lauantai 14. helmikuuta 2015

Think I can fly when I´m with you



Tänään käytiin Glorian kanssa rallytokoilemassa Jyväskylässä Partacollieyhdistyksen järjestämässä kokeessa. Torstai meni abien potkiaisissa, perjantai meni vanhojentansseja tanssiessa, ja itse sitten väsyin tanssimisesta ja kaikesta vanhojenpäivän duunailusta niin, että en jaksanut mennä illalla edes jatkoille.  Sinänsä hyvä kokeen kannalta, sillä nyt oltiin molemmat skarppina ja reippaana menossa mukana! En muutenkaan kyllä tiedä miten kestän tämän kaksiviikkoisen jännityssuman. Itselläni on paha tapa vetää ihan överit jännityskohtaukset kaikesta missä on vähänkään aihetta jännittää. Nyt olen siis vetänyt oksetusyrjötysjännityskohtauksia jo potkiaisten, vanhojen ja rallytokoilun kunniaksi. Vielä olisi edessä koeviikko, terkan tentti ja pahin jännityksen aihe eli Rompun eka näyttely...;)

Lähtölistat rallytokoon olivat tulleet jo viime viikolla ja arvatkaapa kenen nimi komeili heti lähtölistan kärjessä? Jep, meidän. Saavuttiin siis hyvissä ajoin paikalle ja tsekattiin rata ensin paperilta, ja pienen odottelun jälkeen käytiin rata läpi tuomarin kanssa. Olin ihan hermona, sillä usein opin radan parhaiten katsomalla muiden suorituksia läpi ja nyt rata piti sisäistää pelkällä katselulla ja läpikäynnillä. Tutustumisen jälkeen kävin nopeasti nappaamassa Glorian boksista ja eikun radalle. Alku meni lupaavasti, Gloria seurasi tarkkaavaisesti ja kuunteli.



Puolivälissä Gloria tajusi, että nami taitaa tällä radalla olla tuntematon käsite. Siksipä sitä alkoi kiinnostaa vallan valtavasti kyltit ja maan hajut. Yritin tsempata ja olla innostava, mutta pieni pakokauhu alkoi hiipiä sisiskuntaan, kun koiraan ei enää oikein saanut kontaktia. Uusittiin pari kertaa ja luulin tehneeni hurjan paljon pieniä hihnavirheitä. Siihen yhdistettynä kaikki virheet puutteellisesta yhteistyöstä niin ajattelin, että meidän hyväksytty voi mennä aika tipoille. Siellä kuitenkin komeili listassa  89/100p ja koulutustunnus RTK1. Kommenttina arvostelulomakkeen lopussa oli: "Hienoa yhteistyötä ohjaajan pienestä hätäilystä huolimatta." Hah, ai se jännitys näkyi vai?;)

Ainoat pistevähennykset oli tulleet uusimisista ja muutama pieni pistevähennys puutteellisesta yhteistyöstä. Todella hienosti siis kokonaisuudessaan, mutta kieltämättä tämä oli hieman Glorian tasoa huonompi suoritus. Taitavasti se kuitenkin osasi ja nyt meillä olisi suunta kohti avoilua. Meillä olisi pitänyt olla eka avoimen startti jo heti huomenna, mutta menin kuitenkin perumaan ilmon, sillä verukkeella ettei olla vielä valmiita... Ihan hyvä kumminkin, että saadaan jonkin aikaa vielä harjoitella avoimessa tulevia uusia liikkeitä. Nyt on kuitenkin mieletön tunne, sillä yksi pitkäaikainen tavoite on saatu saavutettua! Videoa radasta tulee myöhemmin.

6 kommenttia:

  1. Oi kuinka hienosti teillä meni - paljon onnea! Tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia saavutuksia :-)

    Rallytoko on itselle aivan uutta ja aikalailla ihmeellistäkin. Olen monesti miettinyt kokeilevani harrastusta, mutta on jotenkin sitten jäänyt, vaikka kuulostaakin mielenkiintoiselta lajilta. Olisi kivaa, jos tekisit rallytokosta jonkun kooste-/tietopostauksen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rallytoko on kyllä mahtava laji, kannattaa todellakin kokeilla. Kisakynnyskään ei ole kovin korkea, varsinkaan alokkaassa, jossa saa pitää hihnan kiinni. Laitanpa mietintämyssyyn postausehdotuksen ja toteutan sen tässä kevään mittaan!:)

      Poista
  2. Vau miten hienoa, paljon onnea! :-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille onnitteluista!:)

    VastaaPoista