maanantai 11. kesäkuuta 2012

Lääkettä, suihketta, voidetta ja tablettia...

Eläinlääkäri käynnin tuloksena lähti mukaan aikamoinen määrä lääkkeitä ja kaikensortin suihkeita/linimenttejä yms. Eli tassuista, korvista, emättimestä ja nivusista/kainaloista löytyi Glorialta hiivatulehdus. Ylläri pylläri^^. Allergia tuli epäilyksi. Nyt siitepöly aikana kun oireet ovat pahentuneet, lisäksi voi johtua ruoka-aineistakin. Korviin ja tassuihin saatiin tipat. Tassuihin ja koko koiraan shampoot. Sekä tulehtuneisiin nivusiin ja kainaloihin kortisonia sisältävä suihke. No hyvä kun saatiin lääkkeet niin oireet helpottaa.

Saatiin myös paljon vaihtoehtoja jatko hoitoon ( jos oireet ei siitepölyn vähentyessä lakkaa/vähene) , eli vaihtoehtoina mm. allergiatestit (ei ruoka-aineita), eliminaatiodietti (josta lääkäreillä on hieman erikäsitys kuin itsellä), siedätyshoito kun allergia on selvinnyt tai vain hoito allergian oireisiin...
Pitää nyt elää päivä kerrallaan ja miettiä ja tarkkailla. Glorialle inhottava kun joutuu pitämään kauluria miltei kokoajan, koska ei saa yhtään nuolla/rapsutella ihoa.

Hyvin se neiti kuitenkin käyttäytyi lääkärillä. Nätisti seisoi pöydällä ja antoi tutkia. Pelottihan sitä kuitenkin niin että tärisytti. Rassukka... Mutta lääkäri juuri sanoi että tyypillistä westieiden vitsausta! Westiet kun ovat yliherkkiä todella monille ruoka/muille aineille.:/

Hengen ahdistukseen tuli nenäpunkki epäily. Siihen ei kuulemma ole mitään testejä, joten varmuudella ei voi tietoa saada. Saatiin siis lääkkeet siihen vaivaan, mutta jos oireet ei hellitä 4vk aikana joudutaan jatkotutkimuksiin, eli sitten pitää tutkia vissiin nielu tai tehdä jotain muita juttuja. Gloria sai nyt siis 4vk karanteenit, eli meiltä jää 4vk agilitytreenit väliin ja kaikki suunnitellut mätsärit, yhteislenkit sekä petsie miitit... VOIHAN SANONKO MITÄ!!! Ärsyttää suunnattomasti ja sitä paitsi nenäpunkki tarttuu niin helposti ja jotkut koirat voivat kantaa vaivaa oireettomina joten se voi tarttua heti uudestaan miltei keneltä tahansa... Hyvä kun saatiin kaikkiin vaivoihin kuitenkin lääkkeet joiden pitäisi auttaa!

Päätin kuitenkin karanteeni aikana opettaa Glorialle enemmän kosketuskepin ja kohdematon käyttöä sekä alkaa treenata Tokon perusasentoa ja täyskäännöstä maton avulla, joten ei tämä sairastelu aika ihan hukkaan heitettyä ole... Yritän pysyä positiivisena!:P

5 kommenttia:

  1. Minkäs merkkistä shamppoota saitte ?

    VastaaPoista
  2. Voi hitsiläinen, tollaset karanteenit on niin ikäviä :// Mutta käyttämää aika kotona reenaamiseen, kyllä se siitä! :)

    VastaaPoista
  3. Annika/ Malasebin hiiva shampoo...
    Eeva/ Juu ne kyllä on. Varsinkin kun juuri päästiin aloittamaan tämä harrastuskausi! Mutta niin treenaa kotona ja viettää muuten aikaa koiruuden kanssa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Hups. Tuli väärällä tunnuksella tuo kommentti :) Niin että meilläkin oli tuota samaa shamppoota silloin kun Nellillä oli jaloissa ihottumaa.

      Poista