maanantai 22. huhtikuuta 2013

Mätsäri 21.4. Jyväskylä

 Viikonlopulle ei ollut suurempian suunnitelmia. Lauantaina kävin pitkällä lenkillä ja kuraannuttiin koiran kanssa täydellisesti. Molemmat oli oikeen savella kuorrutettuja. (Älkää koskaan lenkkeilkö savipohjaisella hakkuualueella...;) ) Sunnuntaille ei ollut mitään jännittävää tiedossa kunnes huomasin 4 puhelua ja viestin Annikalta. Kävikin sitten niin että lähdettiin kohti kevään ensimmäisiä mätsäreitä!

Kyseessä oli siis Coton de tulear ry:n järkkäämä mätsäri. Täydellisen aurinkoinen ilma, minkä huomasi osallistujien määrästä. Oltiin tultu ajoissa paikalle joten säästyttiin järkyttäviltä jonoilta. Itse pääsinkin aika nopsaan sitten kehien alettua pyörittelemään neitiä sinne kehään. Meni upeasti eikä näkynyt ollenkaan se ettei olla 5kk treenattu mitään seisotuksia tms. Punainen sieltä tupsahti.

Pian sen jälkeen meni Annika ja Nelli kehäilemään ja heille tuli sitten sininen joskin todella hyvällä esiintymisellä. Jouduttiin sitten aika pitkään odottamaan yhteiskehiä, mutta ei se suinkaan haitannut niin mukavalla ilmalla. Iteltä meni sitten täydellisesti ohi Nellin ja Annikan kehä, kun olin jo lähtenyt pienten kehää kohti. Hyvin Nelli oli esiintynyt kumminkin, mutta tällä kertaa tulokseksi sin ei sij.











Pieniä oli paljon joten niiden arvostelussa meni aikaa. Päästiin sitten vihdoin kehään ja juostiin varmaan ainakin nelisen kierrosta... Gloriaa meinasi kyllästyttää, mutta hyvin jaksoi. Tuomari oli aivan ihana. Kehui hirveästi Glorian iloista esiintymistä ja kopeloi jokaisen koiran kunnolla eikä vaan hipaissut nopeasti niinkuin mätsäreissä yleensä. Ensin valittiin kuusi koirakkoa jatkoon  ja sitten sioitettiin neljä. Ja vaikka ajattelin että ei voida mitenkään sioittua kolmatta kertaa peräkkäin niin oltiin kumminkin pun4. Hirveän ylpeä saa olla neidistä, sillä 5kk tauon jälkeen esiintyminen oli priimaa. Jotenkin rakastan Glorian esiintymistaitoa, kun se pistelee siellä kehässä menemään häntä heiluen ja suu naurussa! Palkintona oli kerrankin sellaista kamaa jota neiti voi syödä eli purkkiruokaa, joka oli täysin peurasta, hammasharjoja ja palkkapaloja.

Takaisin ajellessa käväistiin syömässä ja jätettiin ruoan haun ajaksi koiruudet ulos kiinni odottelemaan. Hyvä tietää että Gloria ei hätäänny vaikka sen jättääkin odottelemaan, itse stressasin enemmän ja kävin ruoan odottelun aikana aina kurkkimassa että pysyykö se siellä... Vedettiin vielä kaupan pihalla lyhyet tokoilut jonka jälkeen koirat oli valmiit unten maille! Koko loppu matka nukuttiinkin sitten hyvin sikeästi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti