mutta kahlaili vähän siinä rannassa. Eipä me muuta olla tehtykään. Ranta-koti väliä on tullu jonkin verran sahattua. En ole muuta viittiny treeniäkkään näin kuumalla, mutta en valita. Kivahan se on kun vihdoin lämmin!:)



Tessu otti odotellessa rennosti...


maanantai 2. heinäkuuta 2012

12kg lihaa tilattu...

Tulin tekemään pienen välipostauksen. Huomenna tulee agilitystä juttua, joskaan ei kuvia vielä... Seuraavalla viikolla saatatte saada kuviakin!:) Nenäpunkki karanteeni on periaatteessa ohi. Tällä viikolla mennään sinne agiin, mutta jätetään vielä haistelut vähemmälle. Yli kolme viikkoa oltu jo, eikä uusia oireita ole tullut joten kyllä ne on nenukasta häipyny!:D

Kutina oireet helpottaa. Nyt kuitenkin tilattiin Vauhti-raksulta lihoja eliminaatiodiettiin. Eli hirvenlihaa n.12kg! Mihinkähän nekin mahtuu? Pakko oli kuitenki tilata kun seuraavat 2kk syödään vain hirveä ja jotain kuidun lähteenä. Lisänä kalkvitaa! Tuleekin raakaa elämää kun ei sitten mitään erilaisia herkkuja ym. Vain ja ainoastaan hirveä. Pitääkin sitte keksiä miten saan taiottua tuosta koulutuspaloja. Varmaan pitää paistaa tai jotain. Joo sitten huomasin että heinäkuulle yksi mätsäri tiedossa, mutta tietysti se jää väliin kun oon sillon riparilla... Voihan pöh!

Tänään sain aamulla Latvian kennelliitosta sähköpostia Glorian omistajan vaihdosta koskien. Joo, olen vuoden asian kanssa vetkutellut mutta otin nyt asian hoitaakseni. Mun englannin kielen taito oli kyllä kaunista.:) Eipä oikeastaan muuta tähdellistä kerrottavaa. Glorian kanssa perusasento alkaa sujua, mutta tulin opettaneeksi sen niin että tulee takakautta sivulle eikä suoraan... En kyllä tiedä miten tulin tehneeksi niin... Kuva alla. En tiedä onko tästä hirveästi haittaa, otan toisen sanan sitten suoraan sivulle tuloon.


Näin siis. Selvennyksenä, minä siis olen tuo pallura tuossa keskellä ja nuoli kuvaa Glorian reittiä.:)