keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syyskuussa lunta...

Niinkuin otsikkokin jo kertoo niin tämän päivän tokotreeneissä tuli jo lunta... Syyskuussa?!? Kunhan ei nyt tulis hirmuisen kylmiä kelejä, kun ne meidän kokeet on reilu 2vk päästä ulkona. Tänään tehtiin hienoja paikallamakuita treeneissä. Viereisiä koiria palkkailtiin ja jotkut nousi välillä seisomaan mutta meidän neiti pysyi. Olipas hienoa!:)

Liikkeestä seis meni allekirjoittaneen takia mönkään. Jotenkin sekoilin äänensävyissä ja sanoin käskyn kuulemma laahaavalla äänellä jonka Gloria tulkitsi istumiseksi. Se istu kirjaimellisesti ainakin kuudesti peräjälkeen kunnes ohjaaja huomautti tästä pikku äänenpaino virheestä. Kas kummaa, kun vaihdoin äänensävyn reippaaksi ja napakaksi alkoi meillä taas sujua.

Näiden lisäksi palailtiin myös ihan alkeisiin ja työstettiin hetki perusasentoa, joka meni myös hyvin. Ei tullut montaakaan vinoa ja myös "koiraanpäin" käännökset meni kivasti ja pientä takapään käyttöäkin oli jo huomattavissa. Kotona tein vielä kuppipalkalla muutaman seuruupätkän ja kuppipalkka kyllä taitaa sopia meidän neitokaiselle sillä se saa siitä semmosen draivin, että ei ole tosikaan! Treenit on siis ihan mukiin menevällä mallilla kokeita ajatellen kunhan nyt ei vaan tule sitä lunta maahan!

Muuten meille ei kuulu hirveän hyvää... Iho-oireilee Glorialla taas ja ollaan nyt lääkitty olan takaa jälleen. Ei käyty eläinlääkärissä, koska tiedän jo oireista että se on hiivaa ja tulehdusta. Nyt sitten lääkitään ja yritetään saada ennen kokeita kuntoon, kunhan ei tulisi dopingvaroajat vastaan... No pidetään nyt peukut pystyssä ja yritetään parantua.   

lauantai 14. syyskuuta 2013

Kiireinen talkoopäivä


Viime lauantaina eli 7pv oli Ala-Keiteleen kennelkerho joka vuotinen ryhmis. Oltiin jälleen talkoolaisina ja hauskaa oli jälleen. Päivään kuului sämpylöiden tekoa, kioski myyntiä sekä yleistä heilumista siellä sun täällä.
     
Aamu alkoi 7.00 aamulla sämpylöiden valmistuksella. Pieni huone, hirveä määrä sämpylöitä plus viisi innokasta sämpylöiden valmistajaa oli haastava yhdistelmä.;) Saatiin kuitenkin homma pyörimään kivasti, kun yksi halkaisi ja voiteli, yksi leikkeli kasvikset, yksi täytti kasviksilla, yksi läväytti kinkut/juustot väliin ja yksi pussitti! Haastetta hommaan toi myös se, että osan piti olla kinkullisia, osan juustollisia, osan kasviksia ja osan tomaatittomia... Sekoiltiin ihan kiitettävästi mutta saatiin onneksi sämpylät valmiiski ajallaan. Oli niitä vissiin joku tuomari kehunutkin...:P

Innokkaat myyjät!:)
Sämpylöiden lisäksi oltiin kioskissa myymässä. Aluksi super vaikeat päässälaskut oli haastavia mutta pikkuhiljaa kohmeiset aivot alkoivat toimia nopeammin. Haastavin yhdistelmä oli kolme makkaraa ja viidenkympin seteli. :D Oli hetken semmonen öö tota joo, paljonkohan siitä pitää antaa takaisin. Ostaja katseli meitä hieman pitkään ja taisi sitä vähän naurattaakkin meidän sekoilu... Hyvin onnistuttiin onneksi siinäkin hommassa ja onnistuttiin vissiin antamaan oikea määrä vaihtorahaa takaisin jokaiselle.




Muuten päivään kuului hienoja puunattuja koiria, tyylikkäitä jakkupukuisia handlereita ja mukavia talkoolaisia. Semmonen päivä oli lauantai ja ensi vuonna uudestaan, kun mukaan tulee vielä muutama roturyhmä lisää. Nyt lähden äkkiä lukemaan biologian kokeeseen ja tekemään äidinkielen kirjaesitelmää. Saksaakin pitäisi hiukan kerrata, koska koeviikko. Tosi "rentouttava" viikonloppu siis tulossa...  

torstai 5. syyskuuta 2013

Haastetta päin.

Saatiin Treenikaverit blogista haaste, jonka päätin toteuttaa tähän väliin, kun muuten saisitte kuulla koko ajan tokosta. ;) Kiitokset siis haasteesta! Mutta jos nyt jotakuta hirveästi kiinnostaa niin meidän paikallamakuu on nyt täysin pielessä ollut parina päivänä, että tulipa hyvä mieli kun ilmosin jo meidät sinne kokeeseen... Parina päivänä tehty ja kerroilla 4/5 neiti lähtee... No eilen oli ohjatut joten siellä saatiin vinkit ja ohjeet treenaamiseen. Mieliala nousi heti ja nyt ollaan taas jo positiivisemmalla mielellä.

1. Valitsitko nykyisen koirasi itse (muiden pentujen joukosta) sitä hankkiessasi?
En. Gloria tuli 4v eli en voinut vaikuttaa asiaan.


2. Oliko väri tärkeä kriteeri koiraa hankkiessasi, saitko sen värisen koiran, kuin alunperin halusit?
Westieiden keskuudessa näitä värivaihtoehtoja ei hirveästi ole...:) Mutta siis ylipäänsäkään väri ei vaikuta koira valintaan.


3. Mikä on ihanin kohta koirassasi (esim. pörröinen häntä jne.)? 
Porkkanahäntä on paras! Varsinkin kun se töröttää pystyssä esim. tokoillessa.


4. Miksi otit koirasi juuri siltä kasvattajalta, kuin mistä se on tullut?
Gloria tuli meille aikuisena eli kasvattajaan en ole päässyt mitenkään vaikuttamaan.


5. Oletko ollut tyytyväinen rotuvalintaasi nykyisen/nykyisten koirasi/koiriesi kohdalla?
Kyllä, kyllä. Erittäin tyytyväinen! Jos aikaa olisi ja vanhemmat suostuteltu niin tänne muuttaisi heti toinen kappale näitä.;)


6. Minkä luulisit olevan omalla kohdallasi maximikoiramäärä (eli kuinka monta koiraa pystyisit pitämään talossa samaan aikaan)?
Eiköhän se kaksi varmaan olisi. Haluaisin antaa kaikille koirille parhaan mahdollisen hoidon. (Harrastukset, ruoka, kehonhuolto, aika, yhdessäolo, leikkiminen tms.) Ja en usko, että kahta enemmälle koiralle pystyisin parhainta tarjoamaan eli siis kaksi.


7. Minkä rodun ottaisit, ellet sitä, mikä sinulla nyt jo on?
Irlanninterrierin tai borderterrierin. Eli kolmosryhmässä pysyttäisiin.


8. Suosikkiharrastus koirasi kanssa, miksi juuri se?
Toko. Koira nauttii ja minä nautin. Ei siinä sen kummempaa. Pystyy treenaamaan tavoitteellisesti ja joutuu välillä miettimään tosissaan mikä menee pieleen, kun koira ei onnistu asiassa x. Yleensä kaikki ongelmat johtuvat hihnan tästä päästä joten sitäkin tulee mietittyä.


9. Onko sinulla kisatavoitteita/suunnitelmia koirasi kanssa missään lajissa?
Tokossa olisi tavoitteena se TK1 mutta sillä ei ole kiirettä.  Mahdollisesti olisi kiva päästä joskus kisaamaan avossa tai ehkä kokeilla jotain muuta lajia.


10. Mitkä ovat koirasi parhaimmat puolet?
Kontaktihakuisuus, tietty itsepäisyys, innostuneisuus, hellyys jne.


11. Entäs ne huonoimmat?
Ei huonoimmat mutta haastavuutta koulutukseen tuo se, että mitään ei tehdä ilman palkkaa. Siinä joutuu hieman keplottelemaan ja hiromaan aivonystyröitä sekä tekemään paljon töitä jotta sen saa innokkaaksi ja motivoituneeksi ilman, että palkkaa heilutellaan nenän edessä.:)

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Miten teet valkoisesta koirasta taas valkoisen?

Tämä viikonloppu oli omistettu kokonaisuudessaan Glorian puunaamiselle. Neiti oli niin järjettömän likainen, että oli jo aikakin pestä tytsy. Käytiin perjantaina hakemassa Hannalta meidän puokkiin ostama trimmipöytä ja puunaus sai alkaa. Gloria ei ollut kovin mieltynyt mun keksimään tapaan viettää viikonloppua...

Perjantai ilta kului siihen, että nypin selän, niskan, hännän ja vähän rintaa. Päätä yritin muotoilla mutta se nyt ei hirveästi kokenut muutoksia. Koko koirasta lähti kuitenkin suuri kasa karvaa eli kai siitä nyt ainakin jotain lähti irti. Kaveri ainakin huomasi muutoksen tullessaan hakemaan meitä lenkille elikkäs vaikka en itse huomaa muutosta niin muut ainakin huomaavat.;) Korvat putsattiin myös ja huomasin, että ovat lähteneet hyvin paranemaan muutama pv. sitten huomatusta korvatulehduksen alusta. Viime keskiviikkona huomasin, että korvasta oli tullut runsaasti eritettä ja se oli lievästi punainen. Nyt se on kumminkin jo täysin normaali eikä mtn. ylimääräisiä töhniä onneksi näy. Selvittiin vissiin säikähdyksellä.

Lauantaina pesin sitten koko koiran. Pesun jälkeen föönasin sen ja kyllä tuo pöytä vaan on niin kätevä. Saan sanoa hyvästit selkäkivuille ja jäykistelyille. Gloriasta tuli niin hohtavan valkoinen ja karva kiiltää ihanasti. Mitä nyt tuli hiukan pörröinen lopputulos... Gloria ei olisi millään jaksanut seistä pöydällä vaan heilui koko föönaamisen ajan. Varsinkin silloin, kun tassut föönattiin niin sitä tassua piti venkslata ihan all the time. Selvisimme operaatiosta hienosti ja Gloria on saanut paljon ihailua osakseen... Illalla lähdetään kuitenkin vesisateeseen treenaamaan tokoa kuraiselle kentälle, että se valkoisuus taisi jäädä yhden illan nautinnoksi.

Muoks// Huomenna lähtee ilmoittautuminen meidän ekoihin virallisiin toko-kokeisiin joten pitäkää peukkuja pystyssä, että saadaan paikka ja onnistutaan saamaan liikkeet kuntoon tuohon mennessä!:)