maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesäinen Seinäjoki

Kukuuu...

Lauantaina lähdettiin koirujen kanssa kohti Seinäjoen rallytokoepiksiä. Junalla taitettiin matka Jyväskylästä Seinäjoelle. Meinasi jo matka tyssätä ongelmiin opiskeliakortin kanssa, mutta onneksi konduktööri antoi tämän kerran anteeksi.:)  Takaisin tullessa ei sitten armahdettu yhtään ja jouduin ostamaan uuden lipun. :<
Murrrr... Koirat oli kuitenkin rauhallisia junassa ja nätsysti matkustivat.

Perillä hypättiin bussiin ja huristettiin sillä niin lähelle hurttahallia kuin pystyttiin. Pari kilometriä piti sitten kävellä helteistä valtatietä pitkin. Tuskaa oli, kun autot pöllytti hiekat silmille ja koiria joutui koko ajan pitämään ihan lyhyellä etteivät rynnänneet tielle. Ei mikään nautinto pikku raukoille.

Halli oli onneksi viileä ja raikas. Ulkona oli niin järkyttävän kuuma, että huh huh. Hallissa odoteltiin rauhallisesti omia vuoroja. Radat näytti ihan selkeiltä ja muutamia vaikeita kylttejä lukuunottamatta ajattelin, että selviämme siitä hienosti. Nellin ja Annikan koitos oli ensiksi ja kuvasin heidät suorituksensa videolle. Möllialokasluokka oli kyseessä ja Nelli teki hienon suorituksen. Nelli keskittyi ja oli hurjan innokas. Viimeinen kyltti oli kuitenkin Nellin mielestä ylitsepääsemätön ja oma ihana "pullakaan" ei auttanut vaikeassa tilanteessa. Kunnialla pääsivät kuitenkin loppuun. Hyväksytyn tuloksen nappasivat, pisteitä tuli 89/100.

Gloria oli odottelusta jo aika poikki.. Ja vielä kun ei boksi ollut mukana, missä olisi voinut lepäillä. Meidät vuoro oli mölliluokan jälkeen ja rataantutustumisessa olin jo aika luottavaisin mielin. Itse rata meni Glorialta hyvin ja se veti täydellä teholla homman läpi. Itse radalla en huomannut muita virheitä kuin tötteröön osumisen pujottelussa, mutta muuten tehtiin mielestäni hieno rata. Pisteitä herui 96 ja näin ollen siis hyväksytty tulos. Eka kyltiltä, joka oli 360 vasempaan tuli -1p, kun neiti istui liikkeen aikana. (Tästä pitäisi vissiin virallisissa ottaa ihan kunnolla pisteitä pois?) Pujottelusta tuli -1, kun koski tötteröä ja -1 taluttimen kiristymisestä.  Maahan meno oli vissiin vino ja siitä tuli sitten -1 myöskin. Aikaa radalla meni 1.07.57. Kommenttina oli "Upeat käännökset".

Mölli alokkaan rata
Alokkaan rata














Möllien jälkeen taivallettiin taas pysäkille ja Gloria oli jo ihan poikki. Helle teki hallaa koirille, vaikka juotettiinkin niitä jokaisessa mahdollisessa välissä. Taas huristeltiin bussilla keskustaan ja käytiin Mustissa ja mirrissä ostamassa koirille vähän evästä. Syömässä käytiin myös ja Gloria oli niin ärsyyntynyt, kun ei yrityksistä huolimataa saanut maistaa vegepihviä.;)  Syönnin jälkeen käveltiin asemalle ja pian juna lähti kohti Tamperetta, jossa oli tunnin vaihto. Siellä kierreltiin vähän aikaa ja ostettiin jäätelöä. Harmi vaan, että kaikki humalaiset örvelöt oli hirveän kiinnostuineita koirista...:) No joo selvittiin kuitenkin hienosti kaikista kommelluksista, käytiin lenkkeilemässä hienolla kirkolla ja kuvailtiin koiria. Lopulta päästiin myös turvallisesti Jyväskylään. Siellä etsittiin taas bussi ja ajeltiin sen kyydissä kotiin. Tuli ainakin tutustuttua julkiseen liikenteeseen koirien kanssa ja ajeltua ekologisesti, kun ei käytetty koko matkalla mitään muuta kuin omia jalkoja ja julkisia. Raskas päivä oli, ja varmaan osittain koirille ikävä, kun sisälsi paljon odottelua ja kävelyä ja kuumaa asvalttia ja hiekkaa ja tupakanhajua. Mutta erittäin kokemusrikas ja mahtava reissu muuten. Meillä oli hirmuisen hauskaa, kun naurettiin katketakseen junassa erinäisille mokailuille sompailtiin ympäri erinäisiä kaupunkeja, väisteltiin kesäillan huumassa olevia ihmisiä, tsempattiin koiria ja toisiamme, sekä käytettiin kännykän googlemapsia vähän liian usein.

Tää posettaminen on tympeää... Enkä ainakaan katso kameraan.

Illalla oli ihanaa kävellä puoli kahdeltatoista yöllä koiran kanssa rantaa pitkin kotiin, kun oli vain kesäillan raikas tuoksu ja linnut lauloi eikä edes ollut kovin pimeää. Gloria sai juosta vapaana pehmeällä pohjalla asvaltilla taivalluksen jälkeen ja nautti selvästi, kun otettiin suunta kohti kotia.Kotona ei unta tarvinnutkaan kauaa odotella, vaan sipattiin molemmat heti, kun painettiin pää tyynyyn.:) Kiitokset Annikalle ja Nellille huipusta seurasta, vedetään joskus uusiksi!

Muutenkin meille kuuluu hyvää. Mahdoton helleaalto vie mehut Gloriasta, joka nykyään nukkuu suurimman osan päivästä ja vasta illalla heräilee käymään iltalenkillä. Neiti sai myös oman aitauksen, jossa kelpaa nyt vartioida naapureita. Kolmansia tokokokeita odottelemme innolla, joskin treenit ovat jääneet aika vähäiseksi viime aikoina. Käytiin me Jyväskylässä yksityistunnilla, mutta siellä pääasiassa keskityttiin jo avon liikkeisiin.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

3h pikakatsaus rallytokoon

Autossa taukoilemassa
Lauantain ja oman syntymäpäivän kunniaksi oltiin Glorian kanssa rallytokon 3h pikakurssilla. Käytiin siis alokasluokan kyltit läpi ja tehtiin lyhyttä rataa. Tuli myös paljon teoriaa mm. tyypillisimmistä virheistä, suoritus paikoista, oikeista suoritustavoista sekä vähän käytiin jo tsekkaamassa avonkin kylttejä. Hyvä fiilis jäi päivästä ja olisi kiva pian päästä kokeilemaan tätä lajia ihan kisakentillekkin. Kaikki kesän kisat on kuulemma jo täyttyneet lähialueilla, joten meidän eka startti taitaa mennä marraskuulle... Ensi viikonloppuna matkaamme kuitenkin mölleihin katsomaan miten meidän taidot riittäisi alokkaaseen.

Gloriasta oli ainakin hauskaa tehdä kylttejä. Aluksi treenattiin omatoimisesti aina yhtä kylttiä ja sitten vaihdettiin. Ohjaaja kiersi tsekkaamassa kaikkien työskentelyä ja ohjeisti tarvittaessa. Gloria oli todella pätevä ja kaikki kyltit olivat oikeastaan tokosta jo periaatteessa tuttuja, joten selvittiin aika kivaisasti. Lyhyt rata tehtiin myös ja siitä tuli vain positiivista palautetta. Hihna pysyi löysällä, Gloria oli kuulolla ja itse muistin kyltit. Parin tunnin aktiivisen treenin jälkeen alkoi molempia väsyttää tietotulva ja jatkuva seisominen. Koirat tietty pääsi väleissä tauolle autoon, mutta me ohjaajat käytimme senkin ajan muiden suoritusten tarkkailuun ja lyhyisiin tietoiskuihin eri kylttien suorittamisesta. 3h jälkeen oli pää jo niin täynnä tietoa ettei sinne yksinkertaisesti mitään enää mahtunut. :) Alla muutama Glorialle vaikea kyltti. Kaikki vasempaan menevät ovat vaikeita, koska neidin takaosaa pitäisi jumpata enemmän. Liikkeestä maahan on vaikea, koska yrittää yleensä mennä takaosan kautta. Ja koira eteen oikealta sivulle, istu on vaikea, koska tokossa G tulee suoraan perusasentoon vasemman kautta.

3h tuntia oli siis aika pitkä aika ohjaajille ja koirille, mutta hyvin kaikki jaksoivat. Viimeiseksi puolituntiseksi heitettiin ylikierroksilla käyvät koirut autoon ja kuunneltiin vielä loppuun kooste ja tiivistelmä kaikesta päivän aikana opitusta sekä ohjaaja kertoi meille vielä muutamista avon kylteistä. Kivaa oli ja saatiin hyvä tietopaketti tulevaa varten.  Kivaa on minusta se, että  Glorian kanssa kun ei voi polvien takia aksata ja koiratanssiin ei jotenkin oma motivaatio riitä niin pitkälle, että osaisin kokonaisen koreografian valmistella joten tässä on vaikutteita niin agista, koiratanssista kuin myös meidän rakkaasta tokosta.:) Tämä laji ei kuitenkaan rasita kroppaa ja koiralle tulee myös jumppaa molemmille kyljille. Mukava ja kiinnostava laji siis kaikin puolin. Kisakynnys ei ole korkea, mutta myös niille haastetta kaipaaville löytyy kyllä jotain. Varsinkin mestariluokassa alkaa jo olemaan ihan kunnolla haastavia kyltteä!


torstai 8. toukokuuta 2014

Möllitoko 6.5. Jyväskylä


Glorian kanssa oltiin tiistaina tosiaan mölleilemässä Jyväskylässä K-S kennelkerhon järkkäämässä möllitokossa. Ei oltu tehty mitään tokoilua reiluun viikkoon, joten olin ensin jättämässä paikkista väliin, mutta pienen paniikkitreenin mentyä hyvin päätettiin vetää paikkiskin läpi. Gloria oli ihan innoissaan ja häntä vispasi, kun laitoin tokopannan päälle. Neiti näytti just siltä, että nyt mennään eikä meinata. Koko homma meni tosi hyvin. Pari pientä kömmähdystä sattui esteellä ja liikkeestä seisomaan jäämisessä, kun neiti sai aivopierun ja kävikin istumaan ennen aikojaan...


Luoksepäästävyys: 10
Paikallamakuu: 10
Seuruu taluttimessa: 8
Seuruu vapaana: 10
Liikkeestä maahan: 10
Luoksetulo: 10
Liikkeestä seisominen: 9
Estehyppy: 7
Kokonaisvaikutus: 10

ALO1, 188p, 1sij. ja neiti oli vielä tuomarin suosikki!:)

Ei voi muuta sanoa kuin, että vau! Tällä kertaa palkkailin liikkeiden välissä, sillä haluaisin nähdä samaa hyvää fiilistä myös aidossa koetilanteessa. Gloria ei tällä kertaa väistänyt tuomaria, vaikka tuomarina oli mies. Neiti vastasi kaikkiin käskyihin ihan hetkessä ja teki innokkaasti ja keskittyneesti. Kylläpä olen ylpeä pienestä tokoilevasta westiestä!;) Ensi kerralla ennen virallista koetta täytyisikin pitää viikon tauko, mutta mun omat hermot ei kykene siihen. Ehkä muutaman päivän minitauko ajaisi jo asiansa. Alla vielä videota. Kiitos Annikalle kuvaamisesta!