keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Vaasa KV 12.4.



Romeon kanssa käytiin pari viikkoa sitten  Rompun toisessa näyttelyssä. Päästiin  Romeon kasvattajan Anun  kyydillä ja oli kyllä mahtava reissu. Ajomatka oli tietysti erittäin pitkä, ja näyttelyyn vierähti matkoineen koko päivä. Näyttelyissä on kuitenkin aina oma jännittävä tunnelmansa, joka tietysti huipentuu oman koiran kehäesiintymiseen, joten tällainen pitkä näyttelypäivä oli ihana tapa viettää sunnuntaita!

Romppula oli tällä kertaa isona poitsuna jo junnuissa. Tällä kertaa turkki oli hyvässä kunnossa ja Romeo oli siistitty ja puunattu edellisenä päivänä. Jätkä näytti hienolta ja käyttäytyi upeasti näyttelyn hälinässä. Muille uroksillekaan ei uhoiltu ja Romeo oli erittäin hieno pieni poitsu. Junnuissa oli tällä kertaa yhteensä neljä urosta.

En tällä kertaa itse mennyt Romeon kanssa kehään, vaan Anu esitti Rompun. Romeo esiintyi todella iloisesti  ja  häntä oli reippaasti pystyssä. Varsinkin tajutessaan mistä taskusta niitä kanapaloja oikein saikaan, se höselsi onnellisena huomaamatta lainkaan muita luokan uroksia. Pöydällä oli kuulemma seisonut nätisti, ja antanut tuomarin katsoa hampaat ja kaikki ilman ongelmia. Kävellessä se liikkui iloisesti ja reippaasti. Seisominen sujui myös hyvin ja ryhdikkäästi, ja lopulta tuomari nosti punaista lappua ilmaan eli ERI tuli. Junnujen kesken sitten kisattiin paremmuudesta ja lopulta Romppu oli hienosti JUK2. SA jäi kuitenkin tällä kertaa saamatta, mutta eipä tuo haitannut.

"10 months. Well developed for his age. Correct masculine head and expression. Small ears . Correct bite. Good length of neck. Quite good front. Straight topline. Good length and depth of body. Well set tail. Well angulated behind. Free movement but could be more parallel in front. Correct harsh coat. Good temperature."

Romeon seuraava näyttely onkin jo toukokuun alussa  Pieksämäellä, mutta sen jälkeen taidetaan pitää näyttelyiden saralta  kesätauko ja palailla kehiin vasta erkkarin aikaan loppukesästä. Romeo saa kasvatella sillä välin pääkarvansa vahvoiksi ja hienoiksi sekä muutenkin kasvaa vähäsen. Meillä on nyt myös tokon ohella projektina opetella hieno näyttelyseisominen ilman asettelua. Ekat naksutintreenit ollaan jo tehty, ja Romeo kyllä seisoo. Nyt pitäisi vaan saada se häntä ylös, sillä Rompun keskittyessä se laskee vähän selkälinjan yläpuolelle eikä ryhtikään ole mitä parhain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti