tiistai 2. joulukuuta 2014

Rompun pentukurssi kerta 1.



Eilen illalla tosiaan oli Romeon ensimmäinen kerta pentukurssilla. Mukaan olikin tullut neljätoista omistajaa pentuineen, mikä oli kieltämättä ehkä omasta mielestäni hieman liikaa, mutta hyvin siitä kumminkin selvittiin. Rompun kanssa käveltiin kurssille, jotta jätkä saisi pahimmat energiat juostua pois. Olen yrittänyt pitää sitä mahdollisimman paljon irti, jotta koordinaatio pääsisi kehittymään ja se saisi enemmän liikuntaa juoksennellessaan ympäriinsä. Loppu matkan Romppu matkusti kumminkin sylikyydillä, kun meille tuli niin hurja kiire.

 Kurssilla oli tuttujakin mukana. Rompun leikkikaveri Otto mäyris mix. ja muutama yhteistreeneistä tuttu naama. Ensimmäisellä kerralla aiheena oli katsekontakti ja peruskäskyt sekä vähän tehtiin myös hihnassa kävelyä häiriössä. Vaikeus on ehkä siinä, että pentuja on paljon ja ne ovat aivan eri ikäisiä. Nuorimmat ovat vissiin aboutirallaa 16vk ja vanhin taitaa olla 9kk. Nuorimmille kontaktin ottaminenkin on haastavaa, kun taas vanhin pentu osaa jo perusasennon, kaukot ja seuruun alkeet. Hyvin aikaa kumminkin riitti, ja ohjaaja ehti ohjata kaikkia myös yksilöllisesti. Romeo oli hurjan hieno. Se piti koko ajan yllä kontaktia minuun, ja teki mitä pyysin. Sen kanssa on niin helppo lähteä treeneihin tai tapahtumiin jo nyt, kun ei tarvitse jännittää mitään tilanteita, koska sen huomion saa todella nopeasti takaisin, jos se erehtyy omiin maailmoihinsa. Romppu jaksoi tehdä hommia reilun tunnin, ja se oli niin hieno. Kontakti sujui todella hyvin, aikaa pitää vaan alkaa pikkuisen pidentämään. Luoksetulossa Romppu meinasi hiukan jännittää ohjaajaa, mutta kunhan sai uuden ihmisen haisteltua niin tuli reippaasti. Peruskäskyt, kuten istu ja maahan tehtiin myös. Maahan meno oli hieman ällöä, kun maa oli kylmä ja luminen, mutta istuminen meni hyvin. Perusasentoa olen myös jo vahvistellut sille, joten sitä se tarjosi jo todella varmasti. Hieman pompahdellen se vielä perusasentoon tulee, mutta ihanaa vaan kun se on niin innokas!

Vieressä oleva valkoinen käppänän pentu oli Rompun mielestä mielettömän kiinnostava. Moneen otteeseen se harhautui tuijottamaan sitä, ja olisi niin kovasti tahtonut leikkiä sen kanssa. Mutta ei onnistunut, kurssilla keskitytään tekemiseen eikä leikkimiseen. Rompun kanssa oli kyllä kiva tehdä, koska se palkkautui tällä kertaa namien lisäksi myös lelulla. Saalistusleikki oli hurjan kiva, mutta se meinasi johtaa hihnan puremiseen. Palkkasin sitten vaan lopetuspalkat lelulla, mutta esim. kontaktit namilla. Yritin myös käyttää sillä paljon sosiaalistapalkkaa, jotta sitten joskus hamassa tulevaisuudessa tokokokeissa tms. tilanteissa se namin pois jäänti ei olisi niin suuri kynnys. Kyllä se innostui selvästi myös kehuista, rapsutuksista ja muista villittelyistä. 

Käveltiin vielä illalla kotiin ja olin varma, että ihanaa kerrankin meillä on väsynyt penneli, mutta mitä vielä. Romppu veti koko taloa ympäri hurjalla vauhdilla, kiusasi Gloriaa, nutuutti leluja ja haukkui. Tarvitaan vähän enemmän kuin kolmen tunnin ulkoilu, johon sisältyy pentukurssi ja vapaana oloa, että pienen ärrierin saa väsyneeksi. Kuvat ovat Annikan ottamia ja ne on otettu pari kuukautta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti