tiistai 22. huhtikuuta 2014

Arkistojen kätköstä löydetty haaste...

Kolusin arkistojen kätköistä meille annetun haateen. Haaste tuli meille siis Pauliinan blogista enkä ole vieläkään tehnyt sitä. Nyt teki mieli kirjoittaa, mutta kunnollista jutun aihetta tulee vasta muutaman päivän sisällä, joten päätin toteuttaa tämän. Kiitos siis haasteesta, joka annettiin meille ?.9.2013.;)



1. Otatteko koiran harrastusten mukaan vai harrastuksen/-set koiran mukaan?
Ihan alunperin koira harrastusten mukaan, mutta sitten kun koira talossa on, ja joku laji ei terveydellisistä tai muista syistä iske niin silloin valitaan laji koiran mukaan.

Laji omistajan ja koiran mukaan niin molemmat nauttii...

2. Valitse jokaisesta FCI luokasta ''lempirotusi'', ja kerro miksi juuri valitsit kyseisen rodun?
Oikeastaan joistakin ryhmistä en löytänyt yhtäkään itseäni iskevää rotua, ja joissakin niitä oli muutamia, joten skippaan tämän suosiolla!;)

3. Koirasi/Koiriesi parhaat puolet? Entäpä huonot puolet?
Tätä on kysytty varmaan jokaisessa haasteessa ja vastaan aina hiukan eritavalla. Tällä kertaa vastaus on se, että Gloriassa parasta on se, että se on Gloria. Huonoja puolia ei kerrota, koska niitä ei ole tai ne johtuu yksinomaan omistajasta ja omistajan omista virheistä...

4. Haluaisitko ryhtyä kasvattamaan jotain koirarotua joskus? Jos haluaisit, niin mitä rotua/rotuja?
En haluaisi. Pitäisi ottaa niin monia asioita huomioon ja jaksaa tehdä ihan oikeasti töitä sen eteen, että löytää terveet, hyväluontoiset ja sukusiitosprosentiltaan yhteen sopivat yksilöt.

5. Kavereiden kanssa kaupungille ja sieltä kaverille yökylään vai koirien kanssa lenkille/treenaan yms? Perustele vastauksesi.
Molemmat, mutta ehkä kuitenkin jälkimmäinen. Suurin osa kavereista on koiraihmisiä eli lenkki/treenit menee mahtavassa seurassa. Toisaalta noi kaksi voisi myös yhdistää ja viettää yökylää treenien ja lenkkeilyn merkeissä. Kaupungilla hilluminen taas ei ole mun juttu.

6. Minkä kokoiset koirat ovat sinun mieleen?
(kääpiöt alle 30cm, pienet 30-45cm, keskikokoiset/isot 45-65cm vai jätit yli 65cm) Perustele ja mainitse muutama kiinnostava rotu valitsemastasi kokoryhmästä.

Pienet ja keskikokoiset. Esimerkkeinä westie ja irski.

7. Kiinostaisiko sinua lähteä joskus koirasi/koiriesi kanssa vaeltamaa jonnekkin kaemmaksi vaikkapa pariksi päiväksi-viikoksi?
Joo ehdottomasti. Pieni parin päivän vaellus on jo suunniteltu ja sinne lähdetään, kun kesä koittaa!

8. Mitkä ovat loppuvuoden ''pikku tavoitteet'' sinulla koirasi/koiriesi kanssa?
Saako olla iso tavoite?;) Se koulari alokkaasta olisi ihan must juttu. Kisauran korkkaus avossa olisi myös mahtavaa. Terveenä pysyminen kuitenkin tärkeintä!

9. Panta vai valjaat? Hihna vai flexi? Vai molemmat?
Valjaat lenkillä, panta treeneissä. Ja viimeisistä hihna. (Okei, on se fleksikin joskus käytössä...)

10. Mitä rotua/rotuja et voisi kuvitella itselläsi koskaan?
Niitä on liikaa... Seurakoirat/kääpiökoirat ei iske. Liikaa turkkia ja sairauksia näin kärjistettynä. Vinttikoirat ei myöskään, koska harrastustoiveet ei täsmää rodun ominaisuuksiin. Lyhytkuonoiset (mopsi, enkkubulli), koska hengitysongelmat. Osa paimenista ei myöskään oikein itselleni sovi.

11. Kuva, joka kertoo koirasi onnellisuudesta ja iloisuudesta :)



2 kommenttia: