lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ranka suoraksi ja nikamat jonoon

Kesäpäivän onnea
Tänään Gloria kävi Jaana-Kaisa Timosen käsittelyssä koirasportissa. Jaana-Kaisa on eläinten osteopaattinen hieroja ja kun huomasin käsittelypäivän olevan tulossa varasin Glorialle ajan. Gloriahan kävi muutama viikko takaperin meidän vakkari hierojalla Tiina Siimekselällä ja silloin ei mitään erityisiä jumeja lihaksistossa ollut. Nytkään en ollut mitään erikoista huomannut, mutta viikko sitten pitkän lenkin seurauksena neiti oli ihan juntturassa koko kropaltaan. Nesteytin paljon ja liikutin jonkin verran, ja kroppa onneksi palautui parissa päivässä.

Tänään oltiin sitten käsittelyssä ja oli todella antoisa kokemus. Hierojalla Gloria taistelee yleensä aika railakkaasti vastaan ja yrittää nousta viiden minuutin välein ylös. Venytyksissä se saattaa nykiä vastaan ja hieronnassa jännittää niskaa, kun yrittää nousta. Viimeiset kerrat ovat onneksi olleet ihan mukavia myös allekirjoittaneelle, kun Gloria on tajunnut että mihinkään ei tästä pääse ja kun jumikohdat saadaan auki on myös koiralla parempi olla. Tänään Gloria kuitenkin yllätti suuresti. Heti käsittelyn aloituksen jälkeen se kävi vapaaehtoisesti makaamaan ja vastusteluitta kääntyi kyljelleen. Silmät menivät kiinni ja koko koira rentoutui. Sikäli mitä ymmärsin niin ero hierojaan on se, että osteopaatti pyrkii hoitamaan koiraa rangan liikkeen kautta ( ja muutenkin siis nikamia ja rankaa), kun taas hieroja hieroo ja venyttää lihaksia. Itse käsittelykin näytti aivan erilaiselta. Hieronta on sellaista, no hierontaa, kun taas tämä oli ennemmin painelua ja tunnustelua. Tietysti siinä samaan aikaan tapahtui monta asiaa ja itse en maallikkona ollut kovin perillä mitä milloinkin tapahtui. Mutta hyvältähän se näytti ja Gloria ainakin nautti täysin siemauksin.

Sen minäkin kuitenkin ymmärsin, että Glorialla oli lukkoja ja jumia rinta- ja lannerangan yhtymä kohdassa. Olisiko ollut rintarangan viimeiset nikamat ja lannerangan kaksi ensimmäistä nikamaa. Sieltä loksahteli lukkoja auki ja Gloria nosti joka kerralla päänsä ja vilkaisi minua moittivasti.:) Polvista nuo lukot varmaan johtuvat. Omaan silmään ei liikkeessä ole polvien osalta ongelmaa, mutta saattaa silti varoa niitä sen verran, että liikkeisiin tulee pientä epäpuhtautta. Nyt saatiin ohjeeksi ottaa viikko rauhallisesti ja sen jälkeen alkaa pikkuhiljaa lisäämään liikuntaa. Uiminen on polville hyvä ja ravaaminen pehmeällä pohjalla suositeltavaa. Hiekkakuoppia suositeltiin, että saadaan selkän lihakset aktivoitua liikkumaan. 

Nyt Gloria nukkuu todella syvää unta tuossa vieressä. Ei taida olla neidistä lenkille lähtiäksi. Ensi viikko otetaankin siksi ihan rauhallisesti ja käydään vaan lyhyitä remmilenkkejä. Tokokin jää nyt pariksi viikoksi tauolle ja sieltä palaillaan juoksujen päätyttyä niin päästään vähän häiriöönkin treenailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti