tiistai 23. syyskuuta 2014

Rallymöllit videokoosteena

Koska allekirjoittaneella ei valitettavasti ole kaamean pitkien lukio päivien jälkeen aikaa, postailen nyt luonnoksissa olevia postauksia pois alta näin viikolla.  Annikan kanssa tosiaan pidettiin ihana editointi- ilta viime perjantaina. Tehtiin tokokoe video ja koostettiin meidän kesän rallytokoilut myös yhdelle videolle. Saatiin Glorian kanssa kaksi paikkaa marraskuun rallytokon virallisiin kisoihin. Vähän jo jännittää uudessa lajissa kisaaminen. Mutta laittakaa ihmeessä kommenttia jos tykkäsitte videosta, haluaisitteko lisää videoita?

6 kommenttia:

  1. Meettekö Jyväskylän tuplakisoihin marraskuussa? Tuun itse kahden westien kanssa sinne, tosin avokkaaseen :) Jos saan vinkata, niin kannattaa olla sit virallisissa tarkka suorituspaikkojen kanssa, kun videoissa välillä näytti, että olit tosi kaukana ja välillä taas melkein kyltin kohdalla tai jo ohikin. Lähtee turhia pisteitä huonolla tuurilla pois :) Hienoa tekemistä muuten ja kivat videot :)

    VastaaPoista
  2. Joo sinne ollaan suuntaamassa. Ja hei kivaa saada westie poweria kisoihin!:) Me ollaan vielä ihan keltanokkia lajin parissa sekä ns. itseoppineita, kun ollaan käyty vain lyhyt parin tunnin rallytoko "katsaus" eli kaikki vinkit on tervetulleita. Tuosta suorituspaikkojen seilaamisesta saatiinkin mölleissä noottia eli se asia on hoidossa.:) Ja kiitos!

    VastaaPoista
  3. Olis ihan mahtavaa jos voisi tehdä videon tai ylipäätään postauksen jossa neuvot kuinka koiralle voisi opettaa tuota rallytokoa, itse kiinnostuin hurjanpaljon mutta en vain tiedä mistä aloittasin kuluttamisen vai onko jo liian myöhistä kun westieni on jo 5v ? Harrastaisimme vain kotona välillä kisat eivät olisi mikään tavoite ! :)

    VastaaPoista
  4. Heippa! Kiitos postaus vinkistä, voin tottakai toteuttaa sellaisen.:) Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Hyvänä esimerkkinä on Gloria, joka tuli meille aikuisena. Aloitettiin treenailu Glorian kotiutumisen jälkeen sen ollessa 4v. Yhä vielä treenataan, vaikka Gloria on jo 7v. Rankat lajit ja liikkeet on jätetty vain vähemmälle tekemiselle. Kaikki koirat nauttii uuden oppimisesta! Kannattaa käydä tsekkaamassa suomen Rally-Tokoyhdistyksen nettisivut josta löytyy säännöt, kisaratoja ja kyltit. Perustana on tietysti kontakti koiraan ja liikkuminen kyltiltä toiselle tapahtuu seuraamis liikkeessä. Voin enemmän selittää sitten postauksessa, mutta noilla vinkeillä pääset hyvin alkuun!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja onko sulla kokemusta Trixien Target Stick,stä? Itse hommasin sellaisen tänään ja ajattelin jos siitä voisi olla apua tuon rallytokon harjoittelussa. Ja muutenkin jos sillä saisi temput sun muut onnistumaan helpommin/kätsymmin :)

      Poista
    2. No tuosta ei kyllä hirveästi kokemusta mulla ole. Olen kyllä molemmille koirille opettanut kosketuskepin ja hyödyntänyt sitä muutamissa tehtävissä, mutta rallytokoa ja tokoa ollaan treenattu ihan ilman. Mutta kyllähän sillä saa monet jutut toimimaan ja sitä voi halutessaan käyttää!:)

      Poista