maanantai 7. tammikuuta 2013

Tokokoiran abc

Huomasin että petsiessä oli joku ihana ihminen linkannut todella hyvän blogin nimeltään tokokoiran abc. Löysin todella paljon hyviä treeni vinkkejä ja erilaisia tapoja liikkeiden opettamiseen sekä suorittamiseen. Ihan mahtavaa. Tajusin monia asioita mitä teen treenatessa väärin, mitä kannattaisi tehdä toisin ja miten Gloria oppisi ne paremmin. Blogi on siis koira alan yritys Hirveen harmikoiran blogi. Käykääpä ehdottomasti kurkkasemassa, saatatte löytää hienoja vinkkejä teidänkin treenailuun.
Klik!


Olen todella tyytyväinen meidän viimeaikojen tokoiluun. Ei olla tehty kovinkaan paljon, mutta se mitä on tehty on kyllä ollut ihan mahtavaa. Muutama päivä takaperin menin vartavasten tekemään muutaman vauhtiluoksarin ulos. Otin mahtavan ihanan lelupalkan mukaan ja sekös sai koiran riemastumaan. Otin koiran perusasentoon, sanoin istu ja se JÄI. Muistaakseni ekalla käskyllä.  Kävelin, käännyin ja annoin käskyn. Ja se tulee ja millä vauhdilla. Heitin lelun sitten taakseni niin että sai vielä vähän lisää vauhtia ja sitten hirveet riehumiset. En ottanut kuin pari kertaa ettei ala ennakoimaan käskyä. Pitää yrittää pysyä tasapainossa tuon paikalla istumisen ja itse luoksetulon harjoittelussa. Tuolla blogin sivuilla olikin muuten hyvä vinkki myös siihen miten luoksetuloa ei aina tarvitse treenata niin että koiran jättää istumaan. Kurkatkaa blogi niin saatte tietää...;)

Muutenkin tarvitsisin nyt itselleni hurjasti lisää kärsivällisyyttä. Pitäisi oppia ottamaan liikkeitä niin että ei harjoittele niitä kokonaisina vaan pätkinä ja osissa. Esim. seuraamisessa ottaa joku kerta asiaksi käännökset ja toisena päivänä harjoitteleekin seuraamista tiiviimmäksi tai innokkaammaksi. Luoksarissa taas ottaa välillä perusasentoon tuloa ja välillä muistaa treenata istumaan jäämistä. Jäävissä treenaa välillä sitä itse jäävää eli seisomista tai maahan menoa ja välillä ottaa sen osaksi liikettä.  Juu ja en mä nyt sentään aina kokeenomaisesti vedä, älkää luulkokaan. :) Mutta välillä etenen vahingossa liian nopsaan tai treenaan ainoastaan minulle mieluisimpia liikkeitä, joka ei kyllä auta yhtään meidän edistymistä. Lisäksi mun treenien suunnittelu on vähän niin ja näin. Olen jo pitkään ajatellut rakentaa meille jonkinlaisen treenisuunnitelman niin että kaikkea tulisi harjoiteltua tasapuolisesti ja edettäsiin tarpeeksi hitaasti, mutta siitä ei ole vieläkään tullut mitään. Ehkä piakkoin sen teen ja suunnittelen ja voisin sen tännekkin laittaa.

Tästä höpinästä tulikin mieleen että ajattelin aloittaa jo hypyn treenaamisen aloittelun. Olen ajatellut opettaa sen G:lle kosketusalustalla tai kipolla. Aletaan nyt harjoittelemaan kosketusalustaa, kun jalka on vielä siinä kunnossa ettei sillä parane ehdoin tahdoin hyppiä. Saadaan hyvät perustat tällekkin liikkeelle.

Itseasiassa kun tarkemmin ajattelee olen aika tyytyväinen siihen että nyt on talvi. Nyt tuntuu että löytyy todella paljon aikaa treenata kaikkea perusteellisesti sisällä. Esim. perusasento on parantunut huimasti ja nyt pystyn vielä oikein tehotreenaamaan sitä, sillä sisällä ei mahdu oikein muuta tekemään... Myös peruskäskyjä pystyn treenaamaan sisällä eli saadaan jäävillekkin hyvät pohjat peruskäskyjen kautta. Olen opetellut puoliksi uudestaan makuun ja istumaan jäämisen, sillä niihin tuli täysin uudet käskysanat jne. Paljon on saatu aikaan, mutta paljon on vielä tehtävää ennen kesän/syksyn kokeita! Tulis nyt edes yhdet möllit, että saadaan ne alle ennen virallisia...
Kiva jos joku jaksoi tämän tarinoinnin lukea, itse vaan innostun tokoilusta niin paljon että pakko purkaa innostusta johonkin!:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti