tiistai 2. huhtikuuta 2013

Möllitoko 1.4.2013




Eilen koitti kauan odotettu ja kovasti harjoiteltu möllitoko. Järjetön jännitys oli, vaikka ihan epävirallinen koe. Treenitaukoa piti pitää kaksi päivää, mutta niin minä vaan treenasin lauantaina ja taisin ottaa jotakin vielä sunnuntainakin... Eniten harmaitahiuksia tuotti päähäni paikallamakuu, joka sitten lopulta menikin kaikkein parhaiten. Kyllä se Gloria on vaan kaikista paras tokokoira!<3

Eli olin perjantaina saanut jo sähköpostilla osallistujalistat ja alossa oli 14-koirakkoa. Maanantaina oli vaikea herätä, mutta kun päästiin paikalle piti jo jännittää omaa vuoroa ja väsymys unohtui. Oltiin jälkimmäisessä paikkisryhmässä ja pidin Glorian liinassa ihan varulta. Paikkis tuntui paljon lyhyemmältä kuin kotona. Pelkäsin kyllä koko ajan että neiti lähtee, sillä maan haistelu oli vissiin sangen mukavaa touhua... Pysyi kuitenkin ihan loppuun asti, vaikka vieressä oleva koira lähtikin.



















Sitten odoteltiin omaa vuoroa ja katseltiin muiden upeita suorituksia. Otin odotellessa perusasentoa ja lyhyitä seuruita, että neiti vähän heräisi. Sitten vuoromme koitti ja jännitys oli haihtunut pois. Tuomari oli todella mukava, tykkäsin. Liikkeet meni kivasti sitä hyppyä ja liikkeestä maahan menoa lukuunottamatta. Hihnassa seuruu meni ihan kivasti, mutta omaan silmään jätätti molemmissa seuruissa vähän. Tuomarin mielestä vissiin sitten ei, koska antoi täydet pisteet. Jäävissä menin varman päälle ja annoin molemmissa käsimerkin joten ne meni myös kivasti. Luoksari oli myös onnistunut. Hyppy meni pieleen kun ei oltu reenattu kunnolla. Kyllä se lopulta meni yli... Tuomarin komenttina oli että hyvin jaksaa tehdä ja jäävistä pudotti pisteitä pois käsiapujen takia.

Niin siinä sitten kävi vaikken uskonutkaan, että palkintojen jaossa meidät kutsuttiin ykköskorokkeelle. Saatiin siis ensimmäisestä möllitokosta ALO1 183p ja luokkavoitto. Olen niin tavattoman ylpeä pienoisesta muksusta ettei tosikaan. Se on ihan yltiö pätevä!:) Nyt tsekkailemaan virallisia kesäksi, ainakin heinäkuussa taisi olla lähistöllä eli sinne sitten.

Pisteet:                                                         

Paikalla makuu: 10
 Seuruu kytkettynä: 10
Seuruu taluttimetta: 10
Liikkeestä maahan: 8
Luoksetulo: 9
Liikkeestä seis: 8
Estehyppy: 7
Kokonaisvaikutus:10 

Tokoilujen jälkeen lähdettiin hetkeksi kotiin aikeena kumminkin tulla myöhemmin alkavaan mätsäriin. Glorian päätin sitten jättää kotiin kun oli ihan lahna ja väsynyt... Lähdin kumminkin Kerttua ja Paulaa kannustamaan ja olikin  todella paljon ihmisiä ilmaantunut mätsäri paikalle. Kerttu pääsi vielä viimeisiä kertoja pentuihin tai oikeastaan taisikin olla naperon viimeinen pentuluokka. Kerttu seisoi aivan mahtavasti, mutta tekonurmi kiinnosti enemmän kuin namuset ja liikkeiden esittely joten tälläkertaa tuli tulokseksi Pun ei sij. Kauniisti Kerttu esiintyi kumminkin, mutta tuomari ei koskaan huomannut niitä hyviä pätkiä...;) By the way pääsin mumeloimaan ihanaa westie vaavia kehän ulkopuolella. Kerrassaan valloittava tapaus!<3


7 kommenttia:

  1. Vauuu!! Hienosti mennyt, onnea :-)

    VastaaPoista
  2. oisin kiinnostunut, että ootteko käyny jossain koirakoulussa vai miten oot ottanu selvää ja menny näihi möllitokoihin? :D

    VastaaPoista
  3. Hei hienosti pärjäsitte, onnea! :) Nyt on hyvä suunnata virallisiin :)

    VastaaPoista
  4. Nelli/ Kiitos!:)

    Anonyymi/ Ollaan käyty ArkiToko kurssilla kahdesti. Siellä opiskeltiin alkeita mm. seuraaminen, perusasento jne. Kurssien jälkeen olen treeninyt ahkerasti erilaisissa paikoissa itsekseni ja kavereiden kanssa. Möllitokoja löytyy mm. koirat.com sekä eri kennelkerhojen kotisivuilta saattaa löytyä. Toko on kyllä helppo aloittaa kotonakin ja netistä löytyy paljon vinkkejä jos osaa soveltaa ja etsiä itselleen sopivimmat vinkit.

    Eeva/ Kiitos! Ja jep virallisiin olis tarkoitus siinä viimeistään heinäkuussa lähteä. Saa nähdä mitä tulee...;)

    VastaaPoista
  5. Vau, onnea!! Teillähän on mennyt aivan hirmu hienosti!:) Tsemppiä teille tulevaisuuden virallisiin ;) ite taidan jo aloittaa omien mölli-rallyjen jännittämisen... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tsemppiä me tosiaan niihin virallisiin tarvitaan, jos sinne asti siis uskallaudutaan!;) Ja onnen potkut myös teille mölli-rallyihin!

      Poista
  6. Hienosti menneet möllit! :) Tosissaan kiva kuulla, että noudonkin osalta edistytte. Neelan kapula painaa sen tasan 150 grammaa (voisi olla hiukan kevyempikin, mutta sitten kokokin pienenee samalla jo liian pieneksi), ja hommasin sen täällä olevasta Dogger-eläintarvikekaupasta, joka käsittääkseni on hieman erikoistuneempi/suuntautuneempi koiriin.

    VastaaPoista