perjantai 17. huhtikuuta 2015

Rallytokon möllikisat 13.4.



Jos sunnuntain näyttelypäivä oli jännittävä niin kyllä sitä jännitystä piisasi maanantainakin. Oli siis Romeon ensimmäisten möllikisojen vuoro ja Glorian ensimmäinen startti avoimessa luokassa. Glorian suhteen en oikeastaan paljoa jännittänyt, paitsi siinä vaiheessa, kun tuli ilmi, että sen koiranhan tulee olla radalla irti. Arvatkaa vaan olinko muistanut tällaista erittäin oleellista asiaa... Rompun kanssa jännitys oli kovempi ja varsinkin siinä vaiheessa, kun pikku jätkä oli autosta otettaessa ihan muissa maailmoissa, isotteli ohi meneville koirille ja killui hihna kireänä eteenpäin hiipi pieni epävarmuus omaan mieleeni.

Rompun startti oli siis ensin ja Romeo kisasi möllialossa, jossa palkkauksesta ei saanut miinusta. Rata oli myös rakenteeltaan simppeli eikä sisältänyt mitään vaikeita kylttejä. Me oltiin lähtövuorossa neljänsinä, joten meille tuli pikkuinen kiire rataan tutustumisen jälkeen. Nappasin Rompun äkkiä autosta, kävelytin nopeasti parkkialueella, ja juuri ennen omaa vuoroa yritin hakea siihen vähän kontaktia. Rompun aivot oli täyttyneet uuden paikan tuoksuista ja muista koirista, mutta nappasin esille Rompun suosikkia kalkkunanlihaa ja muutaman peuraneliön niin johan poikaan tuli vauhtia. Tehtiin muutama temppu ja mentiin radalle.

Oma sydän hakkasi varmaan miljoonaa, vaikka kyseessä olikin möllikisat ja helppo rata. Saatiin lähtölupa ja lähdettiin liikkeelle. Romeo teki oikein hienosti, sillä itse kiljuin ja höselsin sille ihan kunnolla...  Romppua taisi kiinnostaa tällainen kimeällä äänellä höpöttävä ohjaaja enemmän kuin normaali rauhallinen versio, sillä se seurasi erinomaisesti. Spiraalille asti mentiin superisti, mutta siellä tuli pieni hairahtuminen, josta selvittiin namin voimalla eteenpäin. Myös meille harjoittelemattoman kyltit "liikkeestä maahan" ja "vasen täyskäännös" meni ihan mukavasti, vaikka niitä ei ollut sen kummemmin treenattu. Tietysti Romeo tuntee maahan käskyn ja itse liioittelin ohjauksen maahan asti. Rompun mielestä märkä maa oli ällö, joten peppu painui maahan etupäätä hitaammin. Loppuun asti Romeo pysyi innokkaana ja en jännitykseltäni tainnut palkata sitä edes joka toisella kyltillä, mikä oli alkuun tarkoitus. Se sai palkan ehkä kahdesti radan aikana ja superin loppupalkan. Huikea Romeo!

Mölliluokan jälkeen oli heti palkintojenjako ja itse yllätyin koko ajan vaan enemmän pisteiden lähetessä yli 90. Vihdoin tuli meidän lomakkeen vuoro ja tuli ilmi, että Romppu oli kerännyt radalta 96/100p ja oli kaiken lisäksi vielä tuomarin suosikki! Meidän hieno pieni mies, ja ihan ekoissa mölleissä vielä. Olisiko parempaa tulosta voinut toivoa? 

Rompun vuoron jälkeen odoteltiin aika pitkä aika avoimen luokan alkua ja vihdoin päästiin tutustumaan rataan. Rata oli yllättävän pitkä ja sisälsi mm. meidän kauhun eli pujottelun juosten sekä istu-seiso-ohjaaja kiertää, jonka Gloria oli oppinut vasta ihan pari päivää sitten. Pyörähdystä ohjaajan vieressä ei oltu harjoiteltu ollenkaan ja hyppy puolestaan jätettiin väliin, koska en halua hypyttää Gloriaa asvaltilla ollenkaan. Tähän vielä päälle se hihnattomuus niin jälleen jännitettiin ihan urakalla.



Radalla Gloria toimi kuin unelma. Se seurasi tiiviisti, kuunteli tarkasti ja teki kaiken mitä pyysin. Ne ainoat virheet olikin sitten ihan omia mokia. Uusi kyltti, istu-seiso-ohjaaja kiertää, toimi täydellisesti, spiraali meni mukavasti ja pyörähdyskin toimi toisella käskyllä. Kerta kaikkiaan täydellinen ensimmäinen avon rata!:) Palkintojenjaossa sitten selvisi sellainen kiva pieni asia, että koira tulee kytkeä hihnaan kehänauhojen sisäpuolella, muuten tulee radalta hylky. Arvatkaapa muistinko tällaista? No en. Eli täydellisesti radasta huolimatta hylky tuli. Mutta ei se haitannut. Mulla oli maailman parhaat rallikoirat, jotka tekivät parhaansa ja vielä vähän enemmän. Ainoat virheet koko päivänä oli allekirjoittaneen, ja tuomarin kommentteina arvostelulomakkeissa oli "SUPERRR!" ja "AIVAN UPEAA YHTEISTYÖTÄ! IHANA KOIRA!<3". Nyt me kuljetaan kestohymy naamalla koko viikko ja lähdetään näillä eväillä valmentautumaan Rompun kanssa kohti virallisia ja Glorian kanssa kohti virallisia avoimen luokan kisoja.


4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! :) miten muuten laitatko noi videot eka youtubeen ja sitten vasta blogiin? Kun en tajuu miten en ite saa laitettua näin hyvää kuvanlaatua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo eli lataan ensin videon youtubeen ja sen jälkeen koodaan sen html koodituksen kautta blogin puolelle. En tiedä onko kuvalaadun kannalta väliä, että lisääkö sen videon koodaamalla vai jollain muulla tavalla. Tuo on ollut kuitenkin helppo ja nopea tapa videon lisäämiseen.:)

      Poista
  2. Iloisen näköistä menoa.:) Rallyssa on aika monta "miinaa" millä helposti hyllyttää koko radan. Toinen mist saa olla tarkka on se, että jos yksiki tassu menee kehänauhan ulkopuolelle niin hylky tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, porkkanahännät vaan heiluu, kun on niin mukavaa!:) Tuo on kyllä totta. Tuon kehänauhan ulkopuolella käväisyn tiesin hyllyttävän, mutta tää kytkeminen kehänauhan sisällä tuli mulle ihan yllätyksenä. Oli kuulemma sanottu rataan tutustumisen aikana, krhm, mutta omat korvat oli vissiin jännityksen alaisena hieman valikoivat.

      Poista