lauantai 25. lokakuuta 2014

These are the days we´ve been waiting for...



Viikko sitten vietettiin ihan mieletön viikonloppu toisella tokonuorten valmennusleirillä. Sain leiriltä huikeat treeniboostit ja ollaankin tänä viikko tehty aina iltaisin molempien koirien kanssa hommia. Huikean paljon saatiin vinkkejä ja uusia treenitapoja. Innoittuneena tästä ilmosin Glorian kokeisiin marraskuun loppuun. Nyt kaikki olkaa fingers crossed, että Gloria ei aloita juoksujaan ihan vielä!

Mutta asiaan eli perjantaina meidän saavuttua oli Riikan pitämä luento perusjutuista, kuten palkkaamisesta, kriteereistä ja muusta hyödyllisestä. Tämän päälle opetettiin koirille käsikosketus, jota voi sitten käyttää hyödyksi kokeissa juurikin esim. sosiaalisena palkkana. Tehtiin myös häiriöharjoituksia sivulla ja muutamia varioituja paikkiksia. Gloria oli hieno ja piti älyttömän upeasti kontaktia. Ainoastaan siinä vaiheessa, kun leikkele tökättiin sentin päähän nenästä, se vilkaisi nopeasti ja käänsi huomautuksesta kontaktin takaisin. On se aika upea tyttö!



Lauantaina aloitettiin treenit Katariina Kainulaisen opissa ja treenattiin Glorian kanssa seuraamista. Yhä vaan Glorian vire tippuu, kun tehdään kaksi alokasluokan seuruuta putkeen. Saatiin myös kritiikkiä meidän vasemmalle käännöksistä, jotka kuulemma voisi olla tiiviimmät. Samaten Katariina huomautti, että mun kannattaa antaa sille kunnon sosiaalinenpalkka liikkeiden välissä, jotta vire nousee ja käyttää hyväkseni kaikki odottelut ja hihnan irrotukset, jotka valmistellaan jo ennen koetta sujuviksi. Tämä oli hyvä vinkki, koska oikeastaan ennen kokeita tulee sahattua vain liikkeitä. Kaikki liikkeiden välit, hihnan irrotukset, odottelut tms. jää treenaamatta. Tällä kertaa siis ennen koetta keskitymme enemmän niihin! Itse seuruuta pitää sitten vain treenata. Jos me nyt saataisiin hinkattua ne kaksi tulosta sieltä alosta niin päästäisi pois noista tuskallisista seuruista!;)

Lauantaina iltapäivällä oli Katan pitämä luento erilaisista treenitavoista. Saatiinkin hurjasti erilaisia variaatioita liikkeiden harjoitteluun. Käytiin liike kerrallaan läpi, ja mahdolliset treenitavat tähän tiettyyn liikkeeseen. Huh, itellä ei ikinä riittäisi mielikuvitus noin moniin tapoihin treenata... Onneksi saatiin kuulla ne, ja itse kirjoitin ne ihan suuna päänä ylös ettei mikään jäisi kirjoittamatta!

Iltapäivällä oltiin Glorian kanssa sitten Riikan opissa. Hänen kanssaan tehtiin kaukoja. Kaukoissa ehkä pääasialliset ongelmat on se, että en saa etäisyyttä pidennettyä, koska takaset alkaa heti liikkumaan ja pieni westie näyttelee matoa ryömiessään eteenpäin... Samaten Gloria kokeilee todella paljon ja ennen kuin ole ehtinyt sanoa edes käskyä, on se keikutellut i-m-i vaihdot kymmenesti läpi. Sain neuvoksi palkata Glorian jokaisesta vaihdosta rauhassa niin ettei se ehdi ennakoimaan montaa kertaa. Etäisyyttä puolestaan pitää vain vähitellen pidentää, mutta nyt tehtiin niin, että olin ensin polvillani, sitten puolipolvillani, sitten kyykyssä. Lopulta pääsen siitä seisomaan ja lopulta pienin askelin pidentämään matkaa! 

Kaikki kuvat tässä postauksessa ovat (c)Jessica Varjonen. Sunnuntaina treenin alla oli tunnari ja nouto, joten niistä enemmän juttua seuraavassa postauksessa! Jääkääpä seurailemaan.


perjantai 24. lokakuuta 2014

Glorian temppuilut videolla

Monissa blogeissa kiertää tällä hetkellä temppuhaaste. Tässä meidän otos parin viikon takaa. Tässä ei kyllä luultavasti ole ihan kaikki Glorian temput. Varsinkaan vaiheessa olevia, joita allekirjoittanut ei ole laiskuuttaan jaksanut opettaa loppuun, ei tässä näy. Vaiheessa olevia temppuja ovat mm. hihnan tuominen eteisestä, lelujen siivoaminen koriin jne. Tässä kuitenkin muutamia Glorian osaamia temppuja! Enjoy!

tiistai 14. lokakuuta 2014

Kysy meiltä!


Edellinen kysymyspostaus on toteutettu pitkän aikaa sitten, joten jos teitä on jäänyt joku asia askarruttamaan tai joku asia kiinnostaa erityisesti niin nyt vaan reippaasti kyselemään! Kysyä saa 1.11. asti. Jos haluaa niin kysymyksen mukana voi jättää postaustoiveita tai muuta palautetta blogiin liittyen!

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Autumn in my heart



Syysloma alkoi perjantaina, ihanaa! Tänään käytiin Annikan ja Nellin kanssa vetämässä lyhyet treenit ja kuvattiin samalla videolle kaikkea kivaa. Editoidaan niitä myöhemmin viikolla ja tännekin tulee sitten vähän elävää kuvaa Glorian tempuista.:) Treenien jälkeen lenkkeiltiin pitkä lenkki ja loppu ilta laiskotellaan kotona.

Romppu kävi viime viikolla ensimmäisissä yhteistreeneissä ja näyttelytreeneissä. Molemmat meni hienosti ja pätevä pikkumies oli kiltisti. Yhteistreeneissä vähän jännitti uudet koirat ja hajut, mutta näyttelytreenit, jotka oli samalla kentällä meni paremmin, kun kenttä oli tuttu. Paula ja Kerttu oli mukana näyttelytreeneissä ja Kerttukin meni mahtavasti, vaikka toiset koirat oli hurjan pelottavia... Harmi, kun noita näyttelytreenejä on niin satunnaisesti ja  harvoin. Oltaisiin muuten ehditty käymään Rompun kanssa useampikin kerta ennen lumen tuloa. Keväällä olisi sitten varmaan jo ensimmäisen näyttelyn aika, mutta sitä ennen käydään muutamia mätsäreitä. Romppu sai kehujakin, että on  lupaavan oloinen pentu!

Glorian kanssa on ollut vähän ihon kanssa probleemaa. Glorialla se johtuu ihan syksyn kosteudesta. Mitään muuta en inhoa niin paljon kuin näitä syksyn kelejä. Koko ajan saa olla kuivaamassa ja jos kosteutta jää tassuihin niin se on sitten siinä. Niitä lutkutetaan sitten koko ilta. Pyyhkeelläkään ei oikein saa, joten olen pari kertaa ottanut talouspaperilla, joka imee hyvin kosteutta. Föönaan ne myös yleensä illalla, jotta Gloria saa nukkua yön rauhassa. 




torstai 2. lokakuuta 2014

Rompun rokotukset ja Glorian osteopatia




Mun on pitänyt kirjottaa jo monena päivänä, mutta en ole sitten ehtinyt. Romppula sai tänään rokotusten tehosteet eli nyt olis sitten suunta treeneihin ja ihmisten ilmoille. Rabies vähän kirveli, mutta muuten meni hyvin. Painoa oli tullut reipas kilo eli nyt on painoa 4,7kg. Kasvavalla miekkosella on ihan järjetön ruokahalu, ja ruokaa menee edelleen kolmesti päivässä ihan sen takia, että muuten ruokaa menisi kerralla hirmu määrä. Aamulla saa lihaa, jossa mun erehdyksen vuoksi on nyt myös luuta mukana. Iltapäivällä saa lihaa, puuroa ja joskus kermaviiliä/raejuustoa sekä kananmunaa, ja vielä illalla Romppu saa nappula annoksensa, jossa on vielä hiukan lihaa maistuvuuden parantamiseksi. Kaikilla kerroilla isot annokset ja silti jätkä ei ole (ainakaan vielä) lihavassa kunnossa. Pientä tervettä pyöreyttä siinä on, mutta se on vaan hyvä.

Hampit kanssa alkaa vaihtumaan. Ikenet on turvoksissa ja Romppu puree nyt aika paljon. Lääkäri sanoi, että vissiin yksi etuhammas olisi jo vaihtunut huomaamattamme. Muuten Romppu on terve westien alku, joka täytti 16vk eilen. Sunnuntaina Romeo pääsee treenaamaan tokon alkeita yhteistreeneihin!

Gloria puolestaan kävi viime sunnuntaina osteopaatilla. Oli kuulemma paljon paremmassa kunnossa kuin viimeksi. Jumeja ja lukkoja oli huomattavasti vähemmän. Tällä kertaa kuitenkin vähän eri paikoissa kuin viimeksi.Molemmilla puolilla SI-nivelet oli lukossa, samoin lannerangassa oli jotain pientä häikkää. Saatiin kuitenkin ohjeeksi jatkaa alkuvuoteen asti hierojan kanssa eli ennen alkuvuotta meidän ei tarvitse enää käydä Jaana-Kaisan käsittelyssä ollenkaan. Hieronnan tarvetta katson tässä muutaman viikon päästä, vähän riippuen siitä miten palautuu tuosta käsittelystä ja alkaako näkyä jotain oiretta. Ehkäpä toisaalta treeniviikonlopun jälkeen olisi hyvä käydä tsekkauttamassa kroppa. Katsotaan.

Sussu otti Romppulasta muutamia ihania kuvia viikko (?) sitten. Ne koristavat nyt tätä postausta eli kiitos Sussulle kuvista jälleen!:) Rompusta on kyllä kasvanut niin hieno mies. Viikko sitten nosti ekaa kertaa jalkaa, mutta väliin pissii taas tyttömäisesti. Onneksi on vielä pentumaisen kontaktinhakuinen ja tykkää tehdä hommia. Toivottavasti tämä ei muutu murkkuillessa.