sunnuntai 11. toukokuuta 2014

3h pikakatsaus rallytokoon

Autossa taukoilemassa
Lauantain ja oman syntymäpäivän kunniaksi oltiin Glorian kanssa rallytokon 3h pikakurssilla. Käytiin siis alokasluokan kyltit läpi ja tehtiin lyhyttä rataa. Tuli myös paljon teoriaa mm. tyypillisimmistä virheistä, suoritus paikoista, oikeista suoritustavoista sekä vähän käytiin jo tsekkaamassa avonkin kylttejä. Hyvä fiilis jäi päivästä ja olisi kiva pian päästä kokeilemaan tätä lajia ihan kisakentillekkin. Kaikki kesän kisat on kuulemma jo täyttyneet lähialueilla, joten meidän eka startti taitaa mennä marraskuulle... Ensi viikonloppuna matkaamme kuitenkin mölleihin katsomaan miten meidän taidot riittäisi alokkaaseen.

Gloriasta oli ainakin hauskaa tehdä kylttejä. Aluksi treenattiin omatoimisesti aina yhtä kylttiä ja sitten vaihdettiin. Ohjaaja kiersi tsekkaamassa kaikkien työskentelyä ja ohjeisti tarvittaessa. Gloria oli todella pätevä ja kaikki kyltit olivat oikeastaan tokosta jo periaatteessa tuttuja, joten selvittiin aika kivaisasti. Lyhyt rata tehtiin myös ja siitä tuli vain positiivista palautetta. Hihna pysyi löysällä, Gloria oli kuulolla ja itse muistin kyltit. Parin tunnin aktiivisen treenin jälkeen alkoi molempia väsyttää tietotulva ja jatkuva seisominen. Koirat tietty pääsi väleissä tauolle autoon, mutta me ohjaajat käytimme senkin ajan muiden suoritusten tarkkailuun ja lyhyisiin tietoiskuihin eri kylttien suorittamisesta. 3h jälkeen oli pää jo niin täynnä tietoa ettei sinne yksinkertaisesti mitään enää mahtunut. :) Alla muutama Glorialle vaikea kyltti. Kaikki vasempaan menevät ovat vaikeita, koska neidin takaosaa pitäisi jumpata enemmän. Liikkeestä maahan on vaikea, koska yrittää yleensä mennä takaosan kautta. Ja koira eteen oikealta sivulle, istu on vaikea, koska tokossa G tulee suoraan perusasentoon vasemman kautta.

3h tuntia oli siis aika pitkä aika ohjaajille ja koirille, mutta hyvin kaikki jaksoivat. Viimeiseksi puolituntiseksi heitettiin ylikierroksilla käyvät koirut autoon ja kuunneltiin vielä loppuun kooste ja tiivistelmä kaikesta päivän aikana opitusta sekä ohjaaja kertoi meille vielä muutamista avon kylteistä. Kivaa oli ja saatiin hyvä tietopaketti tulevaa varten.  Kivaa on minusta se, että  Glorian kanssa kun ei voi polvien takia aksata ja koiratanssiin ei jotenkin oma motivaatio riitä niin pitkälle, että osaisin kokonaisen koreografian valmistella joten tässä on vaikutteita niin agista, koiratanssista kuin myös meidän rakkaasta tokosta.:) Tämä laji ei kuitenkaan rasita kroppaa ja koiralle tulee myös jumppaa molemmille kyljille. Mukava ja kiinnostava laji siis kaikin puolin. Kisakynnys ei ole korkea, mutta myös niille haastetta kaipaaville löytyy kyllä jotain. Varsinkin mestariluokassa alkaa jo olemaan ihan kunnolla haastavia kyltteä!


5 kommenttia:

  1. Rallytoko on kans yks meidän suosikeista! Ollaan sitä Timin iloksi tehty, sillä kun ei motivaatio riitä tokoon eikä agilityä pysty tekemään, niin rt on meille ollut ihan sopiva laji. Jollekin kurssille haluaisin kyllä myös, että saatais jotain lisävinkkejä liikkeisiin ja tulis oikeasti käytyä ne läpi. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rallytoko on kyllä tosiaan hauska laji. Itse tykkään vähän enempi tokosta ja niin Gloriakin, mutta kyllä tässäkin on oma viehätyksensä. Kurssia voin suositella tai sitten ihan tuollaista päivän mittaista koulutusta. Meille ainakin sopi hyvin.:)

      Poista
  2. Kivaa, että teidät näkee pian rally-tokon kisakentilläkin! ;)

    Kaikki tai ainakin aika monet kesäkisat ovat jo täynnä, kuten kirjoititkin, mutta jos vain saa, niin ilmoittaudu ihmeessä varasijalle! Yksi tuttu pääsi alo-kisaan kymmenenneltä varasijalta, että kyllä siellä niitä poisjääneitäkin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, pitääpä kokeilla jos onnestaisi.:) Olisi tosiaan kivaa päästä kisaamaan enkä tajunnut ollenkaan, että varasijallekkin voisi ilmoittautua. Muuten tosiaan menisi jopa marraskuulle, että päästäisiin kisaamaan...

      Poista
  3. Selkeä ja kivasti kirjotettu postaus :) Rallytoko on tosi hauskaa, mekin ollaan sitä treenattu mut nyt on vähän jäänyt :D

    VastaaPoista