lauantai 20. joulukuuta 2014

Toipumista ja Joulun odotusta...


Romppu tosiaan on nyt toipilaana ja liikkuu ainoastaan jalkaa könkäten. Ollaan käyty ainoastaan pakollisilla pissatuksilla, mutta pieneltä termiitiltä alkaa loppua kärsivällisyys lepäilyn kanssa. Eilinen ilta meni nukutushuuruissa, joten silloin ei ollut lepäämisen kanssa probleemaa, mutta nyt kun jätkä selvästi jaksaisi tehdä niin pitää koko ajan rajoittaa. Eläinlääkäri sanoi, että lenkaten menee todennäköisesti kolmesta viiteen päivää. Pitää siis ottaa rauhallisesti nyt viikon verran, jolloin ainoastaan lenkkeilyä hihnassa eikä mitään pitkiä maratooneja. Sen jälkeen pikkuhiljaa voi pidentää ja jalan mukaan mennään.

Todennäköisesti viikko ollaan ihan rauhallisesti, vaikka jalka olisi ok jo kolmen päivän päästä. Sen jälkeen aletaan kävelemään hihnassa pidempää ja vasta joskus parin viikon päästä uskaltaa oikeasti huokaista. Tammikuulle Romeo saa hieronnan, sillä könkkäys saa todennäköisesti selän jumiin! Kyllä tästä noustaan pikkuhiljaa. Onneksi pentukoulu jäi tauolle nyt pariksi viikoksi niin ei jää kertoja väliin. Tuo ryhmä on ollut kyllä meille todella hyödyllinen ihan kontaktin kannalta, vaikka mitään erityistä uutta ei ollakaan opittu.

Tänään Romeo varasi jo hiukan painoa kipeälle jalalle ja hitaassa vauhdissa käytti sitä jo ihan vakuuttavasti. Mutta koska hidastelu on termiitin mielestä tylsää niin mielummin se nostaa jalan ylös ja juoksee kolmella jalalla niin nopeasti kuin pääsee... Pissiminen on yhä vaikeaa, koska jätkä on oppinut nostamaan jalkaa jo kuukausi sitten ja nyt se joutuisi nojaamaan juuri sille kipeälle jalalle. Rompun ratkaisu ongelmaan on siis se ettei sitten pissitä. Lisäksi Romppu sai joko lääkärin aiheuttamasta stressistä tai kipulääkkeestä mahdottoman ripulin ja nyt se on sisäsiisteydestään huolimatta tehnyt jo kahdet läjät sisälle. Toivottavasti pieni kaapissa odotteleva joulupaketti toisi pikkuisen jouluun edes hitusen onnea!

Gloria viettää onnelista elämää, mutta on hieman loukkaantunut Rompun saamasta yltiömäisestä huomiosta. Onneksi se on päässyt nyt pidemmille lenkeille ja molemmat saivat tuliaisina omat peuran jänteet purtaviksi. Tuloksena siis kaksi onnellista koiraa! Tähän loppuun hyvän joulun toivotus kaikille lukijoille! Rentoutukaa ja viettäkää ihana joulu!:)

4 kommenttia:

  1. Voi että, toivottavasti jalka paranee mahdollisimman pian ja pääsette taas ulkoilemaan kunnolla. Muistan kyllä miten Timilläkin, joka yleensä on jopa aika rauhallinen, alkoi mennä hermo pikkupissatuksiin, kun silloin silmäoperaation aikaan piti olla useampi viikko rauhallisesti. :D Mutta pian se siitä järjestyy!
    Mukavaa joulua teillekin! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, toivotaan niin!:) Ja toivottavasti järjestyy, itse oon ihan kädetön, kun en oikein osaa tehdä mitään, kun koko ajan vaan tuijotan tota koiraa sillai: "No nyt se ehkä varasi vähän painoa, no ei sittenkään. No nyt se käveli normaalisti, no eipäs kävellytkään..." Alkaa käydä hermoille tämä. Mutta kiitos!:)

      Poista
  2. Kannattaa yrittää järjestää jotain aivotyöskentelyä pienelle niin sais ees vähän puhtia pois kun ei ulos pääse. Paranemisia Romeolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Jänteitä on järsinyt joka päivä, mutta pitää luultavasti lähipäivinä keksiä myös jotain kunnollista aivotyötä! Kiitokset!:)

      Poista