tiistai 3. tammikuuta 2017

Goodbye 2016, hello 2017


Näin vuoden loppuun otetaan perinteisesti hieman katsausta menneen vuoden tavoitteisiin sekä laaditaan tavoitteet tulevalle vuodelle. Tässä postauksessa vilkaistaan edellisen vuoden tavoitteet läpi ja seuraavassa sitten keskitytään uusiin tuuliin.


Glorian tavoitteet vuodelle 2016 näyttivät tällaisilta:

*Rallytokossa RTK2 ja voittajan kokeilu

Rallytokossa ehdittiin kisaamaan Glorian kanssa tämän vuoden puolella vain kahdesti. Ensimmäinen avoluokan - koe meni penkin alle, mutta toisella kertaa saatiin jo kirkkaasti hyväksytty tulos. Tästä on hyvä jatkaa tulevana vuonna ja hakea vihdoin ja viimein ne kaksi puuttuvaa tulosta. Voittajaakin olemme treenailleet kevyellä otteella ja esimerkiksi oikealla seuraaminen alkaa pikkuhiljaa sujua. Kuitenkin kropan kunto pidetään koko ajan mielessä eikä lähdetä sen kanssa leikkimään.

*Kropan säännöllinen huoltaminen/huollattaminen 

Käytiin vuoden aikana pari kertaa hierojalla ja kesällä fysioterapeutilla. Kropasta löytyi joka kerralla pientä jumia, mutta saatiin jumit joka kerralla hyvin aukeamaan. Fyssarilta Gloria sai jumppaohjeet ja laaseria kipeään selkään. Jumpattu ollaan aivan liian vähän ja se pitäisikin ottaa nyt viikko-ohjelmaan mukaan.

*Lajikokeiluita, jotta aivot saa haastetta.(koiratanssi, dobo)

Kokeiltiin koiratanssia ja innostuttiin jopa kisakentille asti. Nyt loppusyksyllä alkoivat myös koiratanssin viikkotreenit, joissa Gloria on ollut ahkerasti mukana!


*Hyvässä painossa pysyminen ja lihaskunnon ylläpito

Painossa on pysytty hyvin ja jos välillä on lipsuttu niin aika pian ollaan saatu asia taas korjattua. Lihaskunnon ylläpito täytyy kuitenkin ottaa tulevana vuonna oikein tehotarkkailuun. Glorian peruskunto on hyvä ja se jaksaa edelleen myös pitkiä lenkkejä, Takajalkojen ja selän lihaksisto kuitenkin hyötyisi tehokkaammastakin ylläpito harjoittelusta.


Romeon tavoiteet vuodelle 2016 olivat puolestaan tällaiset:

*Keskittyminen ja häiriönkesto hallintaan

Parannusta tapahtui paljon ja saatiin työkaluja häiriönkeston ja keskittymisen harjoitteluun. Kumpikaan ei kuitenkaan ole aivan täysin hallinnassa, vaan molempia työstetään alati lisää! Uutena ongelmana on tullut mukaan kesto eli pikkumies ei millään jaksaisi tehdä töitä ilman palkkaa. Tässä yritetään nyt sitten nostaa sosiaalisen palkan arvoa Rompun silmissä ja pikkuhiljaa pidentää työmäärää palkkojen välillä.

*Rallytokossa RTK1 ja avoimen treenaaminen.

Yritys oli hyvä kymmenen, mutta joskus sisukkuudesta huolimatta se itselle tärkeä tavoite jää kuitenkin saavuttamatta. Kisattiin alokasluokassa tänä vuonna yhteensä viidesti. Kaksi kertaa saatiin hyväksytty tulos, mutta se viimeinen tulos jäi yrityksistä huolimatta uupumaan... Avon puolelta on treenattu vasta pariin otteeseen houkutusta, mutta muuten ollaan keskitytty nyt saamaan alokasluokan jutut kuntoon. Kesto piinaa tässäkin lajissa ja höiriöt on toinen mörkö. Lisäksi puolet starteissa on tullut pilattua itse. Milloin on ollut vääränainen panta ja milloin olen tehnyt jonkun anteeksiantamattoman ratavirheen tms.

*Tokossa edistyminen ja ainakin möllikisat

Toko jäi rallytokon tieltä vähän taka-alalle. Oltiin kuitenkin nyt syksyllä/alkutalvella kahdesti tokovalkassa. Saatiin todella hyviä vinkkejä jatkoon ja liikkeet alkaa olemaan sillä mallilla, että uskallettaisiin möllikisoihin mennä, jos sellaiset vain tulisi lähiseudulle.

*BH-koe 2016 syksyllä tai 2017 keväällä

Krhmkrhm. Tämä tavoite jäi kyllä ihan täydellisesti. Ei työstetty BH:ta ollenkaan ja allekirjoittanutkin taitaa olla unohtanut jo seuruukaaviot ja muut. Saa nähdä palataanko tämän tavoitteen pariin tulevana vuonna.

*Luonnetestissä ja/tai MH-luonnekuvauksessa käyminen

Ei käyty kummassakaan. Romeolla on esiintynyt jonkin verran arkuutta ja herkkyyttä, jonka takia en ole uskaltanut viedä sitä testiin. Testissä käydään kuitenkin siellä mielen kestokyvyn äärirajoilla, enkä halua pilata nyt jo hyvin rakentumassa olevaa itsevarmuutta ja luottamusta ympäristöön.

*Muutama näyttely kesällä/syksyllä.

Näyttelyt jäi tältä vuodelta. Ei vaan yksinkertaisesti ollut aikaa ja jaksamista lähteä näyttelyyn. Mätsärissä käytiin pariin otteeseen muistelemassa näyttelykäyttäytymistä, ja hyvällä menestyksellä. Kerran Romeo oli BIS3 ja toisella kerrallakin päästiin muistaakseni palkinnoille.Ensi vuoden näyttelyitä varten ollaan treenattu vapaana seisomista. Muuten seisominen sujuu jo ryhdissä, mutta häntä meinaa laskea vireen laskiessa selkälinjaan. Ehkä me ensivuonna kuitenkin päästään esittelemään vapaana seisomista näyttelykehiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti