maanantai 5. joulukuuta 2016

Tuutin täydeltä kuulumisia!Edellinen postaukseni on tosiaan kirjoitettu elokuussa ja sen jälkeen en ole postannut kerrassaan mitään. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että mitään ei olisi tapahtunut. Oikeastaan täysin päinvastoin. Viime kuukausina on tapahtunut ihan kauheasti asioita. Ehkäpä siinä on jopa se syy, miksi en ole jaksanut raahautua näppäimistön ääreen. Tänne kirjoittelun sijaan meidän blogi on muuttanut ainakin osittain instagramin puolelle, josta löytyy koirakuulumisia kuvina. Kyllästyin ainaiseen koiratulvaan henkilökohtaisen instagram-tilini puolella, joten loin koirille ihan oman kanavan. Sinne on helpompi postailla, kun ei tarvitse kirjoitella megastooria päivän tapahtumista, vaan voi vain todeta, että "olipa hyvä päivä" tai  "treenit sujui kivasti". 


Koirien kanssa ollaan tanssittu lokakuun kisakorkkauksen jälkeen ihan antaumuksella. Ollaan käyty nyt muutamaan otteeseen ohjatuissakin treeneissä Jyväskylässä. Kyseessä on  viikottainen temppu ja tekniikka ryhmä, jossa treenataan kuvauksen mukaisesti koiratanssin temppuja ja tekniikkaa. Yritin ilmoittaa meidät kisaavien ryhmään, mutta harmikseni oma jumppa osui päällekäin ryhmän kanssa eli meidän oli tyytyminen tähän. Onneksi homma meni kuitenkin näin, sillä nykyisessä ryhmässä yhdistellään myös liikkeitä musiikkiin ja tehdään kaikkia hauskoja harjoituksia, joissa ohjaajakin pääsee sinne mukavuusalueensa ulkopuolelle. Rompulle ja Glorialle sopii tällainen treenaaminen paljon paremmin, sillä pelkkä kisanomainen treenaaminen ei sovellu meidän kaksikolle. On myös ollut kiva tehdä välillä koirien kanssa jotain ihan erilaista ja stressitöntä. Gloria on varsinkin nauttinut temppuilusta ja uudenlaisista treeneistä.Blogin puolella en olekaan vielä avannut meidän koiratanssin kisakokemuksia. Käytiin siis westiekerhon järjestämissä KT-kisoissa reipas kuukausi takaperin. Kilpailut järjestettiin tutussa hallissa Akaalla ja kilpailun kaikki osallistujat olivat westieitä. Gloria kisasi HTM-luokassa ja Romeo puolestaan freestylessä. Molempien koirien suorituksiin olin pääosin oikein tyytyväinen. Molemmilla palkattomuus ja kesto olivat vaikeita, mutta niin me vaan selvittiin ehjin nahoin esiintymisestä ja ensimmäisistä kisoista koiratanssin puolella. Glorialle napsahti  htm:n toinen sija ja Romeo puolestaan tuli freestylessä kolmanneksi. Kumatkaan eivät jääneet kauas tai näin joku minulle sanoi, sillä itse en ymmärtänyt pisteytyksestä höykäsen pöläystä. Edes pikaisen googlettelun jälkeen en ole selvillä siitä, mistä se kuma oikeastaan edes tulee. Jos jollakin lukijalla on tietoa asiasta niin valaiskaa ihmeessä tietämätöntä!


Koiratanssin lisäksi ollaan tehty hieman tokoa Romeon kanssa. Viikkoa ennen KT- kisoja oltiin Ojamiehen Maijun tokokoulutuksessa, josta saatiin hyviä vinkkejä Romeon häiriöherkkyyteen. Sen jälkeen taukoiltiin tokosta noin kuukauden verran, kunnes nyt perjantaina päästiin peruutuksen vuoksi Haukkuvaaraan tokovalmennukseen. Siellä harjoiteltiin meille juuri nyt hyödyllisiä juttuja, kuten sosiaalista palkkaa, kaukokäskyjä ja kisamaista seuruuta. Saatiin jälleen hyviä vinkkejä, joiden avulla toivottavasti päästään taas rahtunen eteenpäin meidän kisatavoitteessa. Lisäksi Romppu sai jälleen harjoitella häiriökestoa, kun treenikavereina oli jälleen uusia tuttavuuksia ja uusi paikka. Meidän tokoilu tuntuu noudattavan tällä hetkellä sellaista "hitaasti, mutta varmasti" periaatetta. Se sopii minulle ihan hyvin, vaikka olenkin kisatavoitteiden kanssa kovin malttamaton. Toisaalta ilman treeniä ei voi odottaakaan, että tuloksia tulisi kovinkaan nopeasti. Nyt pitäisi siis jättää nuo kuukauden treenitauot pitämättä ja keskittyä treenaamaan säännöllisesti. Se on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty, kun ulkona on karmean paljon pakkasta eikä paikkakunnalla ole treenihallia...Rallytokon puolelle puolestaan kuuluu turhautumista. Se alokkaan viimeinen tulos on nyt sitkeämmässä kuin liisteri. Se ei meinaa millään haluta löytää tietänsä meidän kisakirjaan. Joskus minä mokaan, joskus koira mokaa ja joskus mokataan molemmat. Romeon kanssa käytiin pari kuukautta sitten kisaamassa Muuramessa, ja jouduttiin jälleen pettymään. Keskeytin suorituksen, kun hommasta ei vaan tullut yhtään mitään. Eniten ärsyttää se, että Romppu osaa kaikki kyltit ja kotona sen suorittaminen on iloista ja teknisesti hienoa katsottavaa. Kisoissa tuntuu vaan tekeminen kauhean nihkeältä ja innottomalta. Itse olen myös alkanut ottaa paineita tuloksista, sillä nyt ollaan jo käyty kuusi kisaa alokasluokassa ja niistä neljä on hyllytetty tai keskeytetty. Tietenkään kisata ei saisi vain tulosten takia, mutta nyt alkaa kyllä tuntua jo todella turhauttavalta käydä kerta toisensa jälkeen epäonnistumassa kisoissa.


2 kommenttia:

  1. Koiratanssissa KUMA tulee siitä, kun sekä teknisestä, että taiteellisesta osiosta saa väh.80pistettä. Jos tulee 160pistettä, niin se ei siis automaattisesti tarkoita KUMAa, sillä toisesta on voinut saada enemmän, kuin toisesta.

    VastaaPoista
  2. Ahaa okei! Ihmettelinkin tuota, kun molemmat saivat sieltä Akaalta sen ihan hilkun yli 160p ja sitten sitä KUMAa ei tullutkaan. Mutta tämä selvensikin asiaa, kiitos!:)

    VastaaPoista