lauantai 29. marraskuuta 2014

Kun uskot unelmiisi alat kasvaa niitä kohti



Muutama viikko sitten Romeo pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa mätsäriin. Itse olin apuna järjestämässä KS kennelpiirin nuorisojaoston mätsäriä, joten siinä välissä ehdin vilahtaa Romppelsonin kanssa kehässä. Pieniin pentuihin oltiin ilmoittauduttu ja numerolla yksi kisattiin eli päästiin melkeinpä heti kehään. Äiti oli suostunut Rompun pitelijäksi, joten kävin nappaamassa koiruuden ja juostiin nopeasti kehään.

Romppu oli hieno jätkä ja ravasi nätisti. Seisoskelu oli ihan tylsää, ei mitään äksöniä. Ravaaminen kuitenkin sujui, vaikka välillä innostutti niin paljon, että meinasi mennä laukalle. Tuomarin annettiin tsekata hampaat ja muutenkin pöydällä oltiin siivosti. Saatiin sininen nauha ja annoin Rompun mammalle odottelemaan. Piakkoin kiidettiin takaisin kehään, kun siniset otettiin kaikki yhdessä arvosteluun. Siellä Romppu petrasi ja tällä kertaa meni ravailut paremmin ja samaten seisominen meni todella hyvällä maltilla. Meidän kehäilythän sitten vähän venähti, kun tulokseksi tuli yhtäkkiä huisin hieno SIN1 ja matkamme vei BIS-kehään.

Kun vihdoin oltiin siinä vaiheessa päivää, että BIS-kehä sai alkaa, oli Romppu jo todella väsyksissä. Hienosti kumminkin tsempattiin. Oli hienoa mennä pienen porkkanahäntäisen vaavin kanssa isojen ja kokeneiden koirien joukossa. Romppu meni kuin vanha tekijä. Tuomarit sai jälleen koskea ja katsoa hampaat, ravailut meni kivasti, vaikka oli taas vähän liiankin kivaa. Seisotus meni alkuun hyvin, mutta loppua kohden alkoi kaikki muu kiinnostaa enemmän, joten annoin seisoa aika vapaasti. Varsinkin silloin, kun Romppu näki edellään jotain kiinnostavaa se otti mielettömän hienon ryhdin enkä lopulta edes asetellut sitä, koska se osasi seisoa itse paremmin. Sieltä alettiin sitten tiputteleman koirakoita pois ja aina vaan me jatkettiin. Lopullinen tulos oli SIN1 ja BIS3 eli mätsärin kolmanneksi paras koira. Ihan huikeata! Romeo on niin pätevä ja lujahermoinen jätkä! Ensimmäisessä mätsärissään tällainen tulos, huh huh. Saatiin palkinnoksi hierontalahjakortti Erika Hankalinille sekä paljon herkkuja. Rompsukka sai myös hienon keltaisen ruusukkeen, jonka kanssa otettiin jo posetuskuva.

Vähän aikaa sitten Rompulta poistettiin yläkulmurit, ja nyt Romeolla on hienot hampit. Molemmat koirat kävi myös trimmissä ja kasvattajamme osaavan käsittelyn jälkeen meillä oli jälleen siistit ja upeat westit. Romppu pani kyllä aika hurjan näköisesti välillä vastaan ja allekirjoittanutta vähän nolotti, sillä pikkuinen näytti siltä kuin ei olisi ikinä ollut pöydällä käsittelyssä... Trimmin jälkeen otettiin Rompusta vielä huisin upea seisomiskuva, joka näkyy tuossa ylempänä. Romppu näyttää niin ryhdikkäältä ja hienolta, kun se seisoo osaavissa käsissä. Itse en vieläkään osaa seisottaa sitä kunnolla... Se oikein lösähtää, jos yritän asetella sitä hienoon asentoon. Namin kanssa se seisoo jotenkin, mutta silloin se mussuttaa koko ajan sitä herkkua, joten se menee vähän etukenoon. Sitä meidän pitääkin harjoitella ahkerasti ennen näyttelyitä. Romppu pääsee myös maanantaina alkavalle pentukurssille harjoittelemaan kivoja juttuja muiden pentujen kanssa. Sitä me odotetaan jo innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti