tiistai 21. tammikuuta 2014

Pikkuiset tossut pikkuisiin tassuihin

Villapusero ja takki päällä mutta silti kylmä...

Glorian tassuja palelee usein talvella ja tämän takia joudumme jättämään pidemmät lenkit vähemmälle... Ostimme neidille edellisenä talvena rukan softshell tossut mutta Glorian mielestä ne ovat jäykät ja ikävät jalassa. Kun tossut tungettaan jalkaan alkaa heti hidastelu ja Gloria yrittää vakuuttaa kaikki siitä miten raihnainen ja väsynyt vanhus se muka on...;) Lisäksi rukan tossut tippuvat heti ensimmäisessä mutkassa jalasta, vaikka ovatkin oikeaa kokoa ja kiristän remmit niin tiukalle kuin uskallan. Siispä otin Glorian vinkeistä vaarin ja värkkäsin neidille tänään mitoitetut fleecetossut. Tässä ohjetta tossuista. Alunperin se on napattu täältä.

Yksi valmiina, kolme tulossa.
Tarvikkeet: kangasta ja tarranauhaa...














Elikkä tossuihin tarvitset fleece kangasta, tarranauhaa ja joko samaa fleeceä tai vaikkapa nahkaa, joka on kestävämpää. (Sekä mittanauhan, kynän ja nuppineuloja) Aluksi mitataan tassun mitat. Glorialla oli ympärysmitta n.10cm ja pituus n.7cm. Kun mitat ovat selvillä leikataan kankaasta sopivat palaset. Tässä vaiheessa enne palasien liittämistä yhteen, kannattaa tossun pohjaan ommella vahvike. Tossut kumminkin kuluvat käytössä joten nahkainen vahvike olisi luultavasti kestävin. Itsellä ei ollut nahkaa saatavilla joten tyydyin fleece vahvistukseen. Kun vahvistus on kiinni ommellaan tossun kappaleet yhteen ja liitetään tarranauha. Tossun takapuolelle voi leikata halkion, joka helpottaa niiden jalkaan laittamista.   Ja ennen tarranauhojen liittämistä kannattaa kokeilla tossujen sopivuus ettei tule tehtyä turhaa työtä.:) Tarkemmat ja kuvilla varustetut ohjeet löydät aiemmasta linkistä.

Tossut pääsivät tänään  kokeiluun ja ne olivat täydelliset. Gloria ei edes huomannut niitä vilistäessään eteenpäin. Ne olivat kevyet  istuvat ja ennen kaikkea huomaamattomat. Käveltiin pitkä lenkki ja tassuja neiti ei nostellut kertaakaan eikä tossujen asentoa tarvinnut edes korjailla. Nappi suoritus siis ja suuret kiitokset hyvästä ohjeesta! Kokeilkaa ihmeessä kotona. Kokemattomallekkin ompelialle on varsin helppo ohje.

1 kommentti:

  1. Hienot tossut! Vois tosiaan kokeilla tehdä Kertullekin tuollaiset, ettei tulis pakkasilla kylmä tassuille :D

    VastaaPoista