tiistai 10. heinäkuuta 2012

Agilitytreenit

Tänään oltiin pitkästä aikaa agilitytreeneissä. Sain eilen illalla sähköpostia uudelta vetäjältä, että onnistuuko treenit näin lyhyellä varoitusajalla. Ryhmäläisiä olikin ilmoittautunut vain kaksi. Me Glorian kanssa ja yksi nainen kerrynsä kanssa.

Juu, mutta ennen reeneihin lähtöä olin vielä kahden vaiheilla mennäkkö vai ei. Ukkonen jyrisi takana päin ja pilvet näytti siltä että kohta tulee vettä kuin saavista... Lähdettiin kuitenkin Glorian kanssa uhmaamaan säätä ja päästiinkin kentälle asti kuivina. Ohjaaja odotteli jo, ja hieman huolestutti tuo ukkonen... Vettä alkoi tulemaan melkein heti ja ukkonen alkoi nousemaan päälle. Pidettiin sitten sadetta estevajassa. Onneksi ukkonen ja sade meni pian ohitse!

No sitten vihdoin päästtin aloittamaan!:) (litimärällä kentällä) Tällä kertaa treenattiin aitoja, keinua, putkea ja keppejä. Ekaks kokeiltiin aitoja suorana. Kolme aitaa peräkkäin. Ohjaaja toimi "namitätinä" ja palkkasi koiran suoran jälkeen. Ensi kangisteluiden jälkeen alkoi asiat sujumaan! Otettiin toistot molemmilta puolilta ja vaihdettiin estettä.

Seuraavaksi vuorossa oli putki. Harjoiteltiin putkeen lähettämistä. Eli ekaks lähetin suoraan putken edestä, ohjaaja taas palkkaamassa. Sitten alettiin ottaa lähetykset vinommin, eli tulinkin koiran kanssa sivu suunnasta ja lähetin putkeen! Se meni hienosti, Gloria oli ihan fiiliksissä! :D

Kepeissä harjoiteltiin yhä tekniikkaa ja ohjausta. Nyt aloin itse kääntyä niin että rintamasuunta on eteenpäin. Juu, kai se tekniikka tulee aikanaan...;)

Keinu olikin sitten uusi ja jännittävä. Sitä mentiin sitten niin että ohjaajalla oli remmi ja itse sitten imuttamalla, nami melkein kuonossa kiinni ohjasin Gloriaa. Näin aluksi keinun "pamahtamista" maahan vielä hiljennetään.

Lopuksi otettiin vielä pikkuisen valssia. Sitä reenattiin kahden aidan avulla. Aloitettiin niin että koira on vasemmassa kädessä ja sitten valssattiin se oikeaan käteen. Se meni hienosti ja Gloria alkoi syttymään, vauhtiakin alkoi jo löytyä ja ohjaaja sanoikin että kun vielä jatketaan saattaa olla niin että myöhemmin minulla voi olla vaikeuksia pysyä perässä. Lopuksi ohjaaja veti oman koiransa kanssa parit esteet ja sitten kerättiin esteet pois. Ensi viikolla on jälleen treenit ja odotan niitä jo nyt innolla!

Gloria veti kotiinpäin hirmuista rallia... Tais koiralla olla kivaa! Se spurttaili hirveitä sprinttijuoksuja, kun jäi jälkeen ja juoksenteli edellä. Jos se jatkaa tähän malliin on sille hierojalle pian käyttöä! Ajattelin ajan tilata nyt syksylle sitten kun ollaan käyty jo vähän enempi. En halua mitään kipeitä lihasjumeja koiralle joten jos rupeaa yhtään kipuilemaan niin mennään jo aikaisemmin näyttämään. En kyllä tiedä miten Gloria suhtautuu vieraan ihmisen hipelöintiin...


1 kommentti:

  1. Joo, tein itse. Kehiteltiin malli kässän opettajan kanssa yhdestä takin kaavasta, joten siunkin kannattaa kysyä omalta opettajaltas sitä tarkemmin. Materiaalina oli ihan normaali ulkoilukangas, tuo miun kestää vähän vettäkin. Ja vuorta en jaksanut alkaa laittamaan. Isot taskut on edessä! Täällä on siitä kuvia: http://tayttavauhtia.blogspot.fi/2012/05/jee-sain-tanaan-viimeinkin-valmiiksi.html

    VastaaPoista