maanantai 10. maaliskuuta 2014

Tokonuoret valmennusviikonloppu 7-9.3. part.1


Joko mennään treenaamaan?
Huh, mistäpä sitä aloittaisi. Mahtava viikonloppu takana ja tuli taas tuutin täydeltä uusia treenivinkkejä. Kouluttajat oli mahtavia, tyypit parhaita ja Gloria oli super. Saatiin hirveästi uusia treenitapoja ja varsinkin yksilölliset treeniajat oli todella hyödyllisiä, kun saatiin vinkkejä juuri niihin meidän ongelmiin. Viikonlopun aikana tulikin sitten käytyä yksilötreeneissä läpi kaikki meidän alokkaan ongelmat eli pitkien seuruiden lopahtaminen, jäävien sekoittelu, hypyssä liian lähelle jääminen jne. Sitten, kun alokkaan ongelmat loppuivat niin keskityttiin sitten vikoissa treeneissä avossa tuleviin uusiin liikkeisiin ja saatiinkin sitten neuvoja noudon  opiskeluun ja kaukojen alusteluun. Kokonaisuudessaan siis  hyödyllinen viikonloppu, jonka aikana edistyttiin enemmän kuin meidän kaikkien viime kuukausien aikana yhteensä... Itse sain lauantaina ihanan pahoinvoinnin, joka jatkuikin koko viikonlopun ajan. Pystyin kuitenkin vetämään treenit hyvin, joten kotiinkaan en halunnut lähteä. Kävi sitten vain niin, että en syönyt koko viikonlopun aikana suunnilleen mitään. Elin parilla kurkkuviipaleella ja feta paloilla. Mitä sitä ei tekisi Glorian puolesta...:P

Perjantaina saavuttiin Klaukkalan hallille iltapäivällä. Aluksi oli hieman tutustumista mutta melkein heti alkoivat kuitenkin kunnon treenit. Ryhmä jaettiin illaksi kahteen osaan, joista toinen teki erilaisia paikallamakuita ja istumisia, ja toinen teki kontaktitreenejä. Glorian paikallamakuut ja istumiset oli superit. Istumista ei oltu tehty koskaan, mutta sekin vedettiin hienosti. Paikallamakuita tehtiin niin, että koirat oli ringissä, ja ohjaajat kierteli väleistä sekä niin, että esim. hypittiin/mentiin kyykkyyn koiran edessä tms. Tehtiin siis todella monenlaisia paikkiksia. Otettiin myös alkuun luoksepäästävyys, joka meni myös kivasti eikä Gloria väistänyt/noussut seisomaan.

Hieno kontakti!
Kontaktitreenit meni myös hienosti. Olen niin onnellinen, että tehtiin silloin alussa hyvät pohjat valmiiksi kontaktitreenien merkeissä. Gloria piti kontaktia hyvin yllä, vaikka korvan edestä lensi palloa ja lelua, kuului vääriä käskyjä, vingutettiin vinkulelua, rapisteltiin herkkupussia... Itsekin vähän yllätyin sillä Gloria ei vilkaissut häiriötekiöitä kuin kerran omalla vuorollaan. Kontaktin pysyvyydestä saatiin kehujakin ja olin ylpeä muksusta!;)  Tämän kannalta meidän on helppo lähteä kokeisiin, koska itseni ei tarvitse jännittää sitä, että erilaiset häiriöt haittaisi meidän suoritusta.

Illalla mentiin bussilla Siikarannan hotellille, jossa syötiin illallinen ja mentiin nukkumaan. Kämppiksenä meillä oli Josefina ja tolleri Mauri. Maurin mielestä Gloria oli todella ihastuttava mutta Glorian mielestä Maurin ahdistelu oli pelottavaa... Näiden kahden kommunikointia oli huvittavaa seurata. Ensin Mauri meni tekemään tuttavuutta Glorian kanssa---> Gloria irvisti. Mauri perääntyi todella hölmistyneen näköisenä, mutta meni pian uudestaan haistelemaan----> Gloria nasautti hampaita ja meni sängyn alle piiloon. Hyvin näillä kahdella kuitenkin lopulta meni ja meillä oli todella kiva viikonloppu. Kiitokset seurasta!:)

Lauantai

Lauantaina aloitettiin aamun treenit Annan opissa. Kaikille oli varattu yksilöllinen n.20min (?) treeniaika, jossa ehti hyvin paneutua ongelmakohtiin. Me otettiin aiheeksi seuruiden lopahtaminen loppua kohden ja saatiinkin siihen toimivia vinkkejä. Anna myös huomautti esim. minun omasta perusasentojen korjailusta, jota teen vahingossa aika usein.  Päästiin hyvään alkuun seuruun osalta ja aijon jatkaa näillä vinkeillä. Treenin jälkeen Gloria meni boksiin nukkumaan ja itse seurailin muiden treenejä. Siinäkin oppi paljon, kun seurasi muita.


Sitten olikin vuorossa ruoka  ja ruoan jälkeen oli Katri Syvärisen pitämä luento. Luennon aihetta en osaa hienosti tiivistettynä kertoa mutta pääasiassa Katri puhui tavoitteista, uskomuksista, mielestä jne. Eli siis kannustettiin tekemään tarkkoja tavoitteita joihin tähdätä ja tekemään erilaisia mielikuva harjoituksia. Luento oli paras millä olen ollut ja väliin tehtiin aina itse näitä mielikuva harjoituksia, joissa piti miettiä missä haluaa nähdä itsensä, kun tavoitteet on saavutettu. Itse liitelin Glorian kanssa kevyesti tokokentillä ja oltiin ottamassa vastaan TK1 mitalia. Gloria seurasi kokeissa pitkätkin pätkät häntä heiluen ja pelottavankin tuomarin tullessa vastaan se luotti siihen, että minä hoidan tilanteen. Meidän tulevaisuuden tavoitteet ovat siis saada kokoon teknisesti hyvä suoritus, joka on samalla iloinen ja innokas. Sekä se, että Gloria luottaa minuun tilanteessa kuin tilanteessa. Tällaisena tulostavoitteena, joka ei suinkaan ole niin tärkeä mutta innostava kuitenkin oli sitten tuo TK1 maininta. Sellaisia mielikuvia siis!;)



Kerron loput viikonlopusta toisessa postauksessa, koska en halua väsyttää teitä lukijoita tällaisella maratoni postauksella. En tiedä jaksoiko tätäkään kukaan loppuun lukea... Kokeisiin ollaan kuitenkin menossa mahdollisimman pian ja laskeskelin, että seuruun kuntoon saamiseen menee n. 5vk. Eli ensi kuun lopussa tai toukokuun alussa. Odotan jo ihan hirveästi, koska nyt aijon itsekin panostaa täysillä suoritukseen, tehdä mielikuva harjoituksia ennen koetta ja suunnitella meille toimivan taktiikan koepaikalle. Tavoitteena olisi sellainen täsmällinen ja suunniteltu suoritus, eikä sellainen kaoottinen sekamelska mikä viime kerralla. Tästä on nyt hyvä jatkaa. Kiitokset vielä täältä blogin kautta kaikille ohjaajille ja ryhmäläisille!:)





2 kommenttia:

  1. Pakko kysyä, että millaisia vinkkejä saitte seuruun lopahtamisen estämiseksi?:D Meillä kans tuppaa into lopahtamaan pitkässä seuruussa eikä oikein tunnu ideat riittävän miten saisi siitä liikkeestä maailman hauskimman.

    VastaaPoista