lauantai 19. heinäkuuta 2014

Valmistaudu täystuhoon...

Gloria ja pikku Viljo
Tai oikeammin pienen herrantertun tulemiseen. Vielä neljä viikkoa aikaa pennun tuloon. Odottelu on jo todella kovaa ja varsinkin, kun nään vauvoja joka viikko ja huomaan miten hirveästi ne kasvaa ja kehittyy... Nimilista kasvaa kasvamistaan, mutta mikään nimi ei tunnu juuri siltä oikealta. Viimeksi eilen kävin penneleitä katsomassa ja ensi viikolla lähden mukaan, kun vauvat saavat sirut ja ne tsekataan eläinlääkärillä. Todella jännittävää. Nyt kuitenkin seuraa pieni postaus siitä miten valmistaudutaan pennun tuloon. Kaippa tätä voisi erikoispostaukseksi hyvällä mielikuvituksella kutsua. Jos jotain erikoispostaus toiveita on niin heittäkää kommenttia kommenttilootaan! Toteuttaisin mielelläni.

Koti turvalliseksi: Tähän asti ollaan keskitytty pääasiassa tähän eli miten pentu näkee talon ja mitä pitäisi siirtää lukkojen taakse tai yläilmoihin. Itsestään selvänä asiana kaikki puhdistusaineet, lääkkeet, myrkyt tms. tulee siirtää pois pennun ulottuvilta esimerkiksi yläkaappeihin tai ovien taakse. Viherkasvien myrkyllisyys tulisi tarkistaa ja nekin siirtää mielellään vaikkapa pöydille.

Portaisiin kannattaisi laitella turvaporttia. Meillä on ainakin talossa pennule todella vaaralliset rappuset. Ne ovat erittäin liukkaat ja Gloriakin on joskus tullut kovalla ryminällä alas. Onneksi onni on tähän asti ollut matkassa eikä mitään ole sattunut. Sen lisäksi että ne ovat liukkaat niissä on myös pennun mentävä kolo, joka välissä. Eli portaisiin ollaan hankkimassa biltemasta portit ylä- ja alapäähän. Myös joidenkin huoneiden oviin voisi olla hyvä laittaa tällainen portti, jos esimerkiksi yksinolo aluetta haluaa aluksi rajata.

Sähköjohdot tulisi piilottaa jotenkin. Meille on tulossa sähköjohtoihin suojukset niin ettei niitä pääse puremaan poikki tai mitenkään maistelemaan... Luultavasti suojataan myös jotkut tärkeimmät sohvan/pöydän jalat (Ei me fanaatikkoja olla eikä pikku jäljet haittaa, mutta mm. mamman antiikkipöydän maistelusta saattaa saada satikutia...). Hienommat/uudemmat matot siirretään sisäsiisteysopiskelun ajaksi pois ja ne korvataan luultavasti muovisilla matoilla, koska liukkaat lattiat voivat pistää pennun nurin.














Tarvikkeet vauvalle: Itse tykkään siitä, että koiran omistajat yrittäisivät ajatella hieman ekologisemmin eikä kaikkea tarvitse aina ostaa uutena kaupasta, vaan tarvikkeita voi ostaa esim. fb:n myyntipalstalta, kirppikseltä tai värkätä itse. Lisäksi vanhat tavarat voi itse myydä kirpparilla eikä laittaa roskiin.Jotenka en siis välttämättä aijo ihan pienelle nopeasti kasvavalle vauvalle ostaa esim. pantaa tai valjaita uutena kaupasta, koska ne menevät pieneksi ekojen kuukausien aikana.


Suuntasin nokkani siis facebookin koirakirppikselle ja löysin sieltä heti rukan minicomfort valjaat melkein puoleenhintaan vauvalle. Kerran kokeiltu ja todettu ettei koko ole sopiva. Nyt ei harmita, jos ne menevät heti pieneksi. Jos ne ovat yhä silloin hyvässä kunnossa, ne voi jälleen myydä eteenpäin. Lisäksi laitoin kyselyä TopCanisin Baby pannasta ja hihnasta poikamaisissa väreissä. Niitä en kuitenkaan vielä löytänyt. Luultavasti syksyn sateita varten hommataan netin ihmeellisestä maailmasta myös sadetakki ja talveksi joku haalari. Halvempaa ja ekologisempaa näin.

Tuota facebookin koirakirppistä seuranneena kannatan kurkkaamista, sillä  siellä myydään ihan kaikkea valjaista bokseihin ja koppeihin asti. Kannattaa jotain hankittaessa vilkaista ensin sinne ja laittaa vaikka kyselyä jostain tarvikkeesta ennemmin kuin lähteä heti kaupasta ostamaan. Sieltä voi löytää uudenveroisia tuotteita  melkein puoleen hintaan!

Koulutuspäiväkirja: Itse olen jo väsäillyt jonkinlaista koulutuspäiväkirjaa johon olen ruudukoinut jotain tärkeimpiä asioita joihin pennun tulisi tottua. Aina, kun vauva on tavannut uuden koiran voin laittaa rastin ruutuun ja laittaa lisätietona millaisen koiran. Tästä sitten tiedän millaisia koiria vauvan tulisi vielä tavata ettei ala esim. pelkäämään isoja mustia koiria tms. Ja joo olen tarkkis. Moni ei varmaan vaivaudu ihan näin tarkkaa selkoa tekemään. Odotus on kuitenkin niin kova, että pakkohan tämä on johonkin purkaa...

Samaan vihkoseen laittelen myös tärkeimpiä käskyjä/sanoja joita pennelin tulisi oppia piakkoin ja siihen voin sitten merkitä onko asia jo opittu. Esimerkiksi oma nimi, kontakti, luoksetulo ja luopuminen. Perheenjäseniä myös varmasti helpottaa, kun listaan myös tiukat rajat mikä on kiellettyä ja mikä sallittua. Eli esim. "Ulkona ei moikata vieraita koiria" tai "Ruokakupille pitää odottaa lupa" tai "Gloriaa ei kiusata" tms. Näin kaikki osaavat sitten johdonmukaisesti vaatia pennulta tiettyä käytöstä.


2 kommenttia:

  1. Onnea pennusta ! Meilläkin oli pentuaikana sellanen aitaus missä koira voisi olla yöt, mutta eihän se siellä pysynyt, vaan kiipesi kivasti yli ;"D Meni suunnitelmat vähän uusiks, onko westieillä tollasta ominaisuutta ? (----------:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi olla, mutta meidän tulevassa aitauksessa on niin korkeat reunat ettei pikkuisella ole mitään mahista kiivetä yli.:)

      Poista