perjantai 26. huhtikuuta 2013

Jumit aukenee...


Väsynyt rimpula!
Tänään lähdin koulun jälkeen suoraan paikalliseen lemmikkieläinliikkeeseen muksun hierontaan. Ihka ensimmäinen hieronta, jonka varasin ihan tsekkauksen takia ja siksi että välillä näyttää koiruuden liikkuminen hieman epätasapainoiselta. Esim. hyppääminen on ihan out hommaa, välillä vetää paikallamakuun lonkalle, sohvalle/sänkyyn pitää nostaa tms. pieniä juttuja jotka voisi hyvinkin johtua kireyksistä lihaksistossa.

No saavuttiin sitten paikanpäälle ja neiti tajusi heti että nyt on jotakin huuurjan jännittävää meneillään. En tiedä aistiko sitten oman jänskätykseni, sillä meni täysin lukkoon ja yritti karata tuolien ja pöytien alle häntä koipien välissä... Siinä sitten pienellä namitus avulla saatiin Gloria hyvin vastahakoisesti kyljelleen. Vähintään minuutin välein piti tarkistaa ovatko kaikki aistit kiinnipitäjillä tarkkana ja yrittää karkausyritystä.

Kun hetki oli hierottu alkoi jumit löytymään. Selkä varsinkin oli kuulemma täysin lukossa ja lihas tuntui kireältä möykyltä eikä se kyllä yhdellä kertaa auennut eli reilun viikon päästä otetaan uusiksi. Muutenkin takaosasta taisi löytyä pieniä kireyksiä. Lisäksi toisen puolen lihakset oli kuulemma suuremmat, joka voi hyvinkin johtua ahkerasta tokoilusta. Heti kun vedet lämpiää niin neiti laitetaan uimasille, että saa toinenkin koipi muskeleita! Etuosa sentään oli kunnossa. Huomasihan sen että kipeää teki, kun yritti koko ajan nousta ja läähätti stressaantuneena. Kunnialla saatiin homma kuitenkin loppuun. Samalla kun koiralta aukenivat lihakset sain itse jumit, kun jouduin vaikeassa asennossa pitelemään rimpuloivaa wesseliä paikallaan. Toivon mukaan seuraava kerta olisi helpompi ja koira tietäisi mitä tulevan pitää eikä olisi niin hirveän vastahakoinen. Nyt rimpula nukkuu väsymystään pois ja pian lähdetään lenkille, jotta kuona-aineet saadaan poistumaan kropasta.

2 kommenttia:

  1. Meillä westiellä on niin jäykät takajalkojen lihakset että käveleeki ouosti, onneks hieronta ja venyttelyt auttaa :)

    VastaaPoista
  2. Voi että. Meilläkin alkoi jo näkymään jumit koiran liikkeissä joten onneksi saatiin hieronta juurikin sopivaan aikaan!;)

    VastaaPoista