perjantai 25. tammikuuta 2013

Ensi viikolla me...

tokoillaan niin että aivot rutisee. Tein meille hienon suunnitelman meidän ensi viikon tokoilusta. Tällä kertaa toteutan suunnitelman ja viikon jälkeen kirjoitan teille "raportin" miten viikko meni ja kannattiko suunnitelma.
Panostamme ensiviikolla liikkeisiin yksitellen ja paneudumme ongelmakohtiin ahkerasti. Niitä ongelmia meillä riittääkin aika mukavasti ja välillä menee hermo, kun tekisi jo mieli kokeisiin mutta mikään harjoittelu ei tunnu tuottavan tulosta. Lainaten yhden petsieläisen sanoin: "Kun asia x tokossa toimii, pettää asia y." Näinhän se menee. Kun luulee kaiken menevän hyvin ja yksi asia on vihdoin saatu kasaan ilmestyy uusi ongelma jota sitten taas ratkotaan ja kun se on koossa tapahtuu taas jotain yllättävää. Niin turhauttavaa, mutta ah niin ihanaa!;)

Menisihän siitä harrastuksesta maku, jos kaikki aina sujuisi hienosti ja menisi suunnitelmien mukaan. Plussaa annan itselleni siitä etten ole luovuttanut vaan jatkanut ahkertasi ongelmista huolimatta. Ohjattuihin lähdettään toivottavasti keväällä ainakin sain asiaa hiukan eteenpäin kun sain ohjaajan vihdoin langan päähän. Jees, sitten jos ja kun aletaan edistyä huimaa vauhtia (Heh, ainahan sitä saa unelmoida) niin ei ne kokeet kesällä olekaan ehkä niin mahdoton ajatus. Liki neljäkuukautta kesään, mehän ehditään harjoitella ALO-liikkeet kymmenesti kasaan... Totista toiveajattelua!

maanantai

tiistai
keskiviikko
torstai
perjantai

seuraaminen

luoksari
liikkeestä seis
jäävät
makuu+extrat
- oikea kohta
- kontakti
- perusasennot
- Jää ekalla käskyllä.

- Tajuaa käskyn.
- Napakka seis.
- Erottaa käskyt
- Hauskuus
- Kesto
- Motivaatio


Tällainen suunnitelma siis. Ylärivillä näkyy päivä, toisella rivillä liike ja kolmannella se mihin kiinnitetään huomiota ja vahvistellaan. Ajattelin että koska seuraamista tarvitaan osana melkein kaikkiin liikkeisiin niin se tulee luonnollisesti ekana. Toisena tulee luoksarin istumaan jääminen. Se on suhteellisen vaikea vielä, mutta pikkuhiljaa. Kolmantena seis ja se ei tule seuraamiseen liitettynä vaan omana juttunaan niin että koira kulkee edessäni ja siihen sitten seisautellaan. Jäävät meinaa molempia jääviä eli seis ja maahan. Molemmat niin ettei niitä liitetä seuraamiseen ennen kuin koira tunnistaa käskyt kunnolla. Perjantai makuu on normaali paikallamakuu, mutta koska G:stä maahan meno on niin mahtavaa niin sitä ei vahvistella kauaa ettei ala ennakoimaan. Ekstrana tehdään kaikkea mukavaa ja hauskaa mikä kuitenkin liittyy treenaamiseen ettei into ihan lopahda. :)

Ps. Nuo taulukon tekstit meni tuollain oudosti joten onko vinkkejä miten saan ne oikeen?

2 kommenttia:

  1. Mullaki on tokosuunnitelma, mutta vähän erilainen. Elsalla on pari liikettä mitä se ei kunnolla osaa, koitan niihin nyt enimmäkseen panostaa ja sitten siinä sivussa treenaan tasapuolisesti muita liikkeitä. Laitan paperiseen päiväkirjaan ylös mitä liikkeitä minäki päivänä olen ottanut niin tulee tasapuolisesti kaikkia.:D En tiedä toimiiko tääkään, mutta olisi kans haaveissa korkata ALO kesällä.:)

    VastaaPoista
  2. Mahtava ajatus tuo treenipäivyrin pito. Ite oon yrittänyt sitä, mutta se vähän jäi... Nyt pitäisi aloittaa uudestaan niin tietäisi mitä on tehnyt ja mitä pitäisi vielä tehdä. Tsemiä teille ALOn korkaamiseen, ehkä mekin päästään kesällä koettamaan!:)

    VastaaPoista