tiistai 23. lokakuuta 2012

Innokkaat opiskeliat??

Tänään oltiin G:n kanssa koulussa. Paikallisessa koirakoulussa siis... Kerran olen siellä aikaisemmin käynyt, sillä enemmänkin (omasta mielestäni) se on paikka missä saa hyvää häiriö treeniä, mutta koirakkoja on niin paljon ettei yksilöllisiä ohjeita/kehuja jne. saa kuin kysymällä treenien jälkeen. Eli täydellinen paikka niille jotka jo valmiiksi tietävät mitä tekevät ja täydellinen paikka harjoitella ja vahvistaa jo opittuja asioita, mutta huono paikka niille jotka lähtevät hakemaan yksilöllistä ohjausta ja apua vaikeisiin ongelmiinsa !:)

No, mitenkäs se sitten meni? No ei kovinkaan hyvin. Kontaktia kyllä haki ja seurasi, mutta ollaan treenattu ehkä väärässä suhteessa eli Gloriasta on niin hurjan hauskaa mennä maahan että tännetulon jätöstä meinasi tulla paikallamakuu... Perusasentoa kun en ihan heti palkannut alkoi koira ehdotella eteenpäin tuloa ja sitten meni ihan pottuiluksi. Toko-este jätettiin väliin sillä olen treeninyt sitä namialustan kanssa ja en halunnut sekoittaa koiraa menemällä sitä eritavalla.  Luoksepäästävyydestä  G ei antanut  hampeja katsoa ja perääntyi vaan selän taakse.  Mieleen hiipi näiden sattumien jälkeen pieni epäilys että mitähän siitä möllitokosta oikein tulee??

Pieni Kerttu oli myös ensimmäistä kertaa kouluilemassa. Hyvin pikku neiti viipotti isompiensa seurassa. Nelli ja Annika olivat myös mukana, heilläkin meni oikein hyvin. Yhdessä välissä vaihdettiin koiria  ja sain Annikalta Nellin. Gloria meni toiselle kaverille ja Kerttu Annikalle. Yllättävän vaikeaa on yhtäkkiä ottaa vieras koira ja alkaa hakea siihen kontaktia omistajan kuitenkin ollessa toisen koiran kanssa matkan päässä. Kaikilla meni hienosti ja Nelli olikin todella mahtava tapaus. Varsinkin täysliha  namuilla innostettuna meni hienolla kontaktilla.




Glorialla aloitetaan huomenna vihdoin se eliminaatiodietti. Hevosenlihaa on nyt kuivatettu/paistettu palkkapaloiksi uunissa ja lihaa otettu pelkiltään sulamaan. Eläinlääkärin ohjeiden mukaan pitäisi siis ottaa 1/3 lihaa ja 2/3 jotain hiilaria kuten tattaria tai hirssiä. Omasta mielestäni koira ei tarvitsisi viljaa ollenkaan saati sitten nuin paljon(kuituna omasta mielestä parempina vihreät kasvikset jne.), mutta koska Gloria ei ole hirssiä/tattaria koskaan syönyt otetaan se siksi kuidun lähteeksi. Joskin nuo suhteet tulevat olemaan väärinpäin...  Eli lihaa tulee olemaan puolet tai enemmän ja viljaa puolet tai vähemmän...;) Mietin lisäksi kalanmaksaöljyn hommaamista, sillä siitä saisi antioksidanttien lisäksi E, D ja A vitamiineja... Lisinä ovat siis varmasti nutrolinin ravintoöljy josta saa dietin aikana rasvahapot ja vitamiinit tulevat sitten osaksi purkista. Kalkvitaa tulee siis saamaan n. 4krt viikossa hieman vajaat suositellusta määrästä. Toivotaan vaan ettei kyllästy yksipuoliseen ruokaan, mutta mieluummin saataisiin nyt allergiat kuriin! Ainiin ja anteeksi pyyntö hevos ihmisille, varmasti raakaa tekstiä tämä meidän eliminaatiodietti.:// Itsekkin pidän hevosista, mutta ajattelen asian siltä kantilta että hyvä kun tulee liha hyödynnettyä. Hepan sieluhan on jo pitkän aikaa laukannut vihreämmillä laitumilla joten se ei enää tunee kipua tai kärsimystä!:)




4 kommenttia:

  1. Minkä takia siellä koiria vaihdettiin? :o

    VastaaPoista
  2. Hyvin teillä meni !! Ja olen ihan varma että menee hyvin myös siellä mölleissä :)

    VastaaPoista
  3. Jansu/ Kiitoksia paljon!:)
    Eeva/ Älä kysy... Ei mtn. hajua. Se oli joku sen ohjaajan oma juttu, tässä paikallisessa koirakoulussa jossa ollaan nyt käyty vain kaksi krt. ei ole koulutettua ohjaajaa. Ohjaajat toimivat vapaaehtoisina ja näin ollen heillä ei ole kunnon ammattitaitoa vetää kursseja (korkeintaan varmaan oman koiran kanssa harrastanut hiukan tokoa jos sitäkään), tämän takia myös koulutukset ovat ilmaisia. Niinkuin tekstissä mainitsin niin meille esimerkiksi hyvä tapa treenata häiriötä koska itse tiedän mitä pitää tehdä(ja pystyn edes hiukan katsomaan kriittisellä silmällä omaa suoritustani koiran kanssa), jos minulla kuitenkin olisi ongelmallinen koira/en osaisi sitä kouluttaa menisin suosiolla jonkun koulutetun ohjaajan kurssille jolla olisi ammattitaito vetää ryhmiä ja hän pystyisi antamaan kunnon palautetta ja tarvittaessa myös kehumaan koirakkoa. Oho, tulipa sepustus nuin pieneen kysymykseen, mutta pääpointti oli siis se että en tiedä miksi koiria vaihdettiin.:D

    Annika/ Kiitos, teilläkin!:) Mölleistä en kyllä tiedä mutta lähdetään pääasiassa hakemaan kokemusta ja sitä sieltä ainakin saa!;)

    VastaaPoista