sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tottelevaisuuskoe Keuruu 13.10.




Meidän ensimmäinen Toko-koe oli siis tänään ja hyvä fiilis jäi koitoksesta. Jännitys oli tietysti huipussaan jo aamulla.Tuomarina meillä oli Marko Puranen joka oli ihan mukava ja oikeudenmukainen tuomari.

Aamulla ei ollut olo järin luottavainen ja kisapaikalla Gloria ei ollut niin terhakkaana kuin yleensä. Hienosti se kuitenkin teki, kun otettiin ennen omaa vuoroa muutamia perusasentoja ja seuruu pätkää. Kokonaisuudessaan meidän suoritus meni hyvin mutta Glorian mielestä tämä oli oiva päivä tehdä liikkeestä seisomaan jääntejä ja näimpä me sitten aloitimme jokaisen seuruun sillä, että neiti jäi seisomaan. Niinkuin arvata saattaa se vähensi pistemäärää aika roimasti ja tulokseksi tulikin ALO3 136p.


Itse tulin antaneeksi hieman ylimääräisiä käskyjä mutta onneksi niitä ei taidettu huomata... Olin kyllä todella tyytyväinen siihen, että vaikka Gloria ei saanut palkkaa koko suorituksen aikana, se teki kuitenkin hyvällä draivilla luukunottamatta näitä seisomis yrityksiä.

Pisteet olivat seuraavanlaiset:

Luoksepäästävyys: 10       Tätä oltiin harjoiteltu ahkerasti kavereiden kanssa, joten hienoa, että harjoittelu tuotti tulosta. Hienosti istui ja antoi koskea.

Paikallamakuu:   7             Kyllähän se makasi mutta aiheutti ohjaajalle sydämen tykytyksiä sillä venkslaamisella.   Ensimmäisten hetkien jälkeen se siis istui, meni maahan, istui ja meni maahan. Lopun makasi kuitenkin nätisti joten seitsikko tuli.

Kytkettynä seuruu: 8          Paikoitellen seuruu oli hyvää mutta tässä Gloria yritti seisomista joten jouduin  antamaan lisäkäskyn. Harmitti todella paljon sillä, kun videolta katsoin niin Gloria oikeasti teki hyvää seuruuta mutta ne seisomisen ennakoinnit häiritsi kokonaisuutta...

Vapaana seuruu: 6              Ensin neiti yritti jälleen seisomaan jäämistä ja puolivälin jälkeen alkoi jätättää  aika radikaalisti. Juoksuosuudessa terästäytyi mutta lopun perusasento meni päin ahteria.  Päässä pyöri jo nolla mutta kutonen tipahti.

Liikkeestä maahan: 0         Tämä kyllä harmitti mutta siis jälleen sama eli yritti  seuruun alussa seisomista  joten annoin kaksoiskäskyn seuruuseen. Oikealla maahanmeno käskyllä  jäi seisomaan eikä mennyt maahan edes toisella käskyllä... Siellä se vaan jökötti seisomassa, kun palasin takaisin.

 Luoksetulo: 9                      Jee! Tuli hienosti ja varmasti. :)

Liikkeestä seisominen: 8     Luulisi, että edes tämä olisi onnistunut, kun sitä oli niin ahkerasti jokaiseen  liikkeeseen tarjottu mutta tottakai sitä piti tarjota jo ennen oikeaa seis kohtaa eli jälleen tuli kaksoiskäsky seuraamiseen. Itse seis oli kyllä hieno.

Estehyppy: 7                    Tämä oli omasta mielestä hieno mutta tuomarin mielestä sitten vissiin ei... Jotain puhui, että kolahti esteeseen aika kovaa. Pöh, Gloria lähti hienosti  ensimmäisellä käskyllä ja jäi upeasti seisomaan toiselle puolelle. Edes perusasentoa ei ennakoinut. Hyvä G!:)



Kokonaisuudessaan siis meni hyvin mutta tuohon jäävien ennakointiin pitää kyllä keksiä ratkaisu. Yritin videolta katsoa teenkö itse jotain ylimääräisiä apuja tms. jotka aiheuttaa Glorialle epävarmuutta ja ennakointia mutta nopealla vilkaisulla en keksinyt sieltä mitään...  Täytyypä perehtyä tuohon videoon myöhemmin kunnolla. Ja tosiaan video on tulossa tänne blogiinkin kunhan se on editoitu yhdeksi kokonaisuudeksi niin ettei teidän tarvitse tuijottaa meidän paikkista kahta minuuttia...

2 kommenttia:

  1. Onnea tuloksesta.:) Meillä kans Elsa joskus teki tuota jäävien ennakointia ihan hirveesti. Aloin sitten tekemään jääviä tosi vaihtelevasti eli seuruutin pidempiä pätkiä, saatoin tehdä jäävän vaikka käännöksen jälkeen tms niin ennakointi jäi pois.:)

    VastaaPoista
  2. Teillä meni kyllä hienosti! Vaikka en kyllä ymmärrä, miten meidän tuskaisella paineistumistaistelulla päästiin lähes samoihin pisteisiin... Meillä on muuten auttanut jäävien ennakointiin ketjuttaminen ja etupalkka! Ketjuttamalla Elvi oppi jopa seisomaankin (siis ketjuttamalla eli luoksetulon jälkeen tulee liikkeestä seiso, seuruun jälkeen liikkeestä maahan jne.), vaikka ne eivät tietenkään kokeissa välttämättä aina tuossa järjestyksessä mene. Mutta opetteluun ollaan käytetty hyödyksi ja on toiminut. Ja etupalkkaa niin, että kun tulee käsky ja se pysähtyy/käy maahan ja oma liikkeeni jatkuu, vapautan pitkällä edessä olevalle palkalle. Tosin seisomiseen saatiin vähän valumaa aikaiseksi tuolla tyylillä, jolloin otettiin taas takapalkka käyttöön :D

    VastaaPoista