lauantai 25. lokakuuta 2014

These are the days we´ve been waiting for...



Viikko sitten vietettiin ihan mieletön viikonloppu toisella tokonuorten valmennusleirillä. Sain leiriltä huikeat treeniboostit ja ollaankin tänä viikko tehty aina iltaisin molempien koirien kanssa hommia. Huikean paljon saatiin vinkkejä ja uusia treenitapoja. Innoittuneena tästä ilmosin Glorian kokeisiin marraskuun loppuun. Nyt kaikki olkaa fingers crossed, että Gloria ei aloita juoksujaan ihan vielä!

Mutta asiaan eli perjantaina meidän saavuttua oli Riikan pitämä luento perusjutuista, kuten palkkaamisesta, kriteereistä ja muusta hyödyllisestä. Tämän päälle opetettiin koirille käsikosketus, jota voi sitten käyttää hyödyksi kokeissa juurikin esim. sosiaalisena palkkana. Tehtiin myös häiriöharjoituksia sivulla ja muutamia varioituja paikkiksia. Gloria oli hieno ja piti älyttömän upeasti kontaktia. Ainoastaan siinä vaiheessa, kun leikkele tökättiin sentin päähän nenästä, se vilkaisi nopeasti ja käänsi huomautuksesta kontaktin takaisin. On se aika upea tyttö!



Lauantaina aloitettiin treenit Katariina Kainulaisen opissa ja treenattiin Glorian kanssa seuraamista. Yhä vaan Glorian vire tippuu, kun tehdään kaksi alokasluokan seuruuta putkeen. Saatiin myös kritiikkiä meidän vasemmalle käännöksistä, jotka kuulemma voisi olla tiiviimmät. Samaten Katariina huomautti, että mun kannattaa antaa sille kunnon sosiaalinenpalkka liikkeiden välissä, jotta vire nousee ja käyttää hyväkseni kaikki odottelut ja hihnan irrotukset, jotka valmistellaan jo ennen koetta sujuviksi. Tämä oli hyvä vinkki, koska oikeastaan ennen kokeita tulee sahattua vain liikkeitä. Kaikki liikkeiden välit, hihnan irrotukset, odottelut tms. jää treenaamatta. Tällä kertaa siis ennen koetta keskitymme enemmän niihin! Itse seuruuta pitää sitten vain treenata. Jos me nyt saataisiin hinkattua ne kaksi tulosta sieltä alosta niin päästäisi pois noista tuskallisista seuruista!;)

Lauantaina iltapäivällä oli Katan pitämä luento erilaisista treenitavoista. Saatiinkin hurjasti erilaisia variaatioita liikkeiden harjoitteluun. Käytiin liike kerrallaan läpi, ja mahdolliset treenitavat tähän tiettyyn liikkeeseen. Huh, itellä ei ikinä riittäisi mielikuvitus noin moniin tapoihin treenata... Onneksi saatiin kuulla ne, ja itse kirjoitin ne ihan suuna päänä ylös ettei mikään jäisi kirjoittamatta!

Iltapäivällä oltiin Glorian kanssa sitten Riikan opissa. Hänen kanssaan tehtiin kaukoja. Kaukoissa ehkä pääasialliset ongelmat on se, että en saa etäisyyttä pidennettyä, koska takaset alkaa heti liikkumaan ja pieni westie näyttelee matoa ryömiessään eteenpäin... Samaten Gloria kokeilee todella paljon ja ennen kuin ole ehtinyt sanoa edes käskyä, on se keikutellut i-m-i vaihdot kymmenesti läpi. Sain neuvoksi palkata Glorian jokaisesta vaihdosta rauhassa niin ettei se ehdi ennakoimaan montaa kertaa. Etäisyyttä puolestaan pitää vain vähitellen pidentää, mutta nyt tehtiin niin, että olin ensin polvillani, sitten puolipolvillani, sitten kyykyssä. Lopulta pääsen siitä seisomaan ja lopulta pienin askelin pidentämään matkaa! 

Kaikki kuvat tässä postauksessa ovat (c)Jessica Varjonen. Sunnuntaina treenin alla oli tunnari ja nouto, joten niistä enemmän juttua seuraavassa postauksessa! Jääkääpä seurailemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti