torstai 15. marraskuuta 2012

Terveen paperit

Tänään olikin tosiaan Glorian silmä&polvi tarkastus Jyväskylässä. Eli tällainen westieiden yhteistarkastus, kyllähän siellä toki pari cairniakin vilahti välissä... Ihan uusi juttu mulle en ole koskaan koiraa tarkastuksissa käyttänyt. Gloriaa en siis aijo jalostukseen käyttää enkä siis näin ollen aijo sitä koskaan astuttaa. Ihanaahan se toki olisi, mutta niin epäjärkevää kun koira on kumminkin jo 5v ja mitään hyvää syytä astutukselle ei ole. Tarkastettiin siis sen takia että tulee vähän tietoa mitä on tulevaisuudessa (vanhana) odotettavissa ja kun saatiin vasta 4v niin haluttiin tietoa terveydentilasta kun ei aijemmin oltu tarkistettu silmiä ja polvia.

Kun saavuttiin ell. asemalle oli pieni odotushuone jo täynnä wesseleitä. Ensiksi silmätipat simmuihin ja pakko oli tietysti rimpuilla... Itse aloin täyttämään lappusia jne. Pienten murinoiden ja odottelujen jälkeen mentiin tutkimushuoneeseen ja neiti suorastaan tärisi kun niin paljon pisti jänskättämään. Tohtori täti katseli simmuja semmoisella lampulla, huone pimeänä. Hyvin jännittävää ensikertalaisen katsella. G yritti tottakai taas rimpuilu temppua, mutta antoi lopulta tarkastaa silmät. Ne olivat puhtaat eli ei näkynyt mitään merkkejä kaihista tai muistakaan silmäsairauksista, HYVÄ!;)

Sitten olikin polvien vuoro ja pienen kokeilun jälkeen tohtori totesi että hieman ovat löysät. Mutisi jotain ykkösen polvista ja niinhän nuissa papereissa lukeekin. Palautuivat kuitenkin heti paikalleen joten mikään vakava juttu ei ole kyseessä. Harrastuksia ei kuulemma sinänsä haittaa, mutta agin kanssa pitää olla tarkkana että jos ilmenee hyppy haluttomuutta tai kipuilua yms. niin lopetetaan siihen. En nyt tiedä sitten onko se muutenkaan meidän juttu joten en mitenkään masentunut uutisesta. Kesä lajina säilyy meillä, pienissä lyhyissä jaksoissa silloin tällöin niin koirallakin on kivaa eikä rasitu liikaa... Semmosta siis tänään oli ohjelmassa. Loppuun pari kuvaa kun kävin pitkästä aikaa Gloriaa varta vasten kuvaamassa.:)



2 kommenttia:

  1. Onnea terveistä silmistä! :) Niin ja kyllä noilla ykkösen polvilla pärjää, ja mikäli ette agissa kisata aio, niin kannattaa hypyttää pelkästään alimmalla rimalla, niin tulee mahdollisimman vähän rasitusta :) Ja muutenkin niin ettein yhdellä kertaa tule ihan hirveästi niitä hyppyjä. Vaikka kyllä sen sitten näkee jos alkaa aristaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Kyllähän nuilla polvilla pärjää eikä me agissa kisoihin tähdätäkkään. Semmoiseen silloin tällöin kesällä harrasteluun pikemminkin...:) Ja tähän asti ei ole muilla tehtykään kuin alinta rimaa alemmalla eli toinen puimin pää ollut alimmillaan ja toinen maassa...;) Säilyy ennemminkin kesä harrastuksena eikä silloinkaan pitkiä jaksoja.

    VastaaPoista