perjantai 31. elokuuta 2012

Tokoilua kerrakseen...

Huh, vihdoin pääsen tänne kirjoittelemaan. Elikkäs torstaina alkoi pitkään ja hartaudella odotettu ArkiToko 2. Jouduin siis ensimmäiselle kerralle lähtemään ilman Gloriaa, karanteenimme jatkuu siis keskiviikkoon asti. Mukaan ryhmään lähtivät kaveriksi Hanna ja Nipsu.:)

Matkaan lähdettiin siinä klo. 17.00 ja perille päästiin jo 17.40. Ajettiin ennätys ajassa. Ryhmässä meitä on kuusi koirakkoa, juuri sopivasti häiriöksi mutta ei liikaa joten ohjaaja pystyy neuvomaan kaikkia. Ensimmäisen kerran aihe oli kontaktin kertailu ja perusasennon harjoittelu. Sujui minusta aivan upeasti kaikilta ryhmäläisiltä ja varsinkin Hanna ja Nipsu loistivat osaamisellaan!;)

Perusasentoa alettiin treenaamaan aluksi niin että otettiin askel ja palkattiin koira oikeaan kohtaan. Sen jälkeen alettiin odottaa istuminen  ja palkattiin siitä. Jos koira jäi liian taakse ym. odotettiin että se itse tajuaa korjata ja palkattiin taas kun meni oikein. Tuntui hyvältä saada taas selkeät ohjeet pitkän yksin treenaamisen jälkeen!  Läksyksi kotiin tuli harjoitella perusasentoa seinän kanssa niin että perusasennosta tulee suora ja kun seinän kanssa sujuu niin kauempana seinästä ja sen jälkeen käännöksiä selkä seinäänpäin. Tuon hyppäämisen kanssa täytyy olla jatkossa tarkkana ettei Gloria yhdistä sitä perusasentoon.



Kotona aloitettiin heti Glorian kanssa treenailu. Ensin otin pari kertaa kontaktia ja sitten aloin opettaa peruasentoa. No menihän se kai jotenkin... Se on vaan niin vaikea nähdä se oikea kohta missä koiran tulee istua. Kyllä se siitä varmaan pian alkaa onnistua! Seinän kanssa siis tehtiin.




















Perjantaina menin kaverin ja kaverin kultsun kanssa harjoittelemaan mätsäri hommia. Toimin "tuomarina" kun he harjoittelivat sunnuntain mätsäriä varten. Upeesti meni, Tessu seisoi kuin patsas ja liikkeet oli tosi hienot. Ei mitään ongelmaa!:) Kun Tessun kanssa saatiin harjoitukset päätökseen oli Glorian vuoro. Nykyään seisotukseen ei tarvitse käyttää enää namia  (mätsärissä käytän yleensä kumminki apuna). Neiti seisoo aika upeesti myös ilman eli tulevan näytteyn kannalta huippu juttu!























Tosiaan sunnuntaina menen kavereita kannustamaan mätsäriin ja tottakai kuvaamaan. Siellä nähdään taas paljon tuttuja ja toivottavasti uusiakin kasvoja...;) Tänään tuli latviasta sähköpostia ja toivon mukaan saadaan ne paperit sieltä ennen ilmoaikojen päättymistä, trimmitkin tilattu ja kaikki joten "hieman" olisi ikävää jäädä papereiden takia pois! Mutta eipä sen kummempaa, tokoilua paljon luvassa ja muuta koiramaista puuhaa...














2 kommenttia:

  1. Perusasento näytti varsin kivalta :) Varo kuitenkin liiskaamasta koiraa, teidän väliin pitäs jäähä "hajurako". Voi olla, että näytti liiskaamiselta kollareiden ja koiran turkin takia :p Mut tosta hyppäämisestä, koirahan siis tuijottaa koko ajan sun namikättä ja kun annat makupalan se hyppää vastaan. Tätä hommaa on hyvä harjotella ihan ilman perusasentoo. Laitat koiran istumaan ja alat hitaasti antamaan namia. Jos koira nousee vastaan, et anna, tätä jatketaan niin kauan, että koira jää odottamaan. Ja kontaktia varmaan osaatkin opettaa, ainakin tuossa yhes kuvas kontakti jees :) Mutta tällein, meilläki Maisa hyppäs perusasentoa opetelles, niin sen saa esim. tollee opettamalla pois. Aatteli vaa, koska koira tosiaan yhdistää sen sit. Maisa meinaan menee sivulle tullessaan kurre asentoon, kun alkaa ennakoimaan, milloin nami tulee :D No mut sen kans me reenaillaan onneks vaan kotona.

    VastaaPoista
  2. Joo voi olla että johtu kollareista, mutta hajurakoa en kyllä ole jättäny... Silleen vaan että koira mahtuu just siihen väliin!:) Juu toi hyppy pointti oli hyvä, just treeneissä ohjaaja varotti tuosta hyppäämisestä ettei rupee liittään sitä tähän perusasentoon vois alottaa treenaamaan just noin. Johtunee varmaan myös siitä että Gloria nasauttaa sormet hampaitten väliin kun annan namia ja yritän välttää sen antamalla sen "liian ylhäältä".:D Tän sais varmaan kanssa tuolla konstilla pois kun oppis odottamaan sen palkan rauhallisesti!

    VastaaPoista