sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Hetki aikaa rentoutua



Päätin lisätä tänne nyt tassujen hieronta "ohjeet". Gloria ainakin rakastui tassujen hierontaan, vaikka yleensä inhoaa tassuje koskemista Eli siis tässä tulee:

Aloitus:
Tarvitset hierontaan jonkin sortin tassurasvaa tai öljyä. Rauhallisen hetken päivästä n.30min sekä rentouttavaa musiikkia. Tiivistettynä sanoisin että tarkistathan aina ennen hierontaa että koira on terve eikä sillä ole ihottumia, kasvaimia tai että se ei muuten ole kipeä! Olethan käyttänyt koiran pisulla ulkona ennen hierontaa...

Hieronta:
Ota koira rauhalliseen paikkaan ja laita musiikkia soimaan. Laita koira kyljelleen lattialle, himmennä valoja ja ota rasvapurkki viereen. Ota rasvaa käteen ja ota ensimmäinen tassu käsittelyyn. Hiero rasvaa napakasti mutta rauhallisesti anturaan. Jos koira kutisee tassuista niin on hyvin tärkeää ettet hiero liian kevyesti ja kutisevasti... Pyörittele ja painele anturaa peukalolla ja seuraa koiraa että se varmasti tuntuu koirasta mukavalta. Glorialla lupsui tässä vaiheessa jo silmät kiinni.:) Työstä jokaista anturaa/tassua n.10min ja siirry seuraavaan.

Lopetus:
Kun olet hieronut kaikki tassut, päästä koira rauhallisesti pois. Jos se haluaa jäädä nukkumaan niin anna sen olla rauhassa. Koira saattaa haluta ulos pian hieronnan jälkeen joten se kannattaa käyttää hyvin lyhyellä pisulla pihalla.(ei maratooni lenkkejä) Gloria ainakin nautti tästä todella paljon, silmät meni kiinni ja näki että koiruus rentoutui täydellisesti käsittelyn ajaksi!;) Kokeilkaapa mitä teidän koirat tykkää!<3

2 kommenttia:

  1. Meidän Sofi ei kyllä rentoudu tassurasvauksesta/hieronnasta, se ei tykkää yhtään kun tassuja lääpitään :) Välillä aina niitä rasvailen ja se on kyllä aika nätisti, mutta ei se siitä tykkää :)

    VastaaPoista
  2. Voih... Gloriakin yritti aluksi heilua ja karata yms. mutta laitoin sen vaan takas lattialle ja jatkoin niin kohta alko jo silmät mennä kiinni ja koko keho rentoutui!:)Mutta eihän ne toki kaikki tykkää hieronnasta joistakin se yksinkertaisesti tuntuu inhottavalta!:)

    VastaaPoista