perjantai 31. elokuuta 2012

Tokoilua kerrakseen...

Huh, vihdoin pääsen tänne kirjoittelemaan. Elikkäs torstaina alkoi pitkään ja hartaudella odotettu ArkiToko 2. Jouduin siis ensimmäiselle kerralle lähtemään ilman Gloriaa, karanteenimme jatkuu siis keskiviikkoon asti. Mukaan ryhmään lähtivät kaveriksi Hanna ja Nipsu.:)

Matkaan lähdettiin siinä klo. 17.00 ja perille päästiin jo 17.40. Ajettiin ennätys ajassa. Ryhmässä meitä on kuusi koirakkoa, juuri sopivasti häiriöksi mutta ei liikaa joten ohjaaja pystyy neuvomaan kaikkia. Ensimmäisen kerran aihe oli kontaktin kertailu ja perusasennon harjoittelu. Sujui minusta aivan upeasti kaikilta ryhmäläisiltä ja varsinkin Hanna ja Nipsu loistivat osaamisellaan!;)

Perusasentoa alettiin treenaamaan aluksi niin että otettiin askel ja palkattiin koira oikeaan kohtaan. Sen jälkeen alettiin odottaa istuminen  ja palkattiin siitä. Jos koira jäi liian taakse ym. odotettiin että se itse tajuaa korjata ja palkattiin taas kun meni oikein. Tuntui hyvältä saada taas selkeät ohjeet pitkän yksin treenaamisen jälkeen!  Läksyksi kotiin tuli harjoitella perusasentoa seinän kanssa niin että perusasennosta tulee suora ja kun seinän kanssa sujuu niin kauempana seinästä ja sen jälkeen käännöksiä selkä seinäänpäin. Tuon hyppäämisen kanssa täytyy olla jatkossa tarkkana ettei Gloria yhdistä sitä perusasentoon.



Kotona aloitettiin heti Glorian kanssa treenailu. Ensin otin pari kertaa kontaktia ja sitten aloin opettaa peruasentoa. No menihän se kai jotenkin... Se on vaan niin vaikea nähdä se oikea kohta missä koiran tulee istua. Kyllä se siitä varmaan pian alkaa onnistua! Seinän kanssa siis tehtiin.




















Perjantaina menin kaverin ja kaverin kultsun kanssa harjoittelemaan mätsäri hommia. Toimin "tuomarina" kun he harjoittelivat sunnuntain mätsäriä varten. Upeesti meni, Tessu seisoi kuin patsas ja liikkeet oli tosi hienot. Ei mitään ongelmaa!:) Kun Tessun kanssa saatiin harjoitukset päätökseen oli Glorian vuoro. Nykyään seisotukseen ei tarvitse käyttää enää namia  (mätsärissä käytän yleensä kumminki apuna). Neiti seisoo aika upeesti myös ilman eli tulevan näytteyn kannalta huippu juttu!























Tosiaan sunnuntaina menen kavereita kannustamaan mätsäriin ja tottakai kuvaamaan. Siellä nähdään taas paljon tuttuja ja toivottavasti uusiakin kasvoja...;) Tänään tuli latviasta sähköpostia ja toivon mukaan saadaan ne paperit sieltä ennen ilmoaikojen päättymistä, trimmitkin tilattu ja kaikki joten "hieman" olisi ikävää jäädä papereiden takia pois! Mutta eipä sen kummempaa, tokoilua paljon luvassa ja muuta koiramaista puuhaa...














perjantai 24. elokuuta 2012

Niiskuttelua ja nuuskuttelua



Pari yötä sitten alkoin Gloria saada taas niiskutuskohtauksia... Haettiin seuraavana päivänä heti lääkkeet nenäpunkin varalta ja aloitetiin kuuri. Mätsärissä kun käytiin niin sieltä vissiin tarttunut mukaan. Ei ole kyllä yön jälkeen niiskutellut, mutta nyt ollaan kuitenkin lääkekuurin ajan karanteenissa... Olipa taas iso ylläri taas!



Taas jäi mätsäreitä väliin ja jäädään Arkitokossa yks kerta jälkeen. Ite lähen katsomaan treenit ja sitten voin soveltaa Glorian kanssa näitä asioita kotona. Agilityyn mennään taas parin viikon päästä, kun päästään. Tuumin tässä kyllä itsekseni että miten mahtaa mennä kun uuteen ryhmään vaihdetaan ja siellä on osa käyny jo melkein koko kesän treeneissä ja sitten me keltanokat iskeydytään... No anyway kai se hyvin sujuu.:P

Tokossa ollaan edetty nyt liikkeestä seisomis harjoituksiin. Ne meneekin hienosti ja ollaan treenattu hyvin ahkerasti joka päivä. Gn motivaatio oli jossain välissä hieman heikkoa, mutta sitten petsiestä pälkähti päähäni idea palkkion vaihtelusta. Kokeilin sitten treenissä Glorian lempilelua ja johan meitä alkoi onnistaa. Tein tosi simppelit harjoitukset, vähän seuraamista ym. Koiran silmät loisti ja intoa piisasi. Täytyy kyllä käyttää tätä metodia useammin ja vaihdella palkkaa kiinnostuksen mukaan. Se mätsäri/möllitoko jäi nyt nenäpunkin takia väliin, mutta josko me sitten seuraavalla kerralla mentäs kokeilemaan onneamme.











Viime viikolla G pääsi veneilemään ekaa kertaa ja uimaan hiekkarannalle. Kerrankin se ui unnolla ja innolla. Hyvää lihaskunto harjoittelua. Mietin vähän ns. lihaskunto kalenterin ja pienen  laihdutuskuurin/kiinteytyksen tekoa Glorialle. Terveydellisesti se on hyvässä konnossa. Painona 8kg, mutta hiukan sais lihaksistoa ja vähän vielä painonpudotusta tulla. Mitää uivelo laihaa en siitä halua, mutta pienestä parinsadan gramman pudotussessiosta ei olisi haittaa...Tämmöstä siis mietinnässä ja suunnitelmissa. Trimmi on tilattu 2vk päähän ja sillon opin tupeeraamiset sun muut niksit. Sitä innolla odotellen...


sunnuntai 19. elokuuta 2012

Toivepostaus: Agilityä kuvien kera

Vihdoin pääsin tekemään tämän toivepostauksen meidän agilitytreeneistä!  Ensi kerralla meillä vaihtuu sitten ohjaaja ja ryhmä... Harmi juttu, oli niin mukava ohjaaja. Tällä kerralla kertailtiin aikalailla esteitä jotta pärjätään siinä toisessa ryhmässä. Uusina esteinä oli pussi ja A-este. Lisäksi kerrattiin keinu, rengas (jota Gloria ennen pelkäsi), kepit ja tietty hypyt. Meni hirmuisen hienosti kaikki ja Gloria pääsi rengas pelostaan. Tai oikeastaan tällä kertaa hyppäs suoraan, mikä lie pelottanut edellisillä kerroilla.


Kun esteet oli kerrattu mentiin loppuun pieni valssiharjoitus. Oli hyppy- putkeen(valssi ja koira toiseen käteen) hyppy ja putki. Se meni ihan hienosti mutta koira ei vielä ole valmis irtoamaan esteelle joten esim. tuon aidan jouduin näyttämään aika tarkasti minkä huomaa tuosta videosta! Paras lausahdus ohjaajalta treeneissä oli lyhennettynä: "Luet tätä koiraa todella hyvin!" Tämän jälkeen suorastaan leijuin pilvissä, varmaan kauneinta mitä minun ja Glorian yhteistyöstä on ikinä sanottu. :)


Välillä tottisteltiin...












Tässä vielä tämä video:


Eilen käytettiin Gloriaa uimassa lähistöllä olevalla hiekkarannalla. Ja Gloria ui tosi hienosti, otettiin ihana lelu mukaan joten sillä saatiin neiti uimaan. Gloria pääsi myös ekaa kertaa veneen kyytiin. Lisäksi vähäsen Tokoiltiin. Liikkeestä seis saatiin aika hyvälle mallille! Kaikki postauksessa olevat kuvat on (c)Sussu.

torstai 16. elokuuta 2012

Match show- Jyväskylä

Eilinen iltapv. ja ilta hurahtikin mukavasti Jyväskylässä mätsärin merkeissä. Ajamaan lähdettiin neljältä ja napattiin kaveri matkalta kyytiin. Koira otti autossa rennosti eikä turhia hermoillut. Perille päästyämme käytiin ilmoittautumassa ja saatiin näytepurkki nappuloita, täysin viljattomia, soiattomia ja maitotuotteettomia... :) Gloria jopa söi niitä illalla ruoan seassa!

Sitte alkoi vihdoin muitakin saapua paikalle, oltiin hieman ajoissa tultu jo paikalle... Saatiin odotella vielä tunti ennenkuin kehät pääsivät alkuun. Katseltiin lapsi ja koira kilpailu, sekä Junior handler. Pikkuisen jäi kaivelemaan kun en junnuun mennyt vaikka haluttikin, mutta ensi kerralla sitten.:) Tuomari arvioi omasta mielestäni vähän oudosti ja tiputti yhden tosi hyvän tyypin, joka esitti koiran tosi kauniisti...

Näiden kehien jälkeen pääsi sitten kaikki kehät vauhtiin. Meitä vastassa oli todella hyvin esiintyvä ja kauniisti trimmattu bichon frise. Kierrettiin ympäri ja Gloria yritti koko ajan nuuskia maata ja laskea kaulaa alaspäin. Sitten mentiin pöydälle ja ensimmäistä kertaa meidän mätsäri historian aikana se seisoi nätisti pöydällä ja antoi MIES tuomarin käsitellä itseään mukisematta. Se hurtta vielä näytti sille hampaansa!:) Olin niin ylpeä pikkuisesta. Tuomari kehui vielä neidin karvaa ja päästi sitten alas pöydältä. Edestakaisin ja ympäri tehtiin vielä ja meni hyvin. Silti olin varma että bichonille menisi punainen, mutta toisin kävi. Saatiin pitkästä aikaa punainennauha!














Odoteltiin sitten aikasen kauan nauhakehien alkua. Nauhakehässä tiputtiin ensimmäisinä.:P No mutta varmasti vaikea päätös tuomarillekkin kun toistakymmentä huippua koiraa jotka seisoo kuin patsaat ja niistä pitää valita vaan neljä parasta... Niin, tosi vaikea homma! Toisaalta näytti että aikalailla mututuntumalla valitsi ne parhaat ja näytti kaikki olevan varmaan kokeneita näyttelyn kävijöitä. Mutta olin super tyytyväinen neidin käytökseen ja edistykseen joten hyvillä mielin lähdettiin kotiin! Kiitos Annikalle kuvista ja hyvästä mätsäri seurasta!;)




Punaisten voitto kolmikko

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Hurttalauma lenkillä

Heräsin tänään aikas myöhään, joskus kympiltä. Edellisenä päivänä oltiin sovittu parin kaverin kanssa pitkästä lenkistä, aamulla ei vielä ollut hajuakaan kuinka pitkä ja tapahtumarikas tästä lenkistä todellisuudessa tulisi.:) Matkaan lähdettiin siinä pikkuisen yhden jälkeen, kaveri sitten odottelikin minua ja toista kaveria viiden villakoiran kanssa. Ekaksi päädyttiin uiskentelemaan järveen, pari kuvaa siitä...











Sitten lähdettiinkin kohti metsää ja tärttämäkeä jossa oli tarkoitus kiertää lenkkiä. Päädyttiin tärttämäen päälle ja sieltä kalliolle josta lähti jyrkkä pudotus alaspäin rantaan. No mitä kolme blondia voivatkaan keksiä, päätimme lähteä yhdessä jyrkkää mäkeä alas kohti rantaa.:D Ihan hyvin päästiin alas, jyrkissä kohdissa käytettiin apuna koirien hihnoja jotka kiinnitettiin johonkin puunrunkoon...Välillä liuvuttiin kun sammaleet lähti alta luisumaan. Jännittävää vaihtelua perus lenkkeilyyn.
Meidän porukka, Gloria, Lola, Reeta, Nita, Africa, Same, .:)

 



Rannassa juotettiin koiruudet ja ne kävi vähän pulahtamassa. Laumamme pienin elikkä Nita lähti uidessaan menemään virran mukana. Minä sitten hyppäsin perään ja kävin uimassa pienen neidin takaisin. Höpsö neiti ei osannut uida takaisin rantaan. Ei se virta kovin kova ollut, mutta pieni oli niin hädissään ettei takaisin uinnista tullut mitään. Hyvin se tämän pikku episodin jälkeenkin porhalsi eteenpäin!

Ylösmeno olikin sitten juttu erikseen. Jyrkissä kohdissa hihnat olivat hyvä apu kun vedettiin toisiamme ylöspäin. Pohkeet ja reidet alkoivat pikkuisen panna vastaan puolessavälissä. Hurtatkin oli ihan poikki ja läähättivät oikeen kunnolla. Gloria työnsin takapuolesta ylöspäin ja välillä valjaat oli hyvä apu.  Ihana lenkki kyllä tuli heitettyä, kokonaisuudessaan aikaa meni vajaat 5h. Ei varmaan Gloriakaan ole koskaan yhtä pitkää lenkkiä käynyt! Kiitos mukavasta lenkkiseurasta!





perjantai 10. elokuuta 2012

Jos metsään haluat mennä nyt niin...

...takuulla yllätyt! Gloria nimittäin söi  itse mustikoita.:) Käytiin iltapäivällä lähimetsässä mustikassa ja Gloria pääsi mustikkareissulle mukaan. Ai että pieni neiti nautti kun sai vilistää menemään metsikössä ja kallioilla! Kuvia siitä!





















Gloria söi ihan innoissaan mustikoita mitä ei kyllä ole tehnyt aikoihin... Varasti kaikki varvut nenän edestä ja tuli viemään kaikki hyvät mustikka apajat!<3 Häntä vaan vipatti siellä pusikoissa kun neiti tuuhisteli menemään varvikossa! Samalla tuli käytyä mukavan pituinen lenkki ja hankittua piirakka marjat, tästä vaiheesta etenkin omistaja nauttii...:P Mutta kivaa oli kerätä hyvässä seurassa mustikoita.






Illalla oli kaupungin elorieha. Siellä käytiin riehumassa, no ei vaa... Ihmisiä oli paljon ja kaikenlaista toimintaa koko kaupunki täynnä. Myyntikojuja, näytöksiä ym. Tavattiin pari tuttuakin siinä. Gloria osasi ihan kivasti käyttäytyä mitä nyt sinkoili sinne tänne ja joka ikinen haju oli haisteltava niin tarkkaan. Sai vetää perässä koko hurttaa! Osallistuttiin Glorian kanssa paikallisen eläinkaupan "Näy pimeässä" kulkueeseen. Hurtille heijastinliivit ja -pannat päälle sekä omistajille heijastinliivit kanssa. Hieno kulkue oli, mukana oli jos jonkin näköstä koiraa griffonista tanskandoggiin. Hieno kulkue, kuva siitä tässä! Palkinto saatiin osallistumisesta. Pussukka joka sisälsi possukorvan, keksejä, palkkapaloja ym. ihanaa syötävää! Possukorva katosikin jo parempiin suihin.




Gloriallakin taisi olla kiva päivä, omistajalla ainakin. Hyvä kun sai oikein sosiaalistumis pommin. Paljon koiria ja ihmisiä samalla kertaa. Pieniä lapsiakin juoksenteli ympäriinsä eikä neiti välittänyt mitään...:) Harmi kun niin monet pienet olisi Gloriaa halunneet silitellä, mutta aina jouduin kieltämään. Voi harmi, mutta hyvä pelata varman päälle ettei sitten mitään satu! Mukavaa viikonloppua lukioille.:)
Keksejä, korvia, namuja, mitä koira ikinä voikaan toivoa...
Ylpeä neiti aarteensa kanssa!;)



keskiviikko 8. elokuuta 2012

Toko liikkeet haltuun...

Tiedän että kuvattomat postaukset ovat tylsiä, mutta nyt ei ole kuvia saatavilla joten saatte jälleen kerran nauttia kuvattomasta postauksesta. Mietittiin siis että kuun lopussa käytäisi mätsärin yhteydessä korkkaamassa meidän eka möllitoko.(helpotettu sellainen)

 Juu ajattelin että se on sellanen huippu helppo, ehkä vähän seuruuta, luoksetulo, paikallaolo yksin ym. Juu yllätyinkin pahan kerran kun menin nyt lukemaan liikkeet jotka siinä pitää suorittaa... Eli luoksepäästävyys(ollaan reenitty kerran kaverin kanssa), paikkamakuu (sain käsityksen että ryhmässä, ei olla reenattu pitkään aikaan muiden koirien kanssa), yksi jäävä (eheh liikkeestä maahan menee niin pyllyyn kun olla ja voi), seuruu (ainoa joka menee hyvin), hyppy (ei ole treenattu ollenkaan) ja luoksetulo (no joo kai se menee ihan ok...
Eli näin... Ehkä se nyt jääkin meiltä välistä, jospa nuita tulis sitten vaikka ensi vuoden puolella tai parin kuukauden päästä niin voitaisi ehkä olla valmiita.:) Laitoin nyt tähän alas liikkeet ja meidän ongelmat niiden aikana!

Luoksepäästävyys
Ollaan harjoiteltu ainoastaan kaverin kanssa. Jos vieras ihminen lähestyy niin luultavasti Gloria peruuttaa/pujahtaa selän taakse piiloon. Ja jos ei tee mitään nuista niin ei anna katsoa hampaita eikä mitään muutakaan. Pitäisi alkaa treenata ahkerammin!

Seuraaminen taluttimessa/taluttimetta
Seuraaminen menee jo hienosti, kontakti tippuu välillä mutta paranemaan päin. Käännökset on meidän kulmakivi. Käännöksissä voisi sanoa että kontakti tippuu aina!

paikallamakuu 2min
. Yksin makaa varmasti n.1min. Tämä on suhteellisen helppo liike meille sillä luulen että Gloria ei ota häiriötä muista koirista. Kerran ollaan treenattu ryhmässä joskin hyvin lyhyttä aikaa ja palkkaa tuli kokoajan.

maahan meno seuraamisen yhteydessä
Tätä ollaan treenattu ahkerasti. Joudun yhä käyttämään yli suurta vartaloapua. Kai se pikkuhiljaa alkaa sujua...

Luoksetulo
Tämä on meillä vahva!:) Ei hirmusti ongelmia.

Seisominen seuraamisen yhteydessä
Ei olla vielä aloitettu treenaamista...

Estehyppy
Ei olla kokeiltu vielä ollenkaan.

Näyttää aika säälittävältä meidän osaamis alueet mutta hiljaa hyvä tulee!

tiistai 7. elokuuta 2012

Hyvä hyvä, juuri noin!

Tänään käytiin parin viikon tauon jälkeen taas agittelemassa. Ja niinkuin otsikosta huomaa olin oikeen tyytyväinen tohon hurttaan...:) Eka muistuteltiin kepit mieleen, Gloria pujotteli innolla ja ite käännyin jo menosuuntaan ja sain suoristettua selkää kun ei tarvinnut niin tarkasti ohjailla. Sitten uutena esteenä olikin muuri ja puomi. 
Muuri laitettiin hyvin pieneksi, mutta Gloria päätti hypätä vauhdilla! Neiti ei tykännyt siitä että joku muu kuin minä pitää häntä pannasta kiinni joten heti kun pääsi irti juoksi täysillä yli... Juu mutta se meni kivasti ja pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä että koira syttyy lajille! Puomi oli helppo juttu. Ei ongelmia siinäkään.

Loppuun otettiin sitten pienehköä rataa. Eli muuri, puomi, aita, aita, putki. Muuri ja puomi oli suorassa linjassa, sitten tuli käännös ja hypyt peräkkäin ja hypyltä suoraan putkeen! Koira oli kokoajan oikeassa kädessä. Huomaa että Gloria alkaa jo tunnistaa esteiden nimiä, sillä niitä ei tarvitse enää mennä viereen näyttämään. Nyt voi jo keskittyä ohjaamiseenkin. Tietysti niitä virheitäkin tulee esim. töpeksittiin tuossa puomilta hypyille käännöksessä oikeen kunnolla. Siitä se kuitenkin lähti sujumaan ja hurtta nautti oikeen kunnolla kun sai vauhtia!<3

Kuulemma saadaan alkaa käymään kaksi kertaa viikossa agittamassa jos halutaan, eli tiistaina ja keskiviikkona. Huomenna ei mennä, mutta katsotaan jos seuraavalla viikolla kävis molempina päivinä... Nyt sain vihdoin kysytyksi sen kuvaamis homman eli ensi viikolla viimein saadaan ne agility kuvat ja kaveri pääsee väsäämään sen bannerin heti kun ehtii!:D Sitten saatte niitä kuviakin treeneistä, mitä olen jo piitkän aikaa lupaillut...

lauantai 4. elokuuta 2012

Tee se itse: Verijälki

Tässä tulee nyt postaus verijäljen teosta. Ostettiin tarvittavat tarvikkeet jo pari viikkoa sitten, mutta selviteltiin vielä lupa-asioita joten vasta parin viikon päästä vasta päästään hommiin!:) Tämä tuntuu mukavalta harrastukselta, sillä koirat tykkää ihan varmasti käyttää nenää ja lajia on hyvin helppo harrastaa kotioloissakin.  No mutta nyt siis asiaan...

Tarvikkeet
Verijäljen tekoon tarvitsee ainoastaan verta esim. naudan (saa  ruokakaupoista), sienen, ämpärin, narua, jälkiliinan (jonka virkaa voi toimittaa pitkä naru), pyykkipoikia ja jäljen päähän palkka. Paras palkka jäljen päähän on varmasti riistan luu, mutta muukin käy. Riista tuo kuitenki mukavasti tuntua jäljestykseen ja tuo omaa hajuaan jäljelle.:)
Tarvikkeet eivät vaadi kovin suuria satsauksia omistajalta, osa tarvikkeista löytyy kotoa ja loput löytyvät ruoka- tai eläinkaupoista...
Meidän tarvikkeet eli sieni, verta, narua, ämpäri ja luu



Jäljen tekoon...
Ihan ensimmäiseksi tulee sinun ottaa selville metsänomistajalta lupa-asiat. Eli jäljen tekoon tarvitaan aina lupa. Seuraavaksi suunnitellaan jälki metsään koiran kokemuksen mukaan. Aloittelialle riittää muutaman kymmenenmetrin jälki. Jälki merkitään metsään pyykkipojin jotka on heti jäljen teon jälkeen kerättävä pois metsästä. Aloittelevalle koiralle parasta maastoa on sammaleinen metsämaasto.
Naudanverta

Kun suunnitelma on kunnossa on aika lähteä metsään ilman koiraa. Mukaan tarvitset narua, sienen, ämpärin, hieman vettä ämpärin pohjalle ja tietysti verta sekä pyykkipojat.

Aluksi tulee sieni kastaa veteen sen jälkeen sieni kastetaan laimennettuun vereen. (yksi osa verta ja kahdesta neljään osaan vettä) Sitten potkitaan maahan n.30x30cm kokoinen alue jossa sieni veretetään. (Verta voi lähdössä kaataakin hieman sienen päälle) Jos käytät veretyksessä apuna keppiä jätä se lähtöpaikalle ettei se häiritse koiran suoritusta. Jäljentekiä sitoo narulla verisen sienen vyötärölle ja lähtee tekemään jälkeä. Tärkeintä on että sieni tulee viimeisenä. Jäljelle voi tehdä myös "makauksia" joissa verta on hieman laajemmalla alueella. Loppuun potkitaan uusi 30x30cm alue, joka on jäljen lopetus. Sinne laitetaan koiran palkinto jolle koira saa tehdä mitä itse haluaa eikä aarretta saa ottaa siltä pois. Palkintohan on sen suuri aarre hyvin tehdystä työstä.;) Jälkeä tehdessä kannattaa ottaa huomioon että lopussa jälki ei saa enää jatkua eli pidä huoli ettei verta tartu kenkiisi ja laita lopussa verinen sieni  ämpäriin tai jätä se jäljen loppuun. Jäljen teon jälkeen kannattaa jäljen hajun antaa laskeutua, aloittelialla n.1h on riittävä.

Mars jäljelle
Kun jälki on laskeutunut on aika lähteä kokeilemaan. Koiran kannalta tärkeää on että sillä on hyvät tukevat valjaat ja pitkä liina. Jäljellä koiran tulee saada työskennellä itsenäisesti, mutta omistajan on tärkeää olla valmiina tukemaan  koiraansa tarvittaessa! Joillekkin koirille saattaa jälki olla pelottavakin kokemus eikä jälkeä tulisikaan ajaa pienillä pennuilla. Aikuiselle koiralle sopiva jäljestysväli on n.1-2vk, herkemmällä koiralla harvemminkin!

Lisää tekstiä tulee heti kun ollaan päästy kokeilemaan. Maanantaina saadaan ehkä lupa-asiat kuntoon joten ensi viikolla saatetaan päästä kokeilemaan!:)





keskiviikko 1. elokuuta 2012

Elokuun aloitus!


Maisema särkitunturin huipulta...

Viime yönä kotiuduin rippileiriltä lapista, otti kyllä 12h ajomatka aika koville... Mahtava viikko takana päin. Meidän ripari porukka oli kyllä mielettömän ihana, kiitos kaikille!;) Viikkoon sisältyi paljon hauskoja kokemuksia mm. vierailu husky tarhalla ja vaellukset tunturissa. Gloriakin oli kokenut riparini aikana muodon muutoksen!

Gloria trimmattiin siis viime tiistaina ja tuli ihan huippu hyvän näkönen. Nyt näkyy kuinka timmissä kunnossa tyttö on, oli meinaa kevällä jonkin verran sitä ylipainoa. Nyt paino on kivasti pysynyt kurissa ja kieppuu siinä 8kg paikkeilla. Marraskuussa siis näyttelyyn, sitä ennen viedään syyskuussa siistintään ja vielä juuri ennen näyttelyä on sitten vielä kerta! Turkista saatiin kuulla hyvää palautetta, karva on nyt palautunut tyypilliseksi westie karvaksi. Eli turkki saatiin leikkaamisesta huolimatta pelastettua, kiitos asiantuntevan trimmaajan!;)

Saatiin nyt sitten paljon tulevaa westie puuhaa elämään eli mennään Jyväskylään westielenkeille ja näyttelytreeneihin! Lisäksi ennen näyttelyä trimmaaja vissiin antaa vinkkejä westien laittamisesta näyttelyyn. Eli opin (toivottavasti) kaikki tupeeraamiset sun muut niksit. Kiva kiva... Mätsäreitä meillä on tässä kuussa väh. kaksi jos hyvin käy niin kolme. Saadaan paljon kokemuksia ennen virallista näyttelyä.

Petsie miittailuja ja  jos jonkin näköistä treeniä on tulossa myös tälle kuulle! Jyväskylässä käydään ehkä  tokon yksittäis treeneissä ja agility jatkuu ensi viikolla!:) Lisäksi suunnittelin pidempää tokokurssia, mutta se on vielä mietinnän alla.

 Heti ku tulin kotiin tuli mahdoton into puuhata koiran kanssa jotain ja koiralla mieletön into tehdä jotain. Édistettiin siis kosketuskeppi harjoittelua astetta vaikeampaan. Nyt siirsin kohteen kädestäni maahan sojottamaan ja aloin lähettää koiraa kepille! Video tässä alla...