sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kaksi yhden sijaan = kaksinkertainen stressi



...mutta myös kaksinkertainen ilo tietysti. Monet sanovat aina, että kyllä siinä kaksi koiraa menee samalla kuin yksikin. Nehän syövät yhtäaikaa, lenkkeilevät yhdessä ja leikkivät yhdessä. No joo, itse en allerkirjoita tuota ainakaan tämän ensimmäisen kuukauden pohjalta. Aikaa menee tuplaten varsinkin, kun nämä kaksi lenkkeilevät yhdessä vasta lyhyitä lenkkejä ja Gloria käy sitten erikseen pidempiä. Molemmat syövät eri ruokaa. Gloria tarkkaa kotiruokaa ja penneli 50/50 suhteella. Koulutus menee erikseen ja penskaa pitäisi vielä tutustuttaa uusiin paikkoihin ja koiriin ja ihmisiin ja kaikkeen... Mutta koska koirien kanssa puuhailu on mielekästä niin mikäs siinä sitten.:)

Muutamia kämmejä on jo sattunut näin kahden koiran omistamisessa. Olemme esimerkiksi oppineet kantapään kautta, että ruokinnan aikana näitä vahditaan kuin haukka tai sitten nämä syövät erikseen. Gloria allergikko on näet vetäissyt jo kahdesti penskan ruoat, koska Romppula ei vielä uskalla sanoa sille mitään. Ihme kyllä mitään järkkyjä kutinoita ei ole ainakaan vielä tullut. Itseasiassa iho on ollut aika kivassa kunnossa. On myös tullut ymmärrettyä ettei kahden koiran eläinlääkäri maksut ole hirveän halpoja. Onneksi nämä on vaan nämä alun rokotusmaksut + haettiin näille reilu viikko sitten varulta nenäpunkki lääkkeet, kun Gloria vähän röhisi. Tein myös jättisupersiivouksen, kun imuroin, pakastin Rompun lelut, ja vaihdoin tyynyliinat niiden peteihin. Ja kaikki tämä turhaan, koska luultavasti kyseessä olikin väärä hälytys. Äiti oli käynyt imuroimassa pölyisen sängyn alusen, joka oli luultavasti nostattanut pölyt sängyn alla ilmaan. Gloria oli luultavasti vetänyt pölyä henkeen, koska se ei sen yhden yön niiskutuksen jälkeen ole oireillut kertaakaan. Mutta koska itse olen kauhea panikoiva koiranomistaja on lääkkeet aina haettava nythetipaikalla eikä jäädä odottelemaan lisäoireita, mikä olisi tietyissä tapauksissa  suhteellisen järkevää.

Mutta on näistä kyllä niin paljon iloa myös toisilleen. Gloria, joka ei ole ikinä leikkinyt tai ollut kiinnostunut muista koirista on nyt innostunut painimaan pennun kanssa. Illalla klo.9.00 alkaa meillä sellainen rytinä talossa ettei tosikaan. Molemmat ajaa vuorotellen toisiaan takaa ja itse katson vieressä sydän kurkussa, että nyt menee jommalta kummalta jalat. Usein avaankin vain ulko-oven ja yritän luotsata yli-innokkaat pihalle leikkimään. Siellä Gloria sitten vetää puutarhaa ympäri pikkuinen pallosalama perässään. Glorialle varasin juuri ajan osteopaatille tsekkaukseen, sillä luulisi rankan painin laittavan kropan jumiin, jos ei ole koskaan kunnolla paininut.

Rontti on myös erittäin oppivainen penska. Se osaa nyt peruskäskyt katso, istu, maahan ja tänne. Se on erittäin ohjaaja läheinen. Silloin, kun on namuja ja jotain muuta kivaa niin silloin tehdään hommia eikä välitetä mistään muusta.(Toivottavasti tämä ei muutu murkkuillessa...) Se tykkää todella paljon herkuista, mutta myös lelulla palkkaaminen onnistuu. Nyt ei puutu kuin ne tehosteet rokotuksista niin me lähdetään kentälle treenaamaan!:)


4 kommenttia:

  1. Voi mahoton miten söpöjä nää molemmat on. Ehkä pitää alkaa skippaamaan nuo kaikki kuvat ettei Romeo aiheuta mulle pentukuumetta. :')
    Ja voin sanoa, että silloin kun Luigi meille tuli niin kaikki hokivat tuota samaa - kaksi menee samassa kuin yksikin. Ei kyllä mennyt. :D Lenkkeihin meni myös tuplasti enemmän aikaa, treenit tuplaantuivat ja rahaa meni enemmän kuin ikinä. Onneksi se kaikki ilo ja hyvät hetket korvasivat kaikki nuo miinukset.

    VastaaPoista
  2. Ne on!;) Ja totta. Itse toivon, että vähän edes helpottuisi, kun tuo Romppula kasvaa. Voi sitten ottaa ne yhtäaikaa treeneihin mukaan ja käyttää pidemmilläkin lenkeillä yhdessä. Mutta kyllä nuo hurmurit antaa niin paljon, että pieni rahan meno ja ajan puute on pikkujuttuja!:P

    VastaaPoista
  3. Tämmösiä lisää! Toi on ihan huuhaata, että siinä kaksi missä yksikin. Höpönlöpön, kulut tuplaantuu, ongelmat tuplaantuu, kaikki tuplaantuu. Ja sitä iloa ei ole tuplasti, jos ne koirat eivät jostain syystä tulekaan toimeen :D Mutta siis hyvä että teillä menee hyvin, hommaahan ne kaksi oikeasti teettää, ei ne ihan heittämällä mene, etenkään alkuun. Meillä kun Maisaa joutuu viemään aina yksin, Tuikku ja Klaarakin vähän sekoilevat kaksin ja sitten kaikilla vielä epäsäännöllisesti eri harrastukset, niin eipä noilla yhteisiä hetkiä paljon ole :D

    VastaaPoista
  4. Totta. Meilläkään, kun Gloria ei mitenkään hirveästi penskasta tykkää. Kyllähän se sen kanssa leikkii ja ne nukkuu välillä yhdessä, mutta ainakin vielä on niiden välillä pieni jännite. Itse voin suoraan sanoa etten mitenkään selviäisi ilman vanhempien ja veljen panostusta, kun on vielä tuo lukion toka tuossa päällä. Meillä meneekin pääasiassa niin, että iskä hoitaa aamun ja aamupäivän, kunnes tulen itse koulusta ja hoidan sitten lenkit ja harrastukset illalla. Mutta kyllä ne työtä teettää! Mutta toisaalta sitten meillä on etuna yhteiset harrastukset, joten voin napata molemmat tokoilemaan/rallyilemaan samoihin treeneihin.:)

    VastaaPoista