lauantai 9. helmikuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Pitkästä aikaa ajattelin kirjoittaa ihan kunnollisen jutun meidän ruokinnasta. Eli edelleen olemme raakaruokinnalla ja sillä tulemme mitä luultavimmin pysymään tulevaisuudessakin, varsinkin jos tämä hiiva alkaa nyt savustautua ulos koirasta!;) Eli Gloria syö lihaa, luita yms. soosseleita. Kasviksia ei saa tällä hetkellä ollenkaan-----> En tahdo riskeerata vihannesten kanssa, jos hiiva ottaakin ravintoa sieltä.




Gloria on nyt hiivaillut sen vajaat 2v mitä se meillä on viettänyt. Eli lähes koko ajan. Kuulostaa paljolta eikö? Tuosta on ollut kyllä todella paljon riesaa ja koiralla ollut todellakin inhottava olo lähes koko ajan. Olemme käyneet läpi jo monet konstit, mutta mikään ei ole tuonut pitkäaikaista helpotusta. Eläinlääkärin lääkkeet tuli kokeiltua moneen otteeseen. Myös eliminaatiodietti tuli testattua jne. Nyt kuitenkin koirahieroja jolle olin tilaamassa aikaa kertoi muutaman vihjeen sekä vinkkasi luettavaksi artikkelin jota aloin miettimään hieman syvällisemmin. Artikkelin avulla tajusin että eihän se hiiva iholla muhi, sehän muhii suolistossa. Ja jos hiiva muhii suolistossa ja pulpahtelee sitä kautta iholle, korviin, tassuihin, takapuoleen yms. niin eihän siinä tilanteessa auta niiden ulkoisten ongelmien hoitaminen, kun se ongelman "ydin" jätetään hoitamatta. *valaistuminen* En ala nyt tässä erikoisemmin selittämään asiaa, mutta jos jotakuta kiinnostaa niin kannattaa käydä lukemassa tämä artikkeli. Artikkelinhan on kirjoittanut kuivamuonafirman ihminen ja siinä suositellaan tämän kys. firman nappuloita ja lisäravinteita, mutta siinä oli minusta erittäin paljon hyödyllistä asiaa hiivasta, kannattaa lukaista läpi!

Nyt siis kun olin ymmärtänyt perustan, aloin tekemään asialle jotain. Eli ostimme Glorialle muutamia lisäravinteita jotka auttavat ihon kunnossapysymistä sekä puhdistaa suolistoa "myrkyistä" ja tottakai tasapainottavat suoliston. Ensiksi ihon terveyden kannalta tärkeät omega3, omega6 ja E-vitamiini tulevat fullolifen skin and coat öljystä. Lisäksi ihoon liittyvä toinen tuote on biotiini forte tabletit. Elimistön jatkuvaan stressitilanteeseen C-vitamiinia (jatkuva raaputtelu ja hiivailu stressaavat elimistöä) . Sekä suoliston hyvinvointiin ja puhdistukseen inupektforte, joka puhdistaa suolistoa sekä tasapainottaa sitä maitohappobakteereilla. Näiden kaikkien lisäksi vielä toinen maitohappobakteeri, joka myös tasapainottaa suolistoa ja vahvistaa elimistön omaa bakteerikantaa. Nyt kuulostaa tietysti siltä että koira ei muuta syökkään kun lisäravinteita...;) Nämä ovat kuitenkin osa vain väliaikaisia, mutta nyt kun elimistö sitä vaatii niin niitä syötetään siihen asti kun parantuminen alkaa toivotulla tavalla. (Jos alkaa...)

Ruokavaliota tullaan myös uudistamaan eli jätämme yleisimmät lihat pois ja tilalle tulevat hieman harvinaisemmat erikoisuudet eli ankka, lammas, peura, hirvi, poro jne. Toivotaan että massu kestää hieman vahvempia lihoja, tuoreessa muistissa vielä miten kävi hevosen kanssa. Itsellä on kyllä tällä kertaa hyvin vahva usko dietin onnistumiseen, toivottavasti en joudu pettymään. Nyt muutamien lähipäivien aikana olen kuitenkin havainnut pientä edistymistä. Gloria ei minusta näytä nuolevan itseään niin paljon, (voi kyllä johtua myös ulkoisesta lääkinnästä) ja tassut näyttävät vaalentuneen. Ei, ei se näin äkkiä voi autaa mutta vahva toivo tulevasta antaa puhtia päiviin!;) Tänään toteutin myös operaatio ruokapurkit eli kokosin ensi viikolle valmiit, punnitut annokset ruokaa. Päälle kirjoitin mitä pitää lisätä, sillä itse en ehdi koiraa aamuisin ruokkia...

2 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu! http://nipsunseikkailut.blogspot.fi/2013/02/liebster-blog-award.html

    VastaaPoista
  2. Nellinkin blogissa olisi teille haaste http://nellie-dellie.blogspot.fi/2013/02/haasteellisia-haasteita.html :)

    VastaaPoista