maanantai 3. joulukuuta 2012

Kenguru koira...

Sunnuntaina käytiin Glorian ja kaverin koiran + tietty kaverin kanssa lenkkeilemässä. Myöhemmin illalla huomasin Glorian linkkaavan toista takastaan. Tutkin jalan, mutta mitään erityisempää en havainnut. Painelin jalkaa ja lihaksia, koira ei inahdakkaan, mutta kun päästän pois niin kipsuttelee koipi ilmassa jälleen. Rassulla taitaa olla lihas revähdys. Muutakaan en oikein keksi, kun hitaassa vauhdissa varaa painoa tassulle, mutta kun pitäisi ottaa raville/laukalle niin nostaa jalan ylös. Päällisin puolin anturassa/jalassa ei näy mitään. Tänään Gloria on jatkanut tassu ilmassa, varaa kuitenkin himpun enemmän painoa jalalle joten ei olla lähdetty lääkäriin, kun ne ei sielläkään mitään sille osaisi tehdä. "Lenkillä" ollaan käyty vain parisen kertaa ja nekin olleet todella lyhyitä verrattuna normaaleihin lenkki pituuksiin... Kenguru koiraltahan se näyttää kun hyppelehtii jalka ilmassa kolmen jalan varassa.:P Nauttii lomapäivistä lekotellen sohvalla...;)

Kylmää on ollut ja lunta satanut. Ihana juttu. Saisi ihania kuvia kun aurinko paistaa ja hanki kimmeltää. Ai että.;) Kuitenkin koiran kanssa lenkkejä joutuu lyhentämään roimasti kun tulee tassuille heti kylmä. Tossut olisivat nyt tarpeelliset ja tällä kertaa hyvät ja kestävät sellaiset, sillä haluaisin talvellakin vetää koiran kanssa pitkää lenkkiä ilman että koko ajan pitää pysähdellä irrottamaan paakkuja tassuista. Jos kenelläkään on heittää hyvää tossumerkkiä yms. niin ottaisin ilolla vastaan. Tossujen kriteerit olisivat mahdollisimman huomaamattomat, lämpimät, pysyvät hyvin jalassa ja pysyvät hyvin ehjänä. Viime talven tossut olivat hyvät mutta olivat melkein parin viikon ahkeran käytön jälkeen pohjista risat. Liian tönköillä tossuilla taas ei oikein pysty kävelemään joten Glorian kannalta parhaat olisivat kevyet, mutta kestävät ja hyvin istuvat töppöset.;) Sitten kelpaisi lenkkeillä pidempäänkin, Gloria kun ei muuten mitään päälleen tarvitse sen verran hyvin suojaa tuo karkea päällyskarva.

Viikonloppuna vähän treenattiin ja yritin ottaa tänne teille videon meidän peruskäsky treeneistä, mutta siitä ei oikein mitään tullut. Silloin kun otin videon Gloria ei tehnyt kerrassaan mitään ja oli ihan hukassa ja heti kun kameran otin pois niin tekikin hyvin. Päätin että toisen kerran tehdään sitten ettette saa meistä ihan urpoa kuvaa... Istu-maahan  vaihto sujuu jo varsin sutjakkaasti, mutta seisominen on vielä vähän hakusassa.
Toko innostus on kova ja suuressa mietinnässä on tokokurssi keväälle (kevättalvelle). Hieman mietityttää kun on niin kylmä ja kovat pakkaset sillon, mutta pätevä kurssi olisi joten sinne olisi mahtava päästä. Saataisiin luultavimmin uudenlaisia vinkkejä treenaukseen, sillä olisi uusi treenipaikka. Aina saa uusilta kouluttajilta uudenlaisia vinkkejä ja he saattavat huomata jopa uudenlaisia ongelmiakin työskentelyssä. Aloitusryhmä alkaa kyllä ihan perus "hallittavuudesta" ja keskitytäänkin ehkä enemmän ohjaajan koulutukseen ja koiran hallittavuuteen eri tilanteissa, siitä edetään sitten ihan "kisaryhmiin" kun asiat on hallinnassa. Katsotaan, katsotaan ja mietitään...:D


1 kommentti:

  1. Meilläkin on tossut etsinnässä. Kattelin netistä mm. Rukka-merkin tossuja, mutta näyttivät kyllä harvinaisen tönköiltä ja epämukavilta. Täytynee varmaankiin käydä jossain eläintarvikeliikkeessä kattelemassa ihan varta vasten töppösiä...

    :)

    VastaaPoista