perjantai 6. heinäkuuta 2012

Terrieri niin hyvässä kuin pahassa...

Tänään on ollut jälleen todella kuuma päivä. Gloria läkähyksissä kun ei halua uimaankaan... Lenkillä ollaan parisen kertaa käyty, mutta lenkin jälkeen aina hirvee läähätys päällä. Voi raasua! Juo muutenkin hirveen niukasti vettä joten huomenna ajattelin laittaa ruoan niin että seassa n.1dl vettä. Saapahan ns. "pakkonesteytyksen". :) Lisäks kokeilin tänään viilennysviittaa jonka tein talvella, mutta kanttinauhat alko valuttaan väriä niin että Gloriasta meinas tulla vihreä... Onneks huomasin ajoissa! Tein sitten vaan pyyhkeeseen reiän ja kastelin pyyhkeen, sai kelvata! Viilentykin koira ihan mukavasti.


Iltapäivällä päätettiin sitten totuttaa Gloriaa kaverin hoitokoiraan, jota Gloria inhoaa. Viimeks meni alku rähinän jälkeen hyvin, mutta tänään liekkö lähestyvällä juoksulla osuutta asiaan, meni ihan päin mäntyä. No mut kuitenki siis käveltiin eka Glorian kanssa niin että naksutin aina kontaktista. Kun koira meni ohi sai Gloria hermarin... (Joo, älkää kysykö ei se yleensä oo tällanen) No rauhotin tilanteen ja palkkailin taas kontaktista ja kun alko sen turhautumis räksytyksensä laitoin hihnan jalan alle, käänsin selän ja odotin. Kun alko taas hakemaan kontaktia palkkaa tuli. Joo, no näin sitten jatkettiin ja Gloria alkoi hienosti seuraamaan, haki kontaktia ja rauhoittui. Sitten tuli kaveri ja hoitokoira vastaan. Siitä se alko, Gloria räksytti kuin hullu ja tärisi kun oli ihan yli kiihtyneessä tilassa. Käytännössä stressitaso nousi liian korkealle. Juu, no siis tässä tilassa ei koiralle maistu edes namit joten palkkaus jäi siihen. Käveltiin sitten heidän perässä ja Gloria veti ja läähätti ja oli ihan kauhea. Itse yritin pysyä mahdollisimman rauhallisena, mutta päättäväisenä joka oli tässä tilanteessa hirmu vaikeaa. Meinasin kokoajan alkaa antamaan Glorialle samalla mitalla takaisin, mutta sain pidettyä itseni kurissa!:D No juu, lopetettiin sitten tuohon ja mentiin eri suuntiin. Ei niitä tarvitse pakottaa samaan tilaan jos ne ei tule toimeen keskenään, mutta kyllä Glorian pitää oppia sietämään niitä koiria joista se ei pidä...

No illalla oli sitten pikkuveljellä synttäri ja talo täynnä Glorian pelkäämiä poikia... Eli siis juu, se meni ihan kiitettävästi lukuun ottamatta paria räyhäys/murinaa. Yhdestä asiasta olin kuitenkin hirmu tyytyväinen. Gloria pelkää siis vauvoja ja pieniälapsia ja meille tuli sitten tuttu jolla oli ihan pieni vauva mukana. Gloria haukkuin aluksi, mutta lopetti siihen. Annoin  sille muuta tekemistä ja se alkoi innokaasti pohtia kongin arvoitusta... Lopulta oli jo ihan rauhoittunut.:)

Verijälkeen sain nyt kipinän seuraamastani blogista. Eli syksyllä kun kaverin pentukin kasvaa, niin tehdään porukalla mettään verijälki. Kaupungille lähetin jo kysymyksen nuista luvista, eli selvennykseksi  verijäljen tekoon tarvitsee aina maanomistajan luvan. Helppo harrastus aloittaa, kun ei tarvitse muutakuin pesusienen, verta, ämpärin, narua, pyykkipoikia ja koiralle valjaat sekä liinan. Koira nauttii kun saa käyttää energiaa luonnolliseen toimintaan ja "saalistaa" yhdessä omistajan kanssa.

http://blogit.hs.fi/koirat/category/koiraharrastukset/page/2/







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti