lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pienemmällä budjetilla tai ekologisella ajattelulla


Eli päätin kirjoittaa vähän siitä miten tehdä koiran kanssa elämisestä hieman halvempaa ja ekologisempaa. Itselle tuo ekologisuus on iso asia ja koska koiralla on aika suuri hiilijalanjälki haluan kantaa oman korteni kekoon siinä asiassa. Nyt pennun tullessa taloon on ollut paljon erilaisia hankintoja, ja jos kaikki olisi ostettu uutena olisi lasku kertynyt erittäin suureksi ja aika paljon olisi ollut myös epäekologista vain pentuajan kestävää kamaa. Esimerkiksi pennun panta, hihna ja valjaat menevät muutaman ekan kuukauden, mutta ovat jo hyvin piakkoin pienet. Samoin esimerkiksi pennun peti saatta ekoina viikkoina saada kovaa käsittelyä osakseen ja olla pian askarreltu uuteen uskoon.

 Tässä nyt siis omia pieniä vinkkejä miten tehdä varsinkin pentuajasta ekologisempi ja hieman halvempi!;) Eli pennun tarvikkeet olen itse ostanut hyväkuntoisina fb:n kirppikseltä. Hyväksyn ainoastaan tuotteet, jotka ovat uuden veroisia ja niistä on kuva, josta tuotteen kunnon voi todeta. Mm. Rukan minicomfort valjaat löytyivät tuolta, samoin TopCanisin Baby panta ja talutin. Tavalliselta kirppikseltä löysin vauvalle täysin uuden nahka pannan, kunhan jätkä vähän kasvaa. Alla pieni taulukko, jossa hintavertailua uuden ja kirppikseltä ostetun välillä.

Tuote Hinta uutena Hinta kirppiksellä
Rukka minicomfort valjaat Hinta: 16.90e Hinta: 12e
TopCanis talutin Hinta: 17.90 Hinta: 5e
TopCanis panta Hinta: 18.90e Hinta: 7e
Nahka panta (merkki?) Hinta: 10-15e? Hinta: 2e

Noin paljon halvemmalla sain siis nuo perustarvikkeet. Lisäksi tietenkin joitakin tarvikkeita voi laintata, jos jollain tutulla on ollut lähiaikoina pentu. Pedin voi alussa värkätä pahvilaatikosta, johon laittaa pehmikkeitä. Jos penneli päättää yön ratoksi nylkeä petipaikkansa, ei aamulla harmita ettei uusi design peti saanut uutta ulkomuotoa. Sitten kun vauva osaa nukkua rauhassa voi pennulle ostaa oman pedin tai jos itseltä löytyy mukavaa kangasta, voi pedin omella helposti myös itse! Sanomalehtien kierrätys onnistuu myös pissaisena, joten kaikki sanomalehdet kannattaa käyttää hyödyksi sisäsiisteysopiskelussa. Vanhoista vaatteista voi tehdä pennulle naruleluja, jotka kestävät ja ovat kivoja treenileluja. Muitakin kivoja vinkkejä löytyy, kun vaan jaksaa etsiä!:)Ja käykäähän muuten kurkkaamassaRiemuloikka blogissa oleva arvonta.

1 kommentti:

  1. Nahka panta on uutena 8.90 mustissa ja mirrissä mutta alennuksessa sain 2.50 e. Jos edes sama panta kyseessä, kun monia samallaisia :-DD

    VastaaPoista