lauantai 24. marraskuuta 2012

Problems...

Tässä tulee teille nyt valitus postaus meidän toko ongelmista, koittakaa kestää... Ja mieluiten tietysti jos on pienintäkään apua tai vinkkiä mielessä niin otan niitä enemmän kuin mielelläni vastaan! Kaikki liikkeet ovat tässä ja niistä pienet analyysit miten on tämän hetkinen tilanne niiden kanssa. Talvella inhoan tätä kylmyyttä joten niihin ongelmiin ei voi kunnolla pureutua, kun olen semmoinen vilukissa, että viisi minuuttia ilman hanskoja ulkona niin olen aivan jäässä. Halliakaan ei täällä ole eli sekään ei ole mahdollisuus.

Luoksepäästävyys:
Tämän harjoittelu on jotenkin niin helppo jättää takaalalle kun se kuulostaa niin yksinkertaiselta... Glorialle se ei kuitenkaan sitä ole joten tähän täytyisi panostaa enemmän...;) Tuttujen kanssa ollaan jo treenattu, mutta vieraiden kanssa pitäisi alkaa ottaa useammin treeniä.

paikkamakuu:
Päästään ongelmien ytimeen... Eli tämä on se pääproblem jonka kanssa olen aika lailla hukassa. Ensimmäinen osa ongelmaa on se että tuntuu että Gloria ei tunnista käskysanoja. Vaikka maahan sanaa on tahkottu kauan niin se sekoittaa sen heti kun treeniin otetaan toinenkin käsky. Esimerkkinä nyt luoksetulon jättö ja makuu. Olen treenaamassa luoksetuloa ja jätän koiran käskyllä paikka ja lähden kävelemään. Koira menee hetken päästä maahan. Palautan koiran istumaan ja kokeilen uudestaan, nyt toimii. Seuraavaksi makuu, annan käskyn ja odotan. Annan uuden käskyn ja vasta nyt alkaa tapahtua... Eli siis nämä käskyt sekoittuvat, vaikka kuinka otan mukaan äänenpainon... Nyt ollaan sitten alettu "alusta". Luoksetulossa jätän sen käskyllä "istu" ja makuuta ei vielä treenata. Ärsyttää vaan tällaiset takapakit. Niihin pitäisi tottua, mutta kun en keksi ongelmaan syytä niin vaikea alkaa niitä sitten korjaamaankaan...

Seuraaminen:
Seuraamisen voisi sanoa olevan tällä hetkellä varmin liikkeemme. Gloria pitää kontaktia myös pitkillä seuruu pätkillä. Paikka on melkein kohdillaan, välillä vähän jätättää, mutta se nyt on pienillä lyhyillä pätkillä ja palkka oikeasta kohdasta helposti hoidettu ongelma. Käännöksiä tahkotaan läpi niissä on vielä hienosäätöä...

Jäävät:
En halua alkaa sekoittamaan koiraa nyt uusilla asioilla kun juuri aletaan opiskelemaan nuita paikka asioita uudelleen. Peruskäskyjä mennään, mutta en yhdistä niitä vielä seuraamiseen.

Hyppy:
Olen kokeillut tätä pariin otteeseen. Minä puutyömestari  rakensin meille oman tokoesteen jolla aloitetaan treenaaminen. Tähän asti olen käyttänyt namialustaa, mutta mietin hieman myös muita konsteja tämän liikkeen harjoitteluun...



Eli meillä on nyt hirveästi ongelmia enkä tiedä missä järjestyksessä niihin pitäisi pureutua vaiko kaikkiin saman aikaisesti. Sisällä pitää treenata näitä pidempi jänteisiä liikkeitä, koska ulkona jäätyy jos joutuu olemaan ilman hanskoja 10min pidempään... Kai nämä tästä selkiää. Olin vaan niin innoissani jo menossa 16.12. olevaan möllitokoon, mutta näillä taidoilla sinne ei parane mennä heilumaan... Ja pari viikkoa on aivan liian lyhyt aika treenata kaikki liikkeet häiriövarmaksi.

1 kommentti:

  1. En oikein päässyt kunnolla tuossa paikkamakuussa tuohon tekstiin ymmärrykseen, mutta yritän nyt jtn vikkejä antaa :)

    Me aloitettiin sillee, että istu-käsky ja sitten paikka-käsky ja lähdin alussa n. 2m päähän, nyk. meillä treenaillaan 15m-20m päässä jo. Ekaksi, oli joku 10s, sitten pidennettiin nyt on semmoisia 2min sessioita, mutta joskus otan myös niitä 15s yms. Sama juttu, koira käskystä maahan ja paikka. Mutta en tiedä haetko niinku kaukokäskyjä siinä? :D Viitsisitkö selventää sitä mulle, vaikka kommalla mun blogiin niin sit voin laittaa lisää vinkkiä :)

    VastaaPoista