lauantai 30. marraskuuta 2013

Gloria ja hoitolapsi

Tänään meillä olikin yhden koiran sijasta kaksi hännän heiluttajaa. Gloria otti Kertun hyvin vastaan eikä tällä kertaa muristu ollenkaan. Ohjelmassa ei ollut mitään sen kummempaa joten molemmat neidit katselivat, kun ompelin kaverin joululahjaa. Kerttu oli paljon rauhallisempi kuin edellisellä kerralla ja nyt ne pystyi jättämään myös hetkeksi ilman valvontaa. Glorian ei tarvinnut murista ollenkaan, koska tällä kertaa se luotti siihen, että "johtajan" asema on mulla eikä sen tarvitse höpsötellä. Pidettiinkin sitten napsakat säännöt niin, että toista ei kiusattu eikä sisällä leikitty. Näillä säännöillä päivä meni mitä mainioimmin ja neideillä oli kivaa...:)

Parilla lenkillä käytiin ja koirat näytti pikemmin käveleviltä lumikoirilta... Ulkona oli kauhea lumipyry mutta käytiin siitä huolimatta pitkä lenkki. Itse taistelin hihnojen kanssa, ja sain ne jotenkin koko ajan solmuun. Se on selvä, että jos pentu joskus tulee niin se oppii heti kävelemään tavallisessa remmissä eikä fleksissä. Kahden fleksin kanssa säätäminen ei näet ollut herkkua! Toinen lenkki käytiin sitten Tessu kultsun kanssa ja neidit päättivät näytää ne terrierin pahemmat puolet. Oikein yllyttivät toisiaan räksyttämään, vetämään, syömään, heilumaan jne. Olin koko ajan solmussa ja lopulta loppui hauskuus.  Loppulenkki mentiin  tylsästi lyhyellä hihnalla mun molemmin puolin ja kaikki pöljäilyt oli kielletty.

Päivällä harjoiteltiin myös perusasentoa. Kertun kanssa ihan alkeita ja Glorian kanssa vähän edistyneempiä juttuja. Kertun kanssa tehtiin niin, että se itse lähtisi kokeilemaan. Hyvin se jo teki liikkeestä mutta perusasentoon tuleminen olikin haastavampaa. Mutta Kerttu oppi todella nopeasti. Siitä tulee vielä mitä mainioin tokokoira. Gloriakin oli ihan into piukeana, kun sai pitkästä aikaa toimintaa. Huomenna mennäänkin vissiin yhteistreeneihin pitkästä aikaa ja katsotaan miten paljon on unohdettu parissa kuukaudessa.

Vielä yksi positiivinen asia loppuun! Glorian tulehdusalueet on pienentyneet ja paikoittain tulehduksesta on enää hyvin vähän jäljellä. En tiedä tuliko apu valkosipuli/kreikanherne tableteista , megadermin rasvahappoliuoksesta vaiko ruokavalion muutoksesta kokonaisvaltaisesti mutta me ollaan pärjätty nyt jo muutamia viikkoja ilman lääkintää ja korvat ovat ainakin pysyneet täysin puhtaina. Tassut on yhä vähän tulehtuneet mutta se voi johtua myös kostean syksyn vaikutuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti