sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Back On Track



Huh huh, tuhlasin kolme päivää lomastani miettimällä tarvitaanko me oikeasti tuota nimenomaista tuotetta, johon otsikkokin vinkkaa... BOTit on ainakin allekirjoittaneen rahapussukalle turhan kalliita normaali hintaisena, mutta tällä kertaa huomasin mustissa&mirrissä 50% alennuksen kyseisistä koiranloimista ja verkkoloimista. Kyllä se nytkin kirpaisi aika pahasti, mutta tulipahan joku päätös tehtyä! Nyt sitten odotetaan jännityksellä, että istuuko se, sillä mittaus oli helpommin sanottu kuin tehty. Gloriasta oli älytöntä seistä pönöttää mallina, kun me yksi perheenjäsen kerrallaan mitattiin sen selän pituutta. Ensimmäisellä mittauksella sain itse tulokseksi 37cm, äiti sai mitattua selän pituuden about 35cm, iskä vuorostaan sai tulokseksi 30cm ja lopulta tarkalla mittauksella saatiin tulokseksi 33-34cm. Huh, mikä työ yhden selän mittaaminen. Toivottavasti tilaamani koko on oikea, ärsyttää jos kaikenlisäksi täytyisi vielä palauttaa...

Ja vastaus kaikkien sisällä kutkuttaneeseen kysymykseen elikkä miksi? Gloriahan kävi Erikalla hierottavana nyt reilu viikko takaperin ja jälleen löytyi jumitusta ristiluun ja lantiokorin alueelta. Lantion alue on ollut jumissa nyt aika usein. Osteopaatti huomasi samaisen asian käsitellessään Gn syksyllä. Eli toivoisin, että tuo helppaisi pikkuisen tuohon lantioon ja auttaisi sen kunnossa pitämisessä. Halusin myös treeneihin jonkun lämpimän vaatteen/puvun/loimen, joka oikeasti pitää isoimmat lihasryhmät lämpimänä.(Meidän kaikki takit on ihan yhtä tyhjän kanssa, vaikka niitä olisi kymmenen päällekäin...)  Erikakin painotti meille lämmittelyn tärkeyttä aina ennen tokoilua, joten tämä auttaa sitten siinä. Yleensä lämpätään aina käppäisemällä treeneihin rantaa pitkin, mutta kun kuitenkin taukoillaan aina tekemisen välissä niin lihakset ehtii jäähtyä. Pahimmassa tapauksessa niin paljon, että tuloksena on sitten jumeja, kun treenataan kylmällä kropalla.

Se mikä itseäni mietitytti näin kauan oli se, että kyseinen loimi ei ole tarkoitettu liikkumiseen. Tietyn rakenteen omaavalla koiralla se saattaa vissiin jopa häiritä etujalkojen liikettä esim. lämmitellessä. Samaten mietin, että onko tämä kuitenkin meille liian kuuma ja/tai onko se liian vahva. Sehän on kuitenkin tehty "lääkkeeksi" lihaksia/niveliä kipuileville koirille tai rankassa fyysisessä treenissä oleville. Päätin kuitenkin, että tilaan loimen ja testaan sen istuvuuden. Gloria saa myös kokeilla sitä päälle ja katsotaan mitä se siitä sanoo. Voihan sen aina palauttaa, jos se ei sovi. Tuotteesta on siis tulossa jonkinlainen esittely, jos se nyt edes mahtuu Glorian päälle...;)

Onko muiden koirilla joko Back On Trackin verkkoloimea tai koiranloimea? Mitä olette tykänneet? Onko tuotteesa ollut apua nivel/lihasvaivoissa?

4 kommenttia:

  1. Bottejana voi käyttää kuka vain. Nehän ei ole suunnattu vain niille kipuileville tai aktiivisille kisakoirille. Se ei myöskään itsessään estä lihaskireyksiä. Back on trackhän heijastaa lämpöä takaisin ja tehostaa verenkiertoa ja näin laukaisee jännittyneitä lihaksia ja parantaa suorituskykyä. Vaikka se lämmittääkin hyvin ei saa unohtaa lämmittelyjä, se vain ylläpitää lämpöä yllä.

    Mä suosittelen botteja todella käytettäväksi! Helmillä on botin talviloimi ja verkkoloimi. Kevät ja syksy käytetään verkkoloimea ja talviloimea tlvella. Kesällä yli 10 asteen lämmössä en pidä mitään, koska olen kovin skeptinen, miksi sillä pitäisi edesauttaa lämpöhalvausta...?

    Mulla on myös itselläni käytössä botin polvisuoja ja kyynärsuoja ja niiden vaikutuksen huomaa nopeasti. Ne on auttanut mua mun polviongelmissa ja käden kipuilussa paljon! Kun itse on kokenut ne toimiviksi, niin miksen hankkisi koirallenikin parasta? :)

    Back on track on kyllä huippuvalinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kokemuksesta! Meillä tosiaan pitäisi huomenna kotiutua tuon talviloimen. Katsotaan miten meillä toimii/tykkääkö koirulit. Toivotaan vaan, että koko on sopiva. Me tosiaan otettiin tuo talviloimi, koska olin kovin skeptinen tuon ohuen verkkoloimen toimivuudesta, mutta kiva kuulla, että sekin toimii hyvin. Me käytetään bottia pääasiassa talvitreeneissä ja viileässä hallissa, joten tuo talviloimi sopi meille parhaiten. Ja kiva kun on omallakin kohdalla kokemusta niin tietää, että nuo ikeasti toimivat!:)

      Poista
  2. Tarmolla on kanssa verkkoloimi, koska ajattelin että se toppa versio saattaa olla westielle turhan tuhti muuten kuin pakkasella. Ostin sen loimen ihan vain turhamaisuuttani, jotta näytettäisiin treeneissä ja kisoissa ammattimaisilta ja tyylikkäiltä, mutta hämmästyin, että se oikeasti toimii! Jotenkin se saa veren kunnolla kiertämään ja muutenkin lämmittää hyvin. Ennen treenejä alkuverkatessa tulee kakat muutaman minuutin sisään, kun muuten saisi kävellä ainakin sen 10-15min ennenkuin tulisi. Eli kyllä se toimii ja on vielä tyylikäskin! :) Tuskin kadut ostosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, mietin pitkään verkon ja topan välillä, mutta päädyin kumminkin toppaan, kun meillä tulee käyttöön pääasiassa talvitreeneihin ulos ja viileään halliin, joka on todella vetoisa. Joku käyttäjä myös sanoi, että vaikka koiralla on tuhtikin turkki niin ei silti tule kuuma tuon kanssa. Toivotaan ettei meilläkään... Mutta hienoa tietää, että se teilläkin toimii! En luultavasti kadu ellei nyt selviä, että koko on väärä. Netistä kun tilasin ja tuo mittausoperaatio oli tosiaan aika vaikea...

      Poista