lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kevätauringon ensisäteitä



Muutaman päivän ajan on ollut ihana auringonpaiste. Käytiin koiruleiden kanssa pari päivää sitten iltapäivällä lenkkeilemässä ennen lukemisrupeamaa. Koirut ei olleet kuvailusta yhtä innoissaan kuin minä. Minä puolestaan en ollut kovin innostunut koirien haistelusta. Joka ikinen puskanpielus, ruohotupsu, kivi ja puu oli nuuskittava. Vedin siis pääasiassa koiruleita perässäni koko lenkin...

Keväälle on jo kivoja suunnitelmia, mutta vielä olisi kiva löytää Romeolle joku ohjattu toko- tai rallytokoryhmä keväälle, joka ei ajaisi allekirjoittaneen rahapussia vararikkoon... Ilmoittauduin Romeon kanssa westiekerhon tokopäivään, mutta en ole saanut vielä vastausta mahduttiinko mukaan, joten toivotaan parasta. Kaikki ryhmät tuntuu muutenkin olevan aika kaukana, mutta odottelen vielä josko tänne meidän paikkakunnalle tulisi joku kurssi kunhan kenttä sulaa siihen kuntoon, että siellä voi treenata. Romeo on treenannut ahkerasti perusasentoon tuloa naksulla. Nyt Romppu alkaa suoristua ja perusasento alkaa olla siistin näköinen. Ollaan myös harjoiteltu paikallamakuuta, joka vaatii vielä töitä. Heti kun kirjoitukset on ohi niin aletaan käymään häiriössä treenailemassa. Romppu on myös menossa näyttelyyn huhtikuun puolella. Tällä kertaa meidän iso miekkonen pääsee jo junnuihin.



Gloria on harjoitellut temppuiluja. Tasapainotyyny saapui kanssa viime viikolla. Ensin lämmiteltiin ja sitten kokeiltiin. Glorialla oli hiukan liian kivaa. Se olisi halunnut tehdä kaiken salamannopeasti, vaikka varsinkin lämmittelyt olisi pitänyt suorittaa rauhallisesti ja vakaasti. Etujalat tyynyllä oli kivaa ja helppoa, mutta takaset olikin sitten haastavampi homma. Ei tehty paljon ettei Gloria tule kipeäksi näistä ensimmäisistä treeneistä, ja käytiin vielä lyhyellä jäähdyttelyllä. Jäähdyttelythän pitäisi suorittaa hidastaen loppua kohden. Tulkaapa sanomaan se tuolle äksöni ärrierille. Se oli ihan hulinassa.

Gloria on muutenkin piristynyt tässä kevään mittaan. Sille on tullut lisää energiaa ihan hurjasti. Se on leikkinyt Rompun kanssa, harjoitellut temppuja ihan uudella innolla sekä reippaillut lenkeilläkin reippaalla ravilla ja vedellyt nopeita laukkaspurtteja. Polvi ei ole onneksi vaivaillut, vaan ollut ihan hiljakseen. Tassujen ja parran punoitus on vähentynyt, sillä ollaan puhdisteltu anturoiden pohjia ettei sinne kerry tahmaa. Gloria nuoleskelee itseään selkeästi vähemmän ja välit näyttää siistimmiltä eikä punoita niin paljon. Kainaloissa ja vatsan alla on pientä punoitusta havaittavissa, mutta nyt ollaan kyllä parhaassa tilanteessa pitkään aikaan. Gloria on myös nyt hoikassa kunnossa, joten olen lisännyt sen ruokaan välillä rasvaa. Sormet ristissä, että tilanne jatkuu yhtä hyvänä! Rallytoko-kokeisiin ajattelin ilmoitella sitä ensi kuulle, jos ollaan valmiita hurjaan avoluokkaan.



Tänään koirut pääsivät kevätauringon kunniaksi  ulkoaitaukseen. Romeo ihastui täysin aitauksessa oloon ja sain pyydystää sitä sieltä todella kauan. Se otti oikein turbovaihteen päälle, kun huomasi, että olen tulossa hakemaan sitä sisälle. Kyllä sain kirvata itsekseni, kun jouduin juoksentelemaan vähillä vaatteilla ympäri pihaa saadakseni jätkän kiinni. Lopulta ahdistin sen nurkkaan ja sain napattua sen niskavilloista kiinni. Romppu saisikin vietää muuten kaikki aurinkoiset päivät pihalla, mutta naapureilta saattaisi mennä hermo tuon jatkuvaan vahtimiseen ja uhoiluun aidan takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti