keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pientä iltapuuhaa...

Romppu on sellainen virtapiikki, että se sekoaa, jos se saa ainoastaan päivittäiset neljä lenkkiä eikä muuta ohjelmaa. Se tarvitsee lenkkien ohella myös aivotyötä tai matonreuna alkaa saamaan kyytiä ja Gloriaa kiusataan oikein olan takaa... Usein nappaankin naksuttimen käteen ja otan molemmat koirat vuorotellen kodinhoitohuoneeseen tekemään muutaman minuutin aivotyöt. Rompun kanssa ollaan kerrattu noudon alkeita ja kohdetta. Gloria puolestaan on saanut hömppäillä vanhoja temppuja sekä rallytokon eteentuloja.

Tänään tökkäsin kameran korokkeelle ja nappasin molempien harjoittelusta lyhyen videon. Koska meiltä ei löydy vieläkään videonmuokkausohjelmaa, niin näissä videoissa ei nyt ole mitään alku- tai lopputekstejä tms. mutta koska nämä on vain tällaiset pienet hömppäpätkät treeneistä niin tuskinpa niillä teksteillä mitään tekee.



Videolla näkyy hyvin Glorian mahtava asenne tekemiseen. Se rakastaa treenaamista ja uuden opettelua. Varsinkin sheippaamalla temppujen treenaaminen sujuu todella nopeasti kunhan allekirjoittanut saa naksun ajoituksen kohdilleen. Edelleen itselläni pieniä ongelmia poimia oikea toiminto, mutta koko ajan tässä kehitytään. Glorialla treenin alla oli siis uusi temppu kumarra/vaani/pyllistä, jota olen yrittänyt opettaa sille jo pitkään siinä onnistumatta. Nyt tajusin kuitenkin, että kun Gloria juoksee kohteelle eikä saa naksausta heti, se alkaa laskemaan ylävartaloa alaspäin, mikä on juuri sitä mitä haluan. Aloin siis naksuttelemaan siitä ja ei mennyt kuin muutama toisto niin Gloria kumarteli jo hyvin sujuvasti. Kohteen häivytys alta pois niin tadaa, temppu on valmis! Yhdessä kohdassa näkyy jo, että kohteen ei tarvitse olla enää alla Glorian kumartaessa eli kunhan saadaan idea kohdilleen niin nappaan kohteena olevan kirjan pois ja Gloria saa hetken miettiä miten saisi minut taas naksumaan.:)



Romeo puolestaan teki noudon pitoa kevyellä tunnarikapulalla. Rompun asenne treenaamiseen on ihan erilainen kuin Glorialla. Kun Gloria opettelee uutta asiaa, se koheltaa hurjan paljon, kunnes osuu vahingossa oikeaan ja alkaa sitten keskittymään siihen mikä meni oikein. Sillä on kuitenkin mieletön energia päällä koko ajan, kun taas Romppu poikamaisesti mietiskelee ja mutustelee oikeaa toimintoa, ja naksun äänen kuultua menee vielä muutama hetki ennen kuin Rompulla sytyttää. Se on niin ihana pikkumies, kun se miettii mikä meni oikein. Omalla tavallaan molemmilla on kiva tyyli oppia allekirjoittaneen vaan täytyy keskittyä aina vaihdon jälkeen, jotta osaan suhteuttaa oman tekemisen koiran työskentelyyn sopivaksi. Ja videoita katsoessa kannattaa laittaa ääni pienelle. Oma suloääneni kuulostaa kamalalta, jos äänet on kovalla...:P

10 kommenttia:

  1. Tosi innokkaan oloinen pikkukoira.:) Ton kumartamisen vois opettaa joskus Elsallekin, se osaa aivan liian vähän temppuja.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ne ei kumpikaan meinaa pysyä pöksyissään, kun huomaavat, että pääsevät treenaamaan. Toinen huutaa aina oven takana, kun pitäisi päästä tekemään nyt eikä kohta. Jep ja kannattaa. Tuo oli koirallekkin hieman haastavampi opettaa, jos ei halunnut houkutella, vaan juuri sheippaamalla lähteä kokeilemaan.

      Poista
  2. Voi että on ihania tapauksia nuo sinun koirat!:) meillä westie on ihan toista maata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitoksia! Ne on kyllä mahtavia molemmat!:)

      Poista
  3. Ihania temppuwestejä. <3 Glorian sutimisesta tuli mun edesmennyt muorikoira mieleen. Se tohelsi samalla tavalla. :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ne on kyllä mahtavia temppuilijoita molemmat!:) Ja voi että, nämä vanhemmat toheltajat on kyllä niin rakkaita!<3

      Poista
  4. Kiva kun laitoit videot, mukava nähdä muiden kotitreenejä. Mihin muuten laitat toisen koiran siksi aikaa kun treenaat toisen kanssa, ja ovatko mustasukkaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommetista! Itsekin tykkään katsoa videota muiden treeneistä, saa itsekkin hyviä ideoita.:) Yleensä tehdään hommia meidän kodinhoitohuoneessa, jolloin saan toisen aina oven taakse odottamaan. Jos molemmilla on paljon energiaa niin oven takaa saattaa kuulua ainakin alussa pienoinen konsertti, joka sisältää erinäistä ölinää, mutta useimmiten toinen odottelee nätisti oven takana.

      Poista
  5. Ihania videoita. Kiinnostaa toi palkkaus/namit; mitä käytät ja vähennätkö päivän ruoka-annoksesta jotain vai miten palkkaat niin, että ruoka silti maistuu eikä pääse lihoomaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No siis Gloriahan on jo muutenkin suhteellisen hoikka. Ennen lihoi helposti, joten nykyään ruoka menee punnittuna. Nameja ei kumminkaan tarvitse vähentää päivän annoksesta, sillä pysyy kunnossa muutenkin. Punnitaan Gloriaa säännöllisin väliajoin, joten jos pääsee vähänkin lihomaan niin voi tarttua siihen painoon heti.

      Romppu puolestaan on saanut saikulta vähän ylikiloja, ja niitä yritetään pudottaa pois. Löysin paikallisesta eläinkaupasta hirven lihasta kuivatettuja puolikkaan pikkurillinkynnen kokoisia paloja. Maku on todennäköisesti kuitenkin vahva, koska noiden eteen tehdään mitä vaan eikä pääse lihomaan, koska nuo namit on niin pieniä. Joskus jos tehdään pidempi treeni niin namit vähennetään toki päivän annoksesta. Ja ruoka maistuu molemmilla, sillä ihan sama kuinka paljon ne saa ruokaa niin aina maistuu!;)

      Poista