torstai 20. maaliskuuta 2014

Kuolaa, karvaa, kellimistä ja leveä hymy

Pieni lepotauko tuumaa Jeti...
Lupasin kirjoitella meidän "uusista" lenkkikavereista juttua. Ollaan siis hoidettu jo jonkin aikaa ihanaa  vanhempaa labbista ja nuorempaa rotikkaa. Molemmat ovat ihania poikia ja käydään lenkkeilemässä aina välillä omistajan työpäivien venyessä pitkiksi.  Jos omistaja on reissussa niin saatetaan viipyä viikonlopunkin ajan herrojen seurana!:) Tänään oli jälleen lenkkipäivä ja lähdettiinkin sitten heti koulun jälkeen reippailemaan. Jeti ja Aksu oli viettäneet päivän yksinään, joten molemmilla oli jo kiire ulkoilemaan. Tällä hetkellä käytetään molemmat vielä erikseen, koska  molemmilla on voimia kuin pienessä pitäjässä ja jos ne yhdessä näkisivät jotain kiinnostavaa niin me oltaisiin kaverin kanssa piakkoin puskassa ihmettelemässä maailman menoa.

Ensin pääsikin lenkille vanhempi herrasmies eli Jeti. Jetin kanssa käytiin lyhyempi ja hitaampi lenkki, koska ikä painaa jo nivelissä. Jeti jaksoi hienosti ja haisteltiin hyvin tarkkaan kaikki hajut matkan varrella. Lumihangessakin ehdittiin kelliä ja pihassa meinattiin alkaa pötköttämään keskelle tietä... Häntä heilui kuitenkin ahkerasti ja pienen namilla houkuttelun jälkeen saatiin Jeti suostumaan sisälle. Herra nappasi heti lapaset suuhunsa ja loi meihin leveän hymyn ennen pötkähtämistä tyynylle. Siinä oli hyvä odotella Aksun lenkin ajan.

"Edustus" Aksun kanssa...
Aksun kanssa käytiinkin sitten pidemmällä ja käveltiin reippaampaa vauhtia. Nuoren pojan kanssa saa olla tarkempi vastaantulijoista ja muistakin ympäristön häiriöistä. Aksulla onkin koulutus koko ajan meneillään ja hän harjoittelee ahkerasti hyvänä koirakansalaisena olemista, kuten ohituksia ja omistajaan keskittymistä. Kun namit otetaan esille Aksu tuijottaa todella hienosti silmiin, suuri ja leveä rotikan hymy koko naamalla. Kun on tarpeeksi napitettu silmiin jatketaan matkaa hienosti remmi löysällä (ainakin useimmiten ;)). Tähän asti ollaan käyty Aksun kanssa vain lähialueilla ja häiriöttömässä ympäristössä, koska sitä voimaa löytyy tämän kokoiselta kaverilta aika paljon, eikä tällainen hento 16v sitä kovin paljon pitele. Nyt ollaan kuitenkin jo uskallauduttu vähän pidemmille kävelyille ja tähän asti on mennyt hienosti. Aksu on kävellyt nätisti ja heti pyydettäessä on ottanut kontaktin. Ihana persoona kerta kaikkiaan.
Ja sorry, kun mun oma lärvi komeilee molemmissa kuvissa, mutta nyt ei ollut tarjolla kuvia Jetistä ja Aksusta yksinään, joten saatte nyt katsella tällaisia kuvia...      

1 kommentti:

  1. Teille on haaste! :) http://nemonblogi.blogspot.fi/2014/03/haastehaastehaaste.html

    VastaaPoista