sunnuntai 24. marraskuuta 2013

"Ootko sä tosissasi...



...että mä todellakin suostuisin ottamaan suuhuni tuon kovan ja inhottavan kapulan. En todellakaan. Ai, saako siitä herkkua, no ehkä mä voin yhden poikkeuksen tehdä."  Tässä Glorian ajatuksia noudon harjoittelusta. Tosiaan noutoa on harjoiteltu ahkerasti ja edistystä alkaa näkymään. Ostin viikon takaisesta Jyväskylän KV:sta ohjatunnoudon kevyen kapulan jolla on harjoiteltu nyt ahkerasti noutoa. Ennen jäätiin aina siihen, että kapula otettiin suuhun mutta sen kanssa ei liikuttu milliäkään. Nyt tätä harjoiteltuamme Gloria tuo kapulan hienosti sivulle (Ainakin välillä...). Allekirjoittanut suorastaan hyppi kattoon, kun neiti ensimmäisen kerran teki tällaisen tempun! Mun pieni ärrieri noutaa. Pitääkin lisätä video, kunhan saadaan vielä vähän harjoiteltua.

Nämä kolmannen jakson viikot on olleet todella hektisiä. Varsinkin tämä viikonloppu oli suorastaan järkyttävä sanakoe harjoitteluineen ja puheen valmisteluineen. Ehdittiin kuitenkin käymään 2h lenkki kylmässä pakkasessa. Kamerakin pääsi pitkästäaikaa ulkoilemaan ja yritin räpsiä hienoja kuvia. Suurin osa näytti kameran näytöllä hyvälle mutta koneella kaikki kuvat olivat jossain määrin epätarkkoja. Pääasia eli ihanat karvaiset kaverukset kuitenkin näkyvät kuvassa joten mitä sitä suotta valittelemaan.  Uskollinen Kerttu ystävä olikin siis jälleen mukana ja ensi viikonloppuna saadaankin Kerttu lauantaihoitoon. Toivotaan ettei Gloria suutu toisen ärrierin tullessa taloon. Silloin kun ne sipsuttelee suvaitsevasti rinnakkain niitä voisi luulla parhaiksi kavereiksi. Niinhän ne kyllä nykyään oikeastaan ovatkin. Pari kertaa ne on jopa leikkineet yhdessä, mikä on kyllä todella harvinaista. 

Viime viikolla Gloria kävi pitkästä aikaa trimmissä. Edellisestä käynnistä oli ehtinyt vierähtää reilut neljä kuukautta sillä olin välissä nyppinyt sen itse. Päähän ja jalkoihin oli kuitenkin kertynyt reippaasti karvaa. Neidin kauniit näyttelylaahukset kokivatkin kovan kohtalon ja trimmin jälkeen niistä oli jäljellä enää muutaman sentin karvoitus. Myös päästä lähti reilusti karvaa ja nyt on kyllä ihanaa, kun neidin nappisilmätkin näkyvät hyvin otsiksen alta.  

Tokoa ei olla nyt treenattukaan ollenkaan. Pitäisi tsempata. Palkkaaminen on vaan niin vaikeaa, kun neidin ruoka on jälleen niin rajoittunutta. Kalkkunanjauhelihaa ja tattaripuuroa + tuhat lisäravinnetta. Jos nameja haluaisi tehdä niin pitäisi paistaa ja tehdä kerralla kunnon satsi. Ehkäpä jos ensi viikolla olisi aikaa. Glorian maha on kuitenkin nyt paljon parempi kuin RC:n hypoallergenicilla mitä Gloria oksenteli harva se yö pihalle. Ruoan vaihdon jälkeen ei ole oksentanut kertaakaan ja maha on muutenkin hyvässä kunnossa. Korvat on parantuneet eivätkä töhni enää. Ainoastaan tassut reagoi yhä mutta toisaalta kostea syksy tekee osansa siinä. Jospa me nyt talven myötä metäisiin parempaan suuntaan. Toivotaan kaikki sormet ristissä, että tulee mahdollisimman kylmä, kuiva ja valkoinen talvi niin ehkä Glorian tassutkin pysyisi sitten parempana!




1 kommentti:

  1. Ite oon tehnyt allergiselle westielle semmosta "lihalevyä", josta on helppo ottaa mukaan treeneihin palasia. Mitä tahansa lihaa about 500g, 1 kananmuna ja 1 valkosipulinkynsi. Sekottaa keskenään ja about 60min uunissa noin 60-70 astessa ja sit uuni vähän auki ja silleen 1-2h vielä alhasemmilla lämmöillä. Lyhyemmällä ajalla saa "tuoreempaa" ja pidemmällä ajalla kuivempaa, mistä koirat sitten tykkää. Meillä tuntuu tuo tuoreempi mennä paremmin kaupaksi. On helppo pakastaa annoksiin ja sitten vaan nappaa pari tuntia ennen treenejä sulamaan. Haisee valmistettaessa (lihasta riippuen) ihan kamalalle, mutta valmiina ei enää eikä sotke super paljon.

    VastaaPoista