lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kato mamma mä osaan uida!

Mamma mihin sä menit, mua vähän jänskättää...

Tänään koitti kauan odotettu koirauimala päivä. Aamulla jouduttiin nousemaan ylös jo kahdeksalta ja lähdettiin ajelemaan kohti koirasporttia... Gloriaa kyseinen seikka ei haitannut ja se oli heti hengessä mukana. Puri kengännauhoja, riehui hihnan kanssa, syöksähteli sinne ja tänne. Viimein päästiin autoon ja Gloria pötkähti lattialle ja rentoutui. Minuutissa nollasta sataan...

Luulin varanneeni neljälle koiralle tunnin ajan mutta ilmeisesti olin unohtanut tämän olennaisen tiedon varausviestistä, koska meille olikin varattu puolituntia. Onneksi saatiin homma pyörimään niin kivasti ja kaikki koirat tuli reippaasti omalla vuorolla, että suurempaa kiirettä ei tullut ja puolituntia riitti hyvin. Ja uskokaa pois kaikki koirat oli omasta uintituokiosta todella väsyneitä ja puuskuttivat kuin suurenkin juoksulenkin jälkeen. Edellisellä kerralla paljon yli vuosi sitten Gloriaa jännitti todella paljon eikä uiminen ollut sen mielestä kovinkaan hauskaa. Se oli myös todella väsynyt uinnin jälkeen ja paljon arempi kuin nykyään. Muistan, kun itsekkin vain hyvin varovasti yritin houkutella sitä nakilla pelastusliiviin. Siitä on kehitytty paljon ja tänään Gloria antoi itsevarmasti laittaa liivin päälle ja meni ihan reippaasti rampillekin. Itselle ehkä on myös tullut tietynlaista varmuutta toimia Gloria kanssa, joka sitten vaikuttaa neitiin positiivisesti.











Tällä kertaa Gloria oli heti menossa veteen eikä epäröinyt hetkeäkään. Se ui reippaasti, tasapainoisesti, käytti koko kroppaansa ja uintiasento oli kuulemma hyvä. Vedettiin tällä kertaa kuusi puolikasta kierrosta ja se riitti hyvin. Gloria oli siitä väsynyt mutta ei liian väsynyt.;) Sen jälkeen kuivailtiin ja odotettiin muiden uintien ajan.
Minulle oli todella suuri yllätys, että Gloria todella tykkäsi hommasta tällä kertaa ja, että sen liike oli niin tasapainoista. Kesällä uidessaan se pärskii vettä joka suuntaan ja tuntuu kauhovan etupäällä kuin hengen hädässä mutta takaosan käyttö unohtuu. Nyt se käytti koko kroppaa tasapainoisesti. Meidän "uimaopettaja" sanoikin, että tasapainoinen uiminen voi hyvinkin johtua liiveistä. Meidän täytyykin varmaan käydä Glorian kanssa ennen kesää uimaliivi ostoksilla ja ostaa hyvät, istuvat uimaliivit. Meidän pelastusliivit ei luultavasti ole kovin hyvät tähän hommaan, koska ne rajoittaa paljon jalkojen liikkumista.










Nelli, Kerttu ja Tessukin pärjäsivät hienosti. Kaikkia jännitti mutta kaikki lähti hirmu reippaasti rampilta uimaan. Ketään ei tarvinnut kovinkaan paljon houkutella tai nostaa altaaseen, vaan kaikki oli heti rampilta menossa. Kaikki herrat ja neidit uivat itselleen sopivan määrän kierroksia ja sitten vaihdettiin kätevästi seuraava koira altaaseen.  Toivottavasti kaikki koirat olisi kesälläkin yhtä innokkaita!:) Koirasportti sai meistä kyllä  vakioasiakkaat ja olisi mahtava päästä pian uudelleen polskimaan. Jos ei tänä keväänä niin ainakin ensi syksynä/talvena.;) Alla vielä Annikan ottama ja tekemä videon pätkä muksulin uinnista!

1 kommentti: