maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kaksi yhden sijaan!

Viljo, Kerttu, Gloria
Toi otsikko liittyy maanantaihin mutta aloittelempa nyt sunnuntaista. Eli sunnuntai illaksi oltiin sovittu treenit ja mukana olivat siis Viljo, Kerttu ja Gloria. Mentiin läheiselle kentälle ja koska Annilla oli avaimet kopille saatiin treenattua myös tokoestettä. Lämmintä oli mutta onneksi ei kuuma. Koirille oli vettä tietysti mukana.

Aluksi otin seuruuta Glorian kanssa ja neiti oli ihan fiiliksissä. Meni todella hyvin mutta se pidempi matka on yhä hakusessa... Pitää alkaa hiljalleen pidentää matkaa, sillä loppua kohden vauhti hieman uupuu. Seuruun jälkeen oli vuorossa liikkeestä seis ja luoksari, jotka ajattelin kokeilla yhteen, että saadaan vähän "palkkaamattomuusreeniä". No siitä ei sitten tullut yhtään mtn. sillä joka kerta kun jätin Glorian luoksetuloa varten se meni maahan. Siis kokeilin varmaan neljästi ja se meni jokaisella kerralla sievästi maahan. Jouduin siis unohtamaan suunnitelman ja kertailemaan hetken mitä meinaa istuminen. Lopulta luonnistui ja perään otin vielä sen stopin jonka Gloria teki tosi hyvin niinkuin yleensä. Seuruu kuitenkin kärsii jäävistä, sillä Gloria alkaa ennakoimaan joten en varmaan tule niitä tekemään kovinkaan paljoa...

Paikallamakuun tein myös ja pysyi upeasti n.40s reilun 10m matkalla. En ole ennen tehnyt niin suurella välimatkalla joten jätin sen siihen 40s, vaikka näytti kyllä siltä, että olisi pysynyt kauemminkin. Lopuksi muutama hyppy. Toiselta puolelta houkuteltiin ja samaan aikaan kun neiti lähti sanoin hyppy. Oppihan se sen kolmella toistolla...;) No ei ihan mutta melkein. Viimeiseksi otin siis kerran ilman houkuttelua ja Gloria hyppäsi hienosti toiselle puolen, kääntyi saman tien ja jäi seisomaan. Wow, en olisi uskonut. :D

Maanantaina tuli sitten Kerttu meille hoitoon ja sain kokeilla millaista on elämä kahden koiran kanssa. Meni hienosti ja Gloriakaan ei ollut yhtään mustis. Lenkillä oli pieniä vaikeuksia, sillä neidit tekivät liikkumislakon ja jäivät välillä seisoskelemaan keskelle tietä. Myös mörköjä oli Kertun mielestä monissa puskissa ja niille piti ärhentää... Sisällä kaikki oli kumminkin hyvin ja lampaankorvat maistuivat molemmille. Kahden koiran kanssa elämä voisi kyllä olla mukavaa. Varsinkin kahden terrierin. Kelpais mulle!;)

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Arvostelu tuotteesta

Kuva kopioitu täältä: http://www.nutrolin.fi/


Päätin kirjoittaa pienen arvostelun Nutrolinin Nivel monitehosta, sillä meillä se on ainakin toiminut paremmin kuin hyvin. Tuote on siis suunnattu koirille joilla on nivelrikko tai riski sairastua nivelrikkoon. Tuotteen pitäisi helpottaa nivelrikkokoirien liikkumista tai hidastaa nivelrikon muodostumista ns. riskiryhmään kuuluvilla koirilla. Meille tätä ostettiin ihan Glorian patellaluksaation ja etujalkojen ontumisen takia. (Joka kyllä loppui aika nopsaan, joten varmaan oli vain revähdys tms.)

Paketti sisältää siis öljyn ja tabletit, jotka yhdessä sisältävät omega-3-rasvahappoja sekä tärkeitä nivelravinteita mm. glukosamiinia, kondroitiinisulfaattia jne. Yhteensä paketti siis sisältää tabletteja 60 ja öljyä 150ml. Sivuilta bongasin, että yksi pakkaus riittää 30kg koiralle kuukaudeksi. Omaan makuun tuote oli aika kallis ja olin hieman epävarma siitä voisiko se oikeasti toimia, sillä Gloria oli syönyt Nutrolinin ravintoöljyä ja senioria eivätkä ne olleet tehneet suurempaa muutosta koiruuden vointiin.

Aloitettiin kuitenkin noiden syöminen ja ollaan nyt syöty tuotetta reilu kuukausi. Yhä ensimmäinen pakkaus menossa eli todella riittoisa. Vieläkin on tabletteja jäljellä kahdeksi viikoksi. Ja tuo ei todellakaan ole mikään "huijausjuttu" vaan se todellakin toimii. Ennen Gloria ei koskaan tullut portaita alas itse, se piti aina hakea yläkerrasta. Välillä se ei myöskään mennyt portaita itse ylös joten se kannettiin. Lenkillä saattoi joskus liikkua hieman jäykästi jne. Tämä oli siis tilanne ennen kuurin aloitusta. Kun nyt ollaan kuukausi syöty neiti menee itse portaat ylös ja useasti tulee myös alas. Isä, joka Gloriaa myös useasti käyttää lenkillä sanoi, että neiti myös liikkuu jonkin verran kevyemmin kuin ennen. Voinen siis todella suositella tuotetta tämän kokemuksen perusteella!:) Täältä voi käydä lukemassa Nivel monitehosta lisää ja muista nutrolinin tuotteista. Nutrolinillahan on valikoimissaan tuon Nivelhomman lisäksi öljyjä pennuille, aikuisille ja senioreille, sekä uutena  tuotteena Nutrolin Sportti, joka on tarkoitettu pääasiassa kovasti  urheileville koirille.

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kärsivällisyyttä omistajalle!

Aah tulin purkamaan tänne mun toko innostusta eli jos meidän tokoilut ei kiinnosta skipatkaa suosiolla...;) En kestä enää. Ollaan nyt siis aloittamassa tokon kisaryhmä vajaan viikon päästä. Se kestää kokonaisuudessaan 9vk jonka jälkeen meillä periaatteessa pitäisi olla kaikki tokossa tarvittavat liikkeet kunnossa (jos siis pystytään (lue jaksetaan)  treenata ahkerasti).  Mulla on järkyttävä kokeisiin meno fiilis, tekis niin mieli lähteä kokeilemaan mihin rahkeet riittää. Olen jo katsellut valmiiksi kokeita joihin meillä olisi mahdollisuus päästä kurssin loputtua. Voidaanhan me tietysti mennä kurssin aikanakin mutta minusta on parempi tehdä kaikki kunnolla ennen kokeita.

Ensimmäinen kokeista taisi olla lokakuun alussa, jossa tuomarina oli Marko Puranen. Toinen ja kolmas mahdollinen olivat myös lokakuussa ja tuomareina oli Poutanen ja Kurtti. Lisäksi oli mahdollisia kokeita myös marraskuulle muutamat ja pari mahdollisuutta taisi olla myös joulukuulle. Voi hitsi. Olisi niin hienoa päästä hakemaan se ensimmäinen ykkönen tämän vuoden puolella mutta pitäisi saada kärsivällisyyttä ja tehdä pohjatyö ja liikkeet vahvoiksi ennen kokeisiin menoa. Yhdet möllit oli onneksi ensikuussa 20.8. joten päästään luultavasti vetämään kokeenomainen treeni ja katsomaan missä vaiheessa ollaan liikkeiden kanssa. Tarvitaan luultavasti muutama koe ennen kuin se ykkönen napsahtaa, sillä itse olen järkyttävä jännittäjä...;)

Tänään tehtiin hypyn kanssa hommia. Kaveri tuli hetsaamaan ja namittamaan toiselle puolelle matalaa estettä (poistin esteestä yhden laudan, jotta voin hyvillä mielin treenata eikä ole pelkoa, että jalat alkaisi reistata. Ell kyllä sanoi, että hyvillä mielin voi harrastaa eikä tarvitse varoa mutta en halua ottaa riskiä) Hyvät alku ja loppu verryttelyt pidettiin ja tehtiin muutama toisto ja jalka näytti hyvältä, ei siis ongelmaa... Mutta siis itse treeniin. Tehtiin siis niin, että itse pidin kiinni neidistä ja kaveri huuteli Gloriaa toisella puolen estettä. Meni todella innokkaasti yli ja hakeutui jopa itse seisomaan haettuaan namin. Tämä oli yllättävää, sillä ei olla tehty paljonkaan hyppyä.  Kaverin lähdettyä tein vielä seuruuta lelupalkalla ja yhden hypyn. Molempiin saatiin lelulla todella hieno vire ja innokkuus. Hyppäsi myös empimättä ensimmäisellä käskyllä yli lelun ollessa palkkana toisella puolen. Nyt pitää tehdä aina muutama toisto muutaman päivän välein ja kokeilla myös jollain "oikealla" esteellä ja eri paikoissa. Tuo meidän on tuollainen mun itse rakentama kyhäelmä eli ei todellakaan kovin kummoinen.

Nyt alkaisi sitten se palkkaamattomuuden harjoittelu, joka on varmaan vaikein osa koko prosessia sillä Gloria ei oikein toimi ilman palkkaa... Siihen saadaan kumminkin luultavasti apua kurssilta niinkuin muihinkin ongelmiin. Luotto ohjaaja jolla ollaan pari muutakin kurssia käyty osaa varmasti auttaa asiassa, kuin asiassa. Pitää varmaankin alkaa vaan totuttaa Gloriaa pidempiin pätkiin ja niin, että se luottamuksen siihen, että se palkka on kyllä tulossa kunhan jaksaa odotella. Pisimillään on tehty mölleissä kaksi liikettä putkeen ilman palkkaa. Silloinkin multa loppu palkkapalat taskusta joten mikään suuri saavutus ei ole kyseessä...;)

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kesäloman kuulumiset!

Postausväli on ollut hieman pitkä joten nyt onkin enemmän kuulumisia kuin yleensä. On ollut hurjasti äksöniä ja tulossa on vielä enemmän.:) Olin muutaman päivän kaverin luona Tampereen lähistöllä ja Gloria on sen ajan viettänyt kotona nautiskellen hemmoteltavan asemassa. Voi sitä riemua, kun se sitten huomasi kuka astui ulos junasta...;) Tui tui.

Ollaan käyty nyt pari kertaa lenkkeilemässä maailman suloisimman villis vaavi Viljon kanssa. Viljo nosti pentukuumeen korkeaksi käyttäytyen niin kiltisti ja suloisesti kuin pentu vaan voi... Gloria oli pennun kanssa hyvin eikä murahdellut niin kumeasti kuin yleensä. Pienen varoituksen antoi jos meno äityi liian villiksi. Muuten rauhoitteli ja käänsi pään pois jos Viljo tuli lähemmäksi. Pienet treenitkin vedettiin yhdessä ja pitkästä aikaa Glorian tekeminen oli huippua. Tehtiin luoksareita niin, että heti kutsun jälkeen lähdin "karkuun"  ja sain näin tekemiseen hieman vauhtia. Varsinkin loppua kohden vauhti hiipuu joten saatiin siihen parannusta. Seuruussa palkkailin namilla eteen ja teki kyllä todella hyvin!


(c)Anni

Gloria on käynyt myös monesti uimassa. Toivottavasti siis lihaskuntokin on parantunut. Alkukesästä se ui vapaaehtoisesti todella paljon mutta nyt uiminen ei enää paljon kiinnosta. Niinpä tässä yhtenä päivänä vein sen pelastusliivit päällä kauemman rannasta ja tuin sitä samalla kun se polskutteli. Edettiin rantaviivan suuntaisesti ja alku vinkuroinnin jälkeen se ui mukavan näköisesti eikä saanut suuria traumoja vaikkei omasta tahdostaan veteen mennytkään. Pari kierrosta tehtiin ja sitten päästin sen pois. Pitääkin käydä talvella taas uimalassa, sillä viime uimalakerta antoi rohkeutta veteen tutustumisessa.

(c)Anni
Ollaan myös lenkkeilty metsässä ja käyty hommailemassa leikkimielistä hakua, jolla ei ole kyllä mitään tekemistä oikea haun kanssa.;) Innostusta hommaan kuitenkin löytyi joskaan hajuaistia ei hirveästi taidettu hyödyntää... Liikuntapuistossa vedettiin lisäksi 7km lenkki jne. Kyllä on neiti ainakin liikkunut.

Hieronnan tilasin parin viikon päähän niin näkee onko jumeja tullut sitten edellisen kerran. Lisäksi tulossa on trimmi ja reilun viikon päästä meillä alkaa toko-ryhmä.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mistä on täydellinen kesä tehty?

Gloria nauttii tuulesta.
Tietenkin uimisesta, auringosta, koirista, veneilystä, saunomisesta, lenkkeilystä ja tietenkin mökkeilystä. Päästiin Glorian kanssa lähtemään Annikan mökille viikonlopuksi. Suunnitelmissa oli viettää ihanaa aikaa kera koirien!

 Lähdettiin mökille lauantaina ja lähdettiin melkein heti saavuttuamme soutelemaan järvelle. Glorian toinen kerta veneen kyydissä. Soudettiin ensin pieneen saareen ja jouduttiin heti lintujen hyökkäyksen kohteeksi. Niillä oli pesintä kesken ja me vissiin häirittiin niiden rauhaa... Kun tultiin takaisin käytiin merkkaamassa ja vetämässä jälki metsään. Sitten koitti odottelun aika. Nelli pääsi jäljelle ensin ja veti sen hirmuisella vauhdilla läpi. Gloria taas teki tasaisen varmaa (ja ei niin varmaa) työskentelyä jääden välillä istumaan ja tapittamaan silmät kysymysmerkkinä keskelle jälkeä.  Ehkä se jälki ei ole se meidän juttu...

Päivän aikana tuli myös saunottua ja käytyä uimassa lukemattomia kertoja. Gloriasta kuoriutui super uimari ja se kävi pulikoimassa hurjan monta kertaa. Ilman lelua se ei kyllä mennyt mihinkään. Se myös söi niin paljon, että sai uimalla kuluttamansa kalorit  takaisin. Se nimittäin murtautui kassiini ja söi pussillisen nameja joista maksoin itseni kipeäksi... Röyhkeän röyhtäyksen kera se toivotti tervetulleeksi rikospaikalle. Krhm...

Kohde edessä!



















Sunnuntaina käytiin veneellä saaressa uimassa. Koirilla oli hauskaa, kun ne sai kahlailla ja uida ihan rauhassa. Gloriakin ui jälleen hyvin monta kertaa ja Nelli hinasi Annikaa rantaan. Oikea vepe koiruus. Nellin kanssa käytiin myös pyöräilemässä ja se oli kyllä elämäni kauhein pyöräily. Polkimet olivat mittoihini hieman liian kaukana jaloistani ja jouduin sitkuttamaan eteenpäin ihan ihmeellisessä asennossa. Kaiken lisäksi tajusin vasta keskellä mäkeä, että pyörässä ei ole jarruja. Siinä sitten meinasin jyrätä Nellin ja ajaa itse puskaan. Lopulta mäen jälkeen tajusin, että olisihan ne käsijarrut toimineet joskaan ei nekään aivan moitteettomasti.;) Samalla lenkillä tuli vastaan naapurin koira, jolla ei ollut mukana pantaa eikä hihnaa. Täysin ilman varustusta oli lähdetty lenkille. Onneksi koirat eivät saaneet kärhämää aikaan, vaan leikkivät muutaman minuutin vapaana. Pois lähtö olikin sitten ongelmallisempi. Toinen koira oli niin iloinen leikkikaverista ettei halunnut lähteä. Mitään ongelmaa ei olisi ollut jos se hihna olisi ollut mukana... Siinä sitten yrittivät saada koiraa kiinni mutta aina se putkahti pakoon. Sanoin sitten, että jos lähtevät vaan kävelemään niin kyllä koira varmaan perässä tulee. Niinhän siinä sitten lopulta kävi ja päästiin vihdoin jatkamaan matkaa!

Sitten koittikin Nellin kauhulla odottama hetki. Nimittäin pesu! Ensin Nelli pakkouitettiin ja sen jälkeen tuotiin rantaan. Vaahdotettiin se yhdessä Annikan kanssa, Glorian katsellessa myötätuntoisesti vierestä. Sitten taas järveen huuhtoutumaan. Lopulta koitti vihdoin kuivauksen aika ja Nelli sai hengähtää helpotuksesta.






















Sitten vielä saunottiin ja uitiin ja syötiin ja hommailtiin kunnes tuli aika laittaa kamat kasaan. Oli kyllä ihanaa ja seura oli parasta!<3 Suuret kiitokset vielä Annikalle, että saatiin olla mukana! Suuriet kiitokset vielä meidän bannerista se on upea! Bannerin saimme täältä: http://huiskuhantammme.blogspot.fi/