maanantai 29. joulukuuta 2014

Mitä mahtui vuoteen 2014?

Lähdin käymään läpi postauksia tämän vuoden alusta asti ja samalla muistelin miten tapahtumarikas tämä vuosi onkaan ollut. Tammikuussa ja helmikuussa ei tehty mitään ihmeempää. Lenkkeiltiin paljon jäällä ja käytiin pitkiä lenkkejä kavereiden kanssa. Helmikuussa käytiin muutamia kertoja yhteistreeneissä, ja Annikan ja Nellin kanssa käytiin niin maneesilla tokoilemassa kuin myös koulun pihalla. Jännitettiin myös maaliskuun valmennusleiriä ja pakersin koulun parissa ihan kiitettävästi.



Maaliskuussa oli ensimmäinen tokonuorten valmennus ja saatiin hurjan paljon uusia treenivinkkejä. Glorian kanssa saatiin kunnon treenibuustit ja tehtiin paljon töitä tokon parissa. Itse lenkitin myös "hoitokoiria", Jetiä ja Aksua,viikottain tai aina silloin kun oli tarvis. Maaliskuun lopussa Gloria pääsi uimalaan polskuttelemaan ja pärjäsi hyvin. Uintiasento oli tasapainoinen ja Gloria näytti jopa  nauttivan uimisesta!



Huhtikuussa, kun lumet alkoivat sulaa ja maa kuivua, lenkkeiltiin ahkerasti metsässä Annikan ja Nellin kanssa ja käytiin treenaamassa kentällä. Huhtikuun 12. päivä oli meidän tokouran huipentuma, kun Gloria nappasi Varkaudesta ensimmäisen ykköstuloksensa! Loppukuusta Gloria vietti synttäreitään ja täytti 7v. Allekirjottanut oli unohtanut rakkaan synttärin, mutta eipä tuo paljoa Gloriaa näyttänyt haittaavan.


Toukokuu oli kunnon treenikuukausi! Toukokuun alussa käytiin Jyväskylässä möllitokossa, ja Gloria teki töitä täysillä. Se sai 188p ja oli myös tuomarin suosikki!:) Tuo oli sellainen hyvän mielen möllitoko, sillä itselläkin oli todella mahtava fiilis oman suorituksemme jälkeen. Toukokuussa täytin itse vuosia ja samana päivänä tutustuttiin Glorian kanssa rallytokoon, kun Minna Hillebrandt tuli pitämään meille lyhytkurssin aiheesta.Tästä viikko eteenpäin koitti meidän pitkään odotettu reissu Seinäjoelle. Mentiin siis Annikan ja Nellin kanssa Seinäjoelle epävirallisiin rally-tokokisoihin. Meillä oli ihan mielettömän mahtava reissu ja molemmat koirat, Gloria ja Nelli, saivat hyväksytyn tuloksen omilta radoiltaan! Kisojen jälkeen tutkailtiin kaupunkia ja käppäiltiin ihanassa kesäpäivässä.



Kesäkuu oli todella hektinen kuukausi, oikeastaan liian hektinen kesälomaksi. Tein samaan aikaan itsenäistä kurssia uskonnosta, hoidin ihan hirveästi koiria ja kissoja, koska en ollut saanut kesätöitä ja kaikki ihmiset tuntuivat matkustavan samaan aikaan, pohdin toisen koiran ottamista ja treenasin Glorian kanssa. Kuukausi oli kuitenkin mahtava, sillä pääsin seuraamaan pienten westielapsien askeleita ensimmäisestä päivästä lähtien luovutusikään ja nyt tämän oman pikku jätkän elämää myös luovutusiän jälkeen! Gloria uiskenteli kesäkuun aikana paljon, kun käytiin melkeinpä joka päivä rannalla.



Heinäkuun kohokohtia oli SSKK:n epäviralliset rallytokoilut, joissa Gloria oli jälleen mahtava. Toisella radalla Gloria oli tuomarin suosikki ja toisella radalla se tuli toiseksi. Pääasia kuitenkin oli, että Gloria nautti ja sillä oli huisin kivaa! Tykästyin itsekin tämän jälkeen rallytokoon kunnolla ja aloin suunnittelemaan kisoja. Glorian kanssa vierailtiin Annikan mökillä ja vietettiin ihanat päivät rennosti mökkeillen. Myös meidän kauan odotettu reissu Kuusamoon pienelle karhunkierrokselle lähestyi ja matkaa suunniteltiin jo monia viikkoja aikaisemmin. Reissu oli koko loman kohokohta ja meillä oli ihan hirveän hauskaa.



Elokuun alussa koulut alkoivat jälleen, mutta mikään ei voinut pilata hyvää tuultani. Romppu kotiutui elokuun alussa ja kaikki pennun kasvatukseen liittyvät asiat vyöryi päälle. Olin aliarvioinut syvästi pennun kasvatuksen työmäärän. Lisäksi Glorian ärhentelyt pienelle korvaeläimelle lisäsi stressin määrää. Me selvittiin kuitenkin haasteista ja nyt meillä käppästelee kiltti ja rakas 7kk ikäinen jätkä. Elokuun lopussa menetin minulle erittäin tärkeän hoitokoiran, jonka olin tuntenut reilut seitsemän vuotta. Doris nukahti ikiuneen viidentoista vuoden kunnioitettavassa iässä. Doris oli ensimmäinen westie johon tutustuin ja vaikutti omalta osaltaan  paljon omaan rotuvalintaani!



Syyskuussa käytiin tekemässä meidän tokouran pohjanoteeraus Keuruulla. Saatiin 98p ja nollatulos. Tämän jälkeen jäätiin tiedostamattomalle tauolle tokosta ja keskityin enemmän Rompun sosiaalistamiseen. Glorian kanssa puolestaan vietettiin laatuaikaa metsälenkeillä. Tässä kuussa menetin toisen rakkaan hoitokoiran, kun Novascotiannoutaja Alma lähti viimeiselle matkalle ihan liian aikaisin vain 6v iässä.



Lokakuussa Gloria kävi osteopaatilla ja ranka oli edelleen hieman jumissa. Romppu puolestaan sai rokotukset ja niiden myötä menolipun treeneihin. Käytiinkin näyttelytreeneissä ja yhteistreeneissä pariin otteeseen. Lokakuun lopussa oltiin tämän vuoden toisella tokonuorten valmennusleirillä ja saatiin hiukan taas edistystä meidän paikallaan junnaavaan tokoiluun! Käytiin myös Romeo kanssa ensimmäisessä mätsärissä ja jätkä yllätti ollen BIS3 ensimmäisessä mätsärissään.


Marraskuussa käytettiin koiria jälleen uimalassa ja tällä kertaa Romppukin oli mukana. Gloria kävi rallytokoilemassa itselleen kaksi hyväksyttyä tulosta, tällä kertaa virallisia.



Joulukuussa Romppu aloitti pentukurssin ja Gloria aloitti samoihin aikoihin juoksunsa. Gloria kävi Erika Hankalinilla hieronnassa ja saatiin kroppa kuntoon. Rompulta puolestaan nyrjähti polvi, ja sitä parannellaan edelleen. Joulu oli ihana, ja pakkasten myötä käytiin monta kertaa Glorian kanssa metsässä lenkkeilemässä pakkasilmassa. Huh siinäpä tiivistettynä koko vuosi. Hurjan paljon saatiin aikaan. Pian tulossa vielä tavoitteet vuodelle 2015 ja sitten voidaan onnellisena heiluttaa hyvästit vuodelle 2014. Kiitos kaikille blogin lukijoille ihanasta vuodesta ja ihanista kommenteista, joita ollaan saatu. Olen kiitollinen aktiivisuudestanne. Mikään ei piristä enemmän kuin kiva kommentti!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti