maanantai 11. kesäkuuta 2012

Leirielämää!

Tessu
Takku













Nyt postaus into päällä niin postausta tulee useammin!:) Vietettiin siis viime viikonloppu Glorian kanssa Orimattilassa leirillä! Oppia tuli ihan hirmuisesti ja Gloriallakin oli päivät täynnä tekemistä.:) Saavuttiin leirille perjantaina ja lähtöpäivänä oli sunnuntai. Leirillä oli siis neljä koirakkoa. Gloria, Tessu- kultainennoutaja (Glorian tuttu kaveri), Cara- Parsonrusselinterrieri ja Takku- Portugalin
 podengo. Kaikki tuli ihan hyvin toimeen keskenään, mitä nyt välillä
tuli vähän murinoita. Laitan tähän vähän päiväohjelmaamme.
Cara

 Perjantaina
saavuttiin leirille. Illalla oli vähän agility harjoitusta. Harkattiin aitoja namikupin avulla. Putkea namikupilla myös, sekä A-esteen kontaktialueita. Kontaktialueita harjoiteltiin naksuttimella, eli naksautettiin juuri kun koira osui kontaktialueeseen ja annettiin palkka. Lopuksi mentiin koko A-este mutta pysäytettiin koirat aina kontaktille, jotta kontaktialueesta tulisi mahdollisimman varma!


Lauantai
Lauantai aamuna treenattiin kosketuskeppiä ja kohdemattoa. Näistä on tulevaisuudessa hyötyä Tokon seuraamisen, perusasennon, paikallamakuun, täyskäännöksen ja kaukokäskyjen sekä monien muiden asioiden harjoittelussa. Ensin siis kosketuskeppiä, eli kun koira koskee kosketukeppiä tulee naksu ja palkka. Näin se yksinkertaisuudessaan meni alussa.
Kohdematto oli siis pieni hiirimaton kokoinen "matto", vähän korotettu. Koira siis ohjattiin maton päälle ja naksaus ja nami. Toistettiin monia kertoja...

 Jossain välissä oli näyttelytreenejä. Harjoiteltiin seisotusta ja liikkumista myös. Ohjaaja katsoi kaikilta hampaat ja Glorian kun ei niitä halunnut näyttää treenattiin sitä namien avulla.

Iltapäivällä oli agilityä. Siinä treenailtiin esteitä vähän itsenäisemmin. Kepit tuli mukaan harjoitteluun. Niitä treenittiin naksuttimen avulla myös (ainakin me treenattiin naksulla).

Illalla treenattiin paikallamakuuta, ihan yksinkertaiseen tapaan. Koira maahan ja tason mukaan käytiin palkkailemassa. Glorian kanssa kävin välillä jopa nurkan takana ja tulin palkkaamaan eli neiti meni todella hienosti.
 Otettiin myös Tokon täyskäännös treeniä kohdematolla. Koiran etutassut matolle, ja käveltiin vähän koiraan päin niin että takaosa alkoi liikkua. Heti kun takajalat liikahti naksaus ja nami. Tuli myös hyvää takaosan käyttö treeniä samalla. Lopultahan koiran etutassujen täytyisi polkea paikallaan ja takajalkojen liikkua ohjaajan mukana... Olen tosi huono selittämään...:/




 Sunnuntai
Aamulla mentiin rallytokoa. Tehtiin ALO luokan rata ja sitten treenattiin kaikki eri kylttejä. Lopuksi mentiin koko rata, joskaan ei nyt ihan kisa tavalla, sillä ei ehditty harjoittelemaan kylttejä niin hyvin. Mutta kivaa oli päästä vähän rataakin kokeilemaan!<3

Iltapäivällä oli aika kuuma joten tehtiin kosketuskeppi, täyskäännös, paikallamakuu treeniä sisällä. Vaikeutettiin hieman joitakin harjoituksia. Kaikki sai vuorollaan käydä myös agia harkkaamassa.


Sussun ja Tessun seuraamista.
Suurinpiirtein tuon tyylisiä oli meidän harjoitukset. Muutakin ohjelmaa oli toki paljon mutta tuossa vain ne treeni osuudet. Saatiin kokeilla lisäksi ohjaajan koiria hollanninpaimenkoiraa ja leonberginkoiraa agiliyssä ja rallyssa.:D Oli siistiä päästä ohjaamaan ihan eri tyylisiä koiria, jotka toimii ihan eri tavalla kuin oma. Ihana leiri viikonloppu oli ja saatiin paljon "eväitä" tulevaisuutta ajatellen!Muistakaahan että kaikki kuvat ovat joko (c)Sussu tai (c)Saara eikä niitä saa kopioida!
Perusasentoa Glorian kanssa!
Rallytokoa ohjaajan koiran kanssa.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti