sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

TTouch perusharjoituksia!

Lainasin  kirjastosta hyvin kiinnostavalta tuntuvan kirjan, 100 vinkkiä koiran käytösongelmiin. Meillä nyt ei suurempia ongelmia ole mutta kirja oli silti hyvin kiinnostava. Kirjan kirjoittajat perustavat suuren osan koulutuksesta TTouch hierontaan ja harjoituksiin sekä positiiviseen vahvistamiseen!

Kokeilin Glorian kanssa eritasopuomeja, korotettujapuomeja sekä viuhkaa. Eritasopuomit parantavat jossain määrin koordinaatiota. Korotetutpuomit poistavat kireyttä kun koira joutuu yli mennessään pehmentämään selkäänsä ja laskemaan kaulaansa. Viuhka parantaa koordinaatiota ja puomien yli kulkeminen parantaa selän ja kylkien joustavuutta. Tarkoituksena ei ollut mennä nopeasti yli vaan saada koira ajattelemaan enemmän liikkumista. Palkkaa ei kannata pitää koiran nenän edessä sillä silloin koira ei katso minne astuu. Koiran pitää olla harjoituksia tehdessä hihnassa jotta voit kunnolla hallita sen liikkumista ja  esteet eivät saa olla isoja vaan tarkoituksena olisi että koira pystyy helposti astumaan yli!







Gloriasta nämä harjoitukset olivat aika tylsiä. Neitiä  ei kiinnostanut pätkääkän hyvin matalalle laitetut puomit joissa ei ollut mitään haastetta.:) Mutta olihan se hyvää jumppaa lihaksille ja paransi koordinaatiota! Lisäksi jumpattiin pienellä jakkaralla jossa tehtiin erilaisia liikkeitä!












Putkeen lähetystä reenittiin myös. En uskalla nurmikolla saati kotona muutenkaan alkaa hypyttää , joten mentiin sitte putkia. Kaveri oli palkkaamassa ettei Gloria opi lähestymään minua joka esteen jälkeen vaan suunta olisi eteenpäin. Lopuksi otettiin vileä kahdella putkella.



Nyt Gloria saakin 1vk treeni tauon, kun itse lähden tiistaina Kittilään vaellusriparile.:) Toivotaan että rekisteripaperit olis vihdoin sen jälkeen tullut, että saatais ne rekkarit sinne Suomen kennelliittoon!

1 kommentti: